Varaa majoitus

Melontakohteita puruvedellä ja pihlajavedellä

Tutustu Punkaharjun kansallismaisemaan järveltä käsin meloen! Käy vastarannan legendaarisella harju-alueella tai lähde sillan alitse kirkasvetiselle Puruvedelle.  Meiltä saat välinevuokraamosta vuokralle laadukkaat yksikkö- ja kaksikko-kajakit, joko päivän ajaksi tai jopa useammaksi viikoksi. Sivun ala-osassa kajakkivalikoimamme.

Melontakohteita Punkaharjulla:

Mustaniemi-Kuikonniemi harju-alueella

Helppo päiväretki harju-alueen poukamia myöten! Harju-alue alkaa heti Harjun Portin rannasta, matkaa harju-alueella sijaitsevaan Mustaniemeen kertyy n.4  km suuntaansa, retken pituuden määrittelet helposti itse kääntymällä samaa reittiä takaisin sopivassa kohtaa - näitä maisemia voi katsella kahteenkin kertaan.

Mustaniemessä sijaitsee myös Salpa-linjan aikaiset juoksuhaudat, kesäkahvila ja uimaranta, joten reissulla kannattaa pysähtyä maihin. Suosittelemme alittamaan harjun kapeimmasta kohdasta Kivisillan ali Kuikonniemen puolelle.

Vaahersalon ympäri

Matkaa etelää kohti Pihjalavedelle ja kierrä Vaahersalon ympäri. Matkan varrella mm. Sumpunlahden taukolaavu ja upeita pieniä poukamia - retken loppupuolella voit piipahtaa myös Maatilamatkailu Mannilan rannassa! Melontamatkaa kertyy yhteensä n. 20 km, joten retken tekee parhaimmillaan yhdessä päivässä.

Petrisaari ja Eevansaari Puruvedellä

Upeita maisemia, hiekkarantoja ja rikkumatonta luonnonrauhaa Puruvedellä. Matkalla Petrinsaareen kannattaa kiertää esimerkiksi pohjoispuolelta löytyvän Eevansaaren kautta. Petrisaareen on n. 18 km melontamatka suorinta reittiä suuntaansa, joten kohteena ideaalinen väh. 2-3 päivän retkille. Katso Eevansaaresta lisää tästä ja lisää Petrisaaresta tästä

Kongonsaari

Upeita hiekkarantoja ja Salpa-linjan asemia Pihlajavedellä, Kongonsaaressa. Katso Pesolansaari sekä Kongonsaari

Savonlinnan ympäri (yli viikon retket)

Pitkän matkan spesialisteille, 6-9 yön retkille! Lähde satamastamme kohti Puruvettä, Raikuun kanavan kautta Paasselälle, länttä kohti Linnansaaren kansallispuistoa (tai Koloveden kansallispuistoon, jos retkelle lisäpäiviä). Takaisin etelään kohti Savonlinnaa, Kyrönsalmen kautta pääset melomaan upean Olavinlinnan vierestä Pihlajaveden hienoihin saarimaisemiin, Ritosaaren pohjoispuolen kautta nopein reitti kohti Punkaharjua. Pidemmän retkestä saa jatkamalla matkaa kohti Kongonsaarta

Kajakinvuokraajille Mikkeli-Savonlinna-Punkaharju vesiretkeilykartasto lainaan!

Huom. karttoja on vain muutama kappale jäljellä, joten kartat annetaan lainaan ainoastaan useiden päivien kajakkivuokrauksiin. 

MELONTAKALUSTO KASVAA KESÄLLE 2021

Tuplaamme kajakkien määrän kesälle 2021, jolloin mahdollista 20 hengen melontaretket! Lisäämme myös SUP-lautojen määrää. Uudet kajakit ovat Rainbow Oasiksen 4.30 ja Twin Expedition yksikkö- ja kaksikkokajakkeja, lisäksi retkikajakeissa valikoimaan tulee Wave Sports Hydra-yksikkökajakkeja. Sup-laudoissa luotetaan jatkossakin JOBEn kalustoon uutuusmalleilla.

KAJAKIT

  • Kajakki yksiköt: Oasis 4.30: Helppo ja suuntavakaa. Loistavat kajakit aloittelijoille. Parhaimmillaan päiväretkeilykäytössä, mutta myös viikonloppuretkeilyyn täysin soveltuva kajakki. 4-piste jalkatuet, etu- ja takapakkausluukut.
  • Kajakki yksiköt Prijon Touryak: Touryakit ovat laadukkaita retkikajakkeja, jotka soveltuvat erinomaisesti jo pidemmillekin retkille suuren pakkaustilansa johdosta. Etu- ja takapakkausluukut, kiinnitysverkot. Ei peräsimiä. Säädettävät jalkatuet. 
  • Kajakki yksiköt Wave Sports Hydra 2020: Laadukkaat ja ketterät retkikajakit. Kajakkia on helppo käsitellä, se sopii hyvin niin aloitteleville kuin harrastuksessaan hieman pitemälle ehtineille melojille. Kajakissa nostoevä. Säädettävät jalkatuet. 
  • Kajakki kaksikot: Oasis Twin: Tukeva ja helppo kajakkikaksikko, sopii aloittelijoille. Parhaimmillaan päivä- ja satunnaisessa viikonloppuretkeilyssä. Kaksikon varustukseen kuuluvat mm. 4-piste jalkatuet, muotoiltu ja takalaipio, takapakkausluukku.
  • Kajakki kaksikot: Prijon Excursion: Excursionit ovat tilavia retkikajakkeja kahdelle, jotka soveltuvat yhtä lailla niin pidemmille retkille, kuin myös päivämelontaan. Kajakeissa on peräsin ja säädettävät jalkatuet.
toteutus Mainostoimisto AdBar