Varaa majoitus

Melonta- ja veneilykohteita puruvedellä ja pihlajavedellä

Tutustu Punkaharjun kansallismaisemaan järveltä käsin meloen! Käy vastarannan legendaarisella harju-alueella tai lähde sillan alitse kirkasvetiselle Puruvedelle.  Meiltä saat välinevuokraamosta vuokralle laadukkaat yksikkö- ja kaksikko-kajakit, joko päivän ajaksi tai jopa useammaksi viikoksi. Sivun ala-osassa kajakkivalikoimamme. Muista myös uusi Välineiden toimituspalvelumme, jolloin reissusi voi alkaa ja päättyä eri pisteistä!

Melontakohteita Punkaharjulla:

 • Mustaniemi-Kuikonniemi harjualueella (n. 8-9 km eli 2-3h)
 • Karjalankallio Laukansaaressa (n. 8 km eli 2-3h)
 • Tuunaansaaren ympäri (n. 8 km eli 2-3h)
 • Sumpunlahden virkistysalue (n. 16 km)
 • Vaahersalon ympäri (n. 20 km)
 • Petri- ja Eevasaari Puruvedellä (n. 28-35 km)
 • Laukansaaren ympäri (n. 16 km)
 • Kongonsaari (kongonluolat) ja Pesolansaari Pihlajavedellä

Kartta

Mustaniemi-Kuikonniemi harju-alueella (n. 8-9 km)

Helppo päiväretki harju-alueen poukamia myöten! Harju-alue alkaa heti Harjun Portin rannasta, matkaa harju-alueella sijaitseviin Musta- ja Kuikonniemeen kertyy n. 4  km suuntaansa, joka on karkeasti 2,5-3,5 tunnin mittainen melontaretki taitotasosta riippuen.

Musta- ja Kuikonniemessä sijaitsee myös Salpa-linjan aikaiset juoksuhaudat, kesäkahvila ja uimaranta, joten reissulla kannattaa pysähtyä maihin. Suosittelemme alittamaan harjun kapeimmasta kohdasta Kivisillan ali Kuikonniemen puolelle.

Lisälenkki n. 4 km
Retkelle lisäpituutta tulee, kun lähdet Laukanlahdessa (Kivisillan alittamisen jälkeen) melomaan pohjoiseen päin ja kiertäen esim. Kotkansaaren. Laguuninomaiset maisemat ovat kertakaikkisen uniikit harjutien varrella. Toiselle puolelle pääset takaisin Kivisillan kohdalta.

Karjalankallio Laukansaaressa (n. 8 km)

Puulajipuiston pohjoispäädyssä Karjalankallion laavu. Rantautumispaikka laavun jälkeisillä kallioilla.

Tuunaansaaren ympäri (8 km)

Meloen Tuunaansaaren ympäri, puolet reitistä Puruveden, puolet Pihlajaveden puolella! Valtatien alitus tapahtuu Vanhimmansaaren kohdilla olevan sillan luota. 

Päivämatkan päässä & pidemmät retket

Sumpunlahti (n. 16 km)

Suojaisa ja kaunis virkistysalue Vaahersalon eteläkärjessä! Edestakainen matka tänne Vaahersalon itäpuolelle löytyvään lahukkaan on n. 17 km. Kaunis hiekkaranta, kota ja grillipaikat tekevät tästä täydellisen retkikohteen.

Katso lisätiedot ja kuvia VeneilySaimaan sivustolta

Vaahersalon ympäri ( n. 20 km)

Matkaa etelää kohti Pihjalavedelle ja kierrä Vaahersalon ympäri. Matkan varrella mm. Sumpunlahden virkistysalue ja upeita pieniä poukamia - retken loppupuolella voit piipahtaa myös Maatilamatkailu Mannilan rannassa! Melontamatkaa kertyy yhteensä n. 20 km, joten retken tekee parhaimmillaan yhdessä päivässä.

Petrisaari ja Eevansaari Puruvedellä (28-35 km)

Upeita maisemia, hiekkarantoja ja rikkumatonta luonnonrauhaa Puruvedellä.

Laukansaaren ympäri (n. 16 km)

Kivisillan ali Laukanlahteen, Tervahaudanniemen kohdalta löytyvän sillan alta Puruveden puolelle. Takaisin Laukansaari ja Karjalankallion laavu kiertäen.

Kongon- ja Pesolansaari

Upeita hiekkarantoja ja Salpa-linjan asemia Pihlajavedellä, Kongonsaaressa.
Katso Pesolansaari sekä Kongonsaari.

Savonlinnan ympäri (yli viikon retket)

Pitkän matkan spesialisteille, 6-9 yön retkille! Lähde satamastamme kohti Puruvettä, Raikuun kanavan kautta Paasselälle, länttä kohti Linnansaaren kansallispuistoa (tai Koloveden kansallispuistoon, jos retkelle lisäpäiviä). Takaisin etelään kohti Savonlinnaa, Kyrönsalmen kautta pääset melomaan upean Olavinlinnan vierestä Pihlajaveden hienoihin saarimaisemiin, Ritosaaren pohjoispuolen kautta nopein reitti kohti Punkaharjua. Pidemmän retkestä saa jatkamalla matkaa kohti Kongonsaarta. Katso esimerkiksi puolalaisten vieraidemme tekemä 260 km mittainen melontaretken reitti tästä!

MELONTAKALUSTOa 20 hengelle

Varaa välinevuokraamon välineet verkkokaupasta

KAJAKIT

 • Kajakki yksiköt: Oasis 4.30: Helppo ja suuntavakaa. Loistavat kajakit aloittelijoille. Parhaimmillaan päiväretkeilykäytössä, mutta myös viikonloppuretkeilyyn täysin soveltuva kajakki. 4-piste jalkatuet, etu- ja takapakkausluukut.
 • Kajakki yksiköt Prijon Touryak: Touryakit ovat laadukkaita retkikajakkeja, jotka soveltuvat erinomaisesti jo pidemmillekin retkille suuren pakkaustilansa johdosta. Etu- ja takapakkausluukut, kiinnitysverkot. Ei peräsimiä. Säädettävät jalkatuet. 
 • Kajakki yksiköt Wave Sports Hydra 2020: Laadukkaat ja ketterät retkikajakit. Kajakkia on helppo käsitellä, se sopii hyvin niin aloitteleville kuin harrastuksessaan hieman pitemälle ehtineille melojille. Kajakissa nostoevä. Säädettävät jalkatuet. 
 • Kajakki kaksikot: Oasis Twin: Tukeva ja helppo kajakkikaksikko, sopii aloittelijoille. Parhaimmillaan päivä- ja satunnaisessa viikonloppuretkeilyssä. Kaksikon varustukseen kuuluvat mm. 4-piste jalkatuet, muotoiltu ja takalaipio, takapakkausluukku.
 • Kajakki kaksikot: Prijon Excursion: Excursionit ovat tilavia retkikajakkeja kahdelle, jotka soveltuvat yhtä lailla niin pidemmille retkille, kuin myös päivämelontaan. Kajakeissa on peräsin ja säädettävät jalkatuet.
toteutus Mainostoimisto AdBar