Varaa majoitus

Punkaharjun retkiluistelureitit

Retkiluistelu on vertaansa vailla oleva tapa liikkua luonnonjäillä ja nauttia vesistöjen tarjoamista retkielämyksistä talvella. Luistelureiteille pääset aivan mökkien lähettyviltä. Punkaharjun jopa 15 km mittainen retkiluistelureitti on ammattitaitoisesti ylläpidetty reitistö, joka on yksi Suomen pisimmistä - avoinna koko talven. Lähtöpaikka on Matkailukeskus Harjun Portin rannasta tai poikkeavien jääolosuhteiden vallitessa Tuunaansaaren eteläkärjestä.

Luistelun lähtöpaikan läheisyydessä myös napakelkka!

Kaudella 2017-2018 reiteillä on pisimmillään neljä osuutta:

  • n. 7 km lenkki Haataansaareen
  • n. 8 km lenkki Siplahteen (Kruunupuiston rannan kautta)
  • n. 2 km lenkki kauniille Valkialammelle harju-alueelle
  • n. 1,5 km lenkki Kaarnalahteen

Haataansaaressa on nuotiopaikka (ylläpito Harjun Portin toimesta), Kruunupuiston rannassa on talvikaudella avoin yleisölle avoin grillikatos. Lettutupa löytyy Valkialammelle vievän reitin varrelta, n. 1,5 km päässä lähtöpaikasta.

LETTUTUPA REITIN VARRELLA

Luistelureitillä lettutupa auki viikonloppuisin ja sesonkeina kelin salliessa.  Avoinna koko talven la- ja su kelivarauksella, aina tammikuun alusta maaliskuun loppuun saakka. Löydät lämpimän lettutuvan Lammasharjulta, 1,5 km luistelumatkan päästä luistelureitin lähtöpisteestä. Lettutuvassa on tarjolla mm. lettuja kermavaahdolla ja hillolla, lämpimiä juomia ja makkaraa. Tuvalle pääset poikkeamaan näppärästi myös lähistöltä kulkevalta hiihtoladulta. Tuvan yhteydessä käymälä ja nuotiopaikka.

Lettutuvan aukioloajoista tiedotetaan aina luistelupäiväkirjassamme ja Facebookissa ennen viikonloppua: Alkutalven viikonloppuina lettutupa auki klo 10-14. lopputalvesta aukiolo pitenee 1-2 tunnilla.

Reitin kunto ja kauden kesto

Reitin kuntoa voit seurata sivuiltamme retkiluistelun päiväkirjastamme. Luisteluradat aukevat talvesta riippuen Joulukuun lopussa - Tammikuun alussa, osuus kerrallaan. Luistelukausi kestää n. Maaliskuun loppuun tai jopa Huhtikuunkin puolelle.

lippuhinnat 2017-2018

  • Päivälippu 8 € / hlö
  • 3 pv:n lippu 20 € / hlö
  • Kausikortti 50 € / hlö

7-12 vuotiaat puoleen hintaan, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Luistelulippujen hintaan kuuluu pukuhuoneiden, suihkujen, vessojen ja taukotilan käyttö. Tilat löytyvät lähtöpaikalta rantarakennuksesta! Meillä voit maksaa myös smartum-liikuntaseteleillä luistelun päivä- tai kausiliput.

Miksi reitillä on ratamaksu? 

Matkailukeskus Harjun Portti ylläpitää täysin omakustanteisesti jopa 15 km mittaisia retkiluisteluratoja ja sen taukopaikkoja, talven jokaisena päivänä, kelillä kuin kelillä. Radat pyritään aukaisemaan heti kun jäät kantavat ja pidetään niin kauan auki, kun jääolosuhteet myöten antavat. Lipputuloilla pyritään kattamaan reitin suuret huoltokulut joten maksamalla ratamaksun varmistat sen, että upea retkiluistelurata aukaistaan myös tulevina vuosina! 

toteutus Mainostoimisto AdBar