Varaa majoitus

5 vinkkiä pyöräilijöille Punkaharjulta

Punkaharju kutsuu pyöräilemään ja retkeilemään! Hieno 75 km Pihlajaveden Polkasu elämyksellisellä vesistönylityksellä ja luonnonsuojelualueen polut maasto- ja retkipyöräilyyn. Välinevuokraamostamme fatbikeja, sähkömaastopyöriä sekä gravel-pyöriä. Perille vuokraamon ovelle asti junalla. Katso tarjontamme ja vinkkimme!

1. Pihlajaveden Polkasu - elämyksellinen rengasreitti

Uusi elämyksellinen Pihlajaveden Polkasu -rengasreitti. Reitin pyöräilyosuus on noin 75 km, jonka lisäksi reitillä nautitaan uniikista kahden tunnin risteilystä Saimaan norppavesillä. Reitti vie läpi Punkaharjun kansallismaisemien ja reitti koostuu niin sora- kuin asfalttiteistä. Saatavilla pe 3.6. alkaen kesä-elokuussa 2-3 päivänä viikossa.

Laivalta on ostettavissa kevyttä lounasta sekä virvokkeita. Matkaa voi taittaa säältä suojassa ja jopa saunoen. Tutustu reittiin ja osta risteilyliput ennalta, paikkoja on rajoitetusti per suunta.

  • Matkat ja arvioidut matka-ajat:
    • Länsipuoli (Harjun Portti-Hiekkaniemi) n. 35 km, kesto 2-3h
    • Itäpuoli (Harjun Portti-Koljonlahti) n. 40 km, kesto 3-4h
  • Vinkki: Poikkea matkan varrella hurmaavassa Hobitti-kahvilassa lähellä Koljonlahtea ja varaa aikaa Hiekkaniemen upealla uimarannalla viipymiseen.

2. maasto- ja retkipyöräilykohteet Harjualueella

Luonnonsuojelualueella pääset seikkailemaan pitkin Laukansaaren puulajipuistoa, vietät taukoa Karjalankallion laavulla ja pääset tutkimaan Topeliuksen Polun upeat maisemat.

  • 7,5 km Hakin Kierros: Puulajipuiston kiertävä maastopyöräilyreitti jossa vaihtuvaa metsämaisemaa ja Karjalankallion laavu järven rannalla.
  • Läpi harjualueen kulkeva maisematie valittu Vuosisadan Tieksi: Mustaniemi-Kuikonniemi alueella kesäkahvila kapean maisematien paikkeilla, uimarantoja ja Salpa-linjan asemia. Harjun Portilta lähtiessä koukkaa 3 km Topeliuksen Polun kauniiden maisemien kautta harjutielle.
  • Sumpunlahden virkistysalue on hieno retkipyöräilyn kohde 20 km päässä. Monet alueen reiteistä ovat helppoja, vaihtelevaa maastoa kaipaavat löytävät sitä puulajipuiston Hakin Kierrokselta. Tutustu reittivinkkeihin.

3. Välinevuokraamosta gravel- ja sähköpyörät

Konan 2022 gravel-pyörät, sähkömaastopyörät, fatbiket sähköllä ja ilman. Valitse mieleinen pyörä verkkokaupastamme ja suuntaa vastarannan luonnonsuojelualueen reiteille. Vuokraamo sijaitsee kesäkauppamme yhteydessä, kahvila-ravintolamme vieressä. Auki kesä-elokuussa joka päivä, muina aikoina vuokraukset ravintolastamme käsin, joka on auki ympäri vuoden.

Vinkki Pihlajaveden Polkasulle lähteville: Minimissään päivän mittaiset gravel- ja sähkömaastovuokraukset saa tarvittaessa aikaisemmin ja voi luovuttaa myöhemmin kuin vuokraamon aukioloajat ovat.

4. Junalla perille & sähköauton latausasema

Retkikohteisiin pääset tutustumaan myös ilman omaa autoa, sillä vuokraamon edustalla sijaitsee Retretin junapysäkki. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulta perille yhdellä vaihdolla! Useat junavuorot joka päivä Savonlinnaan ja Parikkalaan. Majoituskohteemme sijaitsevat myös välittömässä läheisyydessä.

Sähköautoilijat voivat ladata auton pyöräretkensä yhteydessä: Vuokraamon edustalla Savonlinnan seudun ainoa suurteholatausasema, Rechargen 150 KW kahdelle autolle.  Lisäksi Rechargen IES latausasema, joka palvelee kahta latauspaikkaa, jossa 24 kW DC ja 22 kW.

5. Tervetuloa Pyöräilijä-tunnuksen palvelut

Harjun Portille on myönnetty Tervetuloa Pyöräilijä-tunnus.Tarjoamme pyöräilijöille ensi kesänä vuokraamon yhteydessä pyöräpesu ja sähköpyörän akun latausmahdollisuuden. Ja mikäli tarvitsevat pyörääsi pientä fiksausta, saat myös työkaluja käyttöön vuokraamostamme.

katso saatavilla olevat majoituskohteemme tästä

toteutus Mainostoimisto AdBar