Varaa majoitus

Aktiviteetit ja tekeminen Punkaharjulla

Punkaharju on ympärivuotinen matkailukohde, jonka luonto tarjoaa tekemistä niin kesällä kuin talvella. Katso alta tietoa ja kuvia siitä, mitä Punkaharju lomallesi tarjoaa - löydät kaikki aktiviteetit mökkikylän lähettyviltä.

Uutta: valaistu luontopolku taidevalopisteineen

Punkaharjulla valmistui lokakuussa 2017 valaistushanke,, jonka myötä harjualueelle sijaitsevalle luontoreitille pääsee nyt myös iltahämärällä. Luontoreitti on Hotelli Punkaharjun ja Kruunupuiston välillä oleva n. 2,2 km reitti, joka kiemurtelee pitkin kauniita Valkialammen ja Kaarnalahden rantoja harjutien länsipuolella.

Punkaharjun luonnonsuojelualueen luontopolut

Harjun Portin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Punkaharjun luonnonsuojelualue, jonka tunnetuin kohta on upea harjualue. Harju-alueelta löytyy lukuisia polkuja ja vaellusreittejä, näköala-paikkoja sekä myös Salpa-linjan vanhoja asemia. Harjualueen kupeesta löytyy puulajipuisto, jossa hyvät ja helpot pyöräilyreitit sekä merkitty polku, joka kiertää koko puulajipuiston rantoja pitkin, erinomainen mm. sauvakävellen tai pyöräillen. Reitin varrella on Karjalankallio-laavu järven rannalla.

Luonnonsuojelualueen kartat

Melonta ja veneily

Tuunaansaari, jossa Harjun Portti mökkeineen sijaitsee, on Pihlajaveden ja Puruveden ympäröimä. Lähde melomaan pitkin harjualueen poukamia tai suuntaa kirkasvetiselle Puruvedelle. Vuokraamme kajakkeja, soutuveneitä, veneitä perämoottorilla ja pieniä moottoriveneitä, joten pääset helposti iltaiselle ajelu- tai kalastusretkelle.

Kalastus

Vastarannalla sijaitseva Punkaharjun harju-alue poukamineen on hyvä kohde iltaiselle onkiretkelle, isompaa kalaa kannattaa lähteä narraamaan kirkkaalle Puruvedelle. 

Majoitusasiakkaille veloituksetta kalastuskartta & kalankäsittelytila käyttöön! Mökkimajoituksemme hintaan kuuluu rannassa sijaitsevan kalankäsittelytilamme käyttö. Majoitus- ja venevuokraus asiakkaamme saavat käyttöönsä myös lähialueen kalastuskartan, joka helpottaa vesillä liikkumista ja hyvien kalapaikkojen löytämistä.

Frisbeegolf

Punkaharjun taajamassa Kauvonniemessä sijaitsee täysimittainen, 18-väyläinen frisbeegolfrata. Tuunaansaaren lomakylästämme löydät 8-väyläisen frisbeegolfradan, joka sopii ensikertalaisille erinomaisesti. Pisimmät väylät ovat yli 100m mittaisia ja vedenylitykset tuovat jännitystä peliin - radalla on myös paljon aloittelijoille sopivia väyliä. 

Kesämaa ja muut alueen käyntikohteet

Tuunaansaaren mökkikylän yhteydessä sijaitsee mm. Lasten vesihuvipuisto Kesämaa ja upea Taidekartano Johanna Oras. Kylpylähotelli Kruunupuisto, Suomen Metsämuseo Lusto ja paljon muuta aivan lähistöllä - katso lisätietoja Visit Punkaharjun sivuilta!

Golffaajille suosittelemme Kerimäeltä löytyvää Kerigolfia, Kerigolfin 18-reikäinen kenttä sijaitsee Kerimäellä, vain n. 15 minuutin ajomatkan päässä Tuunaansaaren matkailualueesta. Kenttä on rakennettu kauniiseen metsämaisemaan ja korkeuserot tuovat mukavaa vaihtelua peliin.

Muut alueen yritykset & käyntikohteet

Katso loput Punkaharjun alueen käyntikohteet Visit Punkaharjun sivuilta:

Koko Savonlinnan Seudun tarjonnan näet Visit Savonlinnan sivuilta

Kuvagalleria

toteutus Mainostoimisto AdBar