Varaa majoitus

Aktiviteetit ja tekeminen Punkaharjulla

Punkaharju on ympärivuotinen matkailukohde, jonka luonto tarjoaa tekemistä niin kesällä kuin talvella. Katso alta tietoa ja kuvia siitä, mitä Punkaharju lomallesi tarjoaa - löydät kaikki aktiviteetit mökkikylän lähettyviltä.

Punkaharjun luonnonsuojelualueen luontopolut

Harjun Portin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Punkaharjun luonnonsuojelualue, jonka tunnetuin kohta on upea harjualue. Harju-alueelta löytyy lukuisia polkuja ja vaellusreittejä, näköala-paikkoja sekä myös Salpa-linjan vanhoja asemia. Harjualueen kupeesta löytyy puulajipuisto, jossa hyvät ja helpot pyöräilyreitit sekä merkitty polku, joka kiertää koko puulajipuiston rantoja pitkin, erinomainen mm. sauvakävellen tai pyöräillen. Reitin varrella on Karjalankallio-laavu järven rannalla.

Luonnonsuojelualueen kartat

Punkaharjun Kesämaa 

Mökkikylässä sijaitseva koko perheen vesi- ja puuhapuisto! Kesämaa on avoinna kesä-elokuussa, katso lisää Punkaharju Resortin sivuilta.

Melonta ja veneily

Tuunaansaari, jossa Harjun Portti mökkeineen sijaitsee, on Pihlajaveden ja Puruveden ympäröimä. Lähde melomaan pitkin harjualueen poukamia tai suuntaa kirkasvetiselle Puruvedelle. Vuokraamme kajakkeja, soutuveneitä, veneitä perämoottorilla ja pieniä moottoriveneitä, joten pääset helposti iltaiselle ajelu- tai kalastusretkelle.

Kalastus

Vastarannalla sijaitseva Punkaharjun harju-alue poukamineen on hyvä kohde iltaiselle onkiretkelle, isompaa kalaa kannattaa lähteä narraamaan kirkkaalle Puruvedelle.

Majoitusasiakkaille veloituksetta kalastuskartta & kalankäsittelytila käyttöön. Mökkimajoituksemme hintaan kuuluu rannassa sijaitsevan kalankäsittelytilamme käyttö. Majoitus- ja venevuokraus asiakkaamme saavat käyttöönsä myös lähialueen kalastuskartan, joka helpottaa vesillä liikkumista ja hyvien kalapaikkojen löytämistä.

Uutta: valaistu luontopolku taidevalopisteineen

Punkaharjulla valmistui lokakuussa 2017 valaistushanke, jonka myötä harjualueelle sijaitsevalle luontoreitille pääsee nyt myös iltahämärällä. Luontoreitti on Hotelli Punkaharjun ja Kruunupuiston välillä oleva n. 2,2 km reitti, joka kiemurtelee pitkin kauniita Valkialammen ja Kaarnalahden rantoja harjutien länsipuolella.

Frisbeegolf

Punkaharjun taajamassa Kauvonniemessä sijaitsee täysimittainen, 18-väyläinen frisbeegolfrata. Tuunaansaaren lomakylästämme löydät 8-väyläisen frisbeegolfradan, joka sopii ensikertalaisille erinomaisesti. Pisimmät väylät ovat n. 100m mittaisia ja vedenylitykset tuovat jännitystä peliin - radalla on myös paljon aloittelijoille sopivia väyliä. 

Muita alueen yrityksiä & käyntikohteita

Katso loput Punkaharjun alueen käyntikohteet Visit Punkaharjun sivuilta:

Koko Savonlinnan Seudun tarjonnan näet Visit Savonlinnan sivuilta

Kuvagalleria

toteutus Mainostoimisto AdBar