Varaa majoitus

Retkiluistelupäiväkirja

Retkiluistelu on sääolosuhteille erittäin altis laji, jossa radan kunto ja aukiolevat osuudet vaihtelevat, jopa saman päivän aikana. Luistelukausi alkaa yleensä vuodenvaihteessa ja kestää yöpakkasista riippuen jopa huhtikuun alkuun saakka. Luisteluliput ostettavissa ravintolasta & vuokraamosta.
Lähtökohtaisesti reitit huolletaan ilman erillisilmoitusta joka aamu n. klo 10 mennessä, poislukien lumimyräkkäpäivät.

To 25.3. klo 22 reittien ylläpito päättynyt, kiitos kaudesta!

Kevät etenee vauhdilla ja luistelureittin ylläpito on päättynyt. Myös muiden jääreittien ylläpito loppunut lumien sulatessa jäällä vauhdilla, latu-urakoitsija ajaa pe-aamuna muutamat hiihtoreitit (seuraa Harjureitit-net sivustolta tilannetta). Katsotaan tuleeko vielä myöhemmin luonnonjääluisteluille olosuhdetta.

Suuri kiitos kaudesta kaikille asiakkaillemme! Kausi oli totutun työläs ja sisälti kaikenlaisia reitinteon käänteitä ja tasaisen vilkasta luistelurintamalla oli, ensi kaudella jatkuu. :)

Ke 24.3. klo 9.40 vielä luistellaan (aamupäivällä), jääreittien ylläpito keskeytetään

Klo 9.40:
Mönkijällä pyöräytetty Valkialammelle, luistelukunnossa nyt aamulla vielä niemenkärkeen sekä Valkialampi (välissä oleva siirtymä aika pehmeä jo). Reittien ylläpito keskeytetään lämpimän sääennusteen johdosta, jääopasteet kerätään pois keskiviikon ja torstain aikana. Pidetään kuitenkin vielä reittien tekoon valmiutta yllä, jos keliennuste kylmeneekin.

Hiihtolatujen suhteen latu-urakoitsija ajaa Tuunaansaaren ja Tutkimusmetsän lenkit pe-aamuna, muita baanoja ei lämpimän kelin myötä toistaiseksi enää ajeta. Jäällä näytti olleen erinomaista hiihtää jääladuilla vielä. Latuseuranta Harjureitit-net sivustolta.

Klo 8.59:
Lyhyt testiluistelu tehty, pystyi vielä luistelemaan mukavasti, vaikka pikkaisen jo pintajää on pehmentymään päin. Arvioimme, että iltapäivällä on jo liian pehmeää tällä kelillä, joten aamulla kannattaa tulla.

Eilisen reitti pyöräytetään nyt vielä mönkijällä, eli siis Harjun Portin rannasta Valkialammen lenkille (lammen lenkki 1,5km, edestakaisin lammelle n. 3 km).

TI 23.3. KLO 9.30 LUISTELEMAAN PÄÄSEE vielä tänään valkialammelle!

Auki reitti Harjun Portin rannasta Valkialammelle (lammen lenkki 1,5 km, matka edestakaisin lammelle n. 3 km)

 • Valkialampi paikoin loistavassa kunnossa, paikoin ok kunnossa, eli vaihtelevaa jäänlaatua.
 • Harjun Portin rannasta Valkialammen ylitykseen pääosin ok kunnossa, vähän ennen lampea pehmeämpi kohta jossa mentävä varovaisemmin.

Muista reiteistä Haataansaaren suuntaan pääsee luistellen n. 500m ja Kaarnalahden voi kiertää luistimilla, mutta ei ole kummoinen (vaikka onkin aurattu): Su-Ma yön tuiskun jälkeen osittain jäätyneitä sohjopaakkuja ja tuiskulunta siellä täällä, joita ei pysty valtaosin auraamaan luistelukuntoon yhden yön pakkasen jälkeen. Suositeltavaa pysyä siis lammella.

Ma 22.3.  klo 9.25  tänään ei luistella

Rata ei käytännössä avoinna tänään: Eiliset vesiosuudet osittain jäätyneet ja eilisessä kovassa tuulessa ja sateessa päälle tuiskuttanut lunta = ei voi aurata tänään. On mahdollista että nämä jäässä seuraavan yön pakkasen myötä, joten tiistain luistelut on mahdollisia.

Jos on aivan polttava tarve luisteluun tänään maanantaina, niin ainoana baanana Harjun Portin rannasta niemenkärkeen luisteltavissa (yksi vesiosuus matkalla). :)

Mahtava olosuhde pyöräilyyn fatbikeilla, hiihtoon tai lumikenkäilyyn. Välinevuokraus lopputalven ravintolasta hakien!

Su 21.3. klo 9.10 edit klo 10.30

Kaikki huollettu! Vettä myös paikoin  Kruunupuistoon mentävällä osuudella.

Huolto jäällä, nyt on auki Haataansaaren reitti sekä Valkialampi. Klo 10 mennessä muutkin ed. päivien reitit (12 km).
Hieno päivä luvassa.
Vettä alkaa nostamaan reitille paikoin, merkittävissä määrin toistaiseksi vain lähellä Haataansaarta, jossa n. 100m pätkällä isompi vesiosuus.

La 20.3. ko 9.54 lammella suojaisempaa

12 km auki, parhaat jäät löytyy Harjun Portista Haataansaareen (6 km edestakaisin) ja Valkialammelta (2 km). Myös Kruunupuiston rantaan ja Kaarnalahden lenkki auki, täällä paikoittain epätasaisempiakin osuuksia. Yleiskunto kuitenkin hyvä radoissa, lammen suojaisa lenkki tänään suositus.

Seuraava huoto su-aamuna, loppukausi reittejä huolletaan mönkijällä (eli jos tuiskuttaa reitin umpeen on mönkijä ainoa työkalu loppukauden)

Pe 19.3. MUOKATTU KLO 12.10  taas luistellaan 9 km reiteillä

Lähtö Harjun Portin rannasta ja luistelemaan pääsee Haataansaaren nuotiopaikalle ja takaisin (edestakaisin 6 km), sekä Kaarnalahden lenkille (n. 2 km). Rata hienossa kunnossa! Kaikki kun kiertää niin tulee n. 9 km. luisteluretki.

Muilla reiteillä odotetaan vielä jäätymistä huomiseksi: Ne paikat, jossa ollut vähemmän vettä on nyt jäässä ja luisteltavissa, kun taas runsaiden vesiosuuksien paikat eivät ole vielä täysin jäätyneet ja pintajää pettää näissä kohdin. Huomenna odotettavissa 12 km reittejä.  Noudata jäällä olevia kylttejämme avoinna olevista reiteistä!

To 18.3. klo 9.10
pe todennäköisesti luistellaan, la näyttää hyvältä

Tänään ei vielä luistella, eilisille "kuiville" alueille oli myös noussut vesi joka ei ole pienen pakkasen myötä vielä jäässä. 

Napakkaa pakkasta kuitenkin ennusteessa seuraavalle parille päivälle ja yölle, odotamme että perjantaina päästään osalla baanoista luistelemaan taas, lauantaina pitäisi olla näillä ennusteilla pidempiä lenkkejä luisteltavissa! Lumisade mutkistaa jäätymistilannetta, varmaa ennustetta ei voi sanoa. (joissain kohti vettä runsaastikin, joissain kohti vain vähän).

Ke 17.3. klo 13.10

Huomenna ehkä luisteltavaa jo, perjantaina oletettavasti enemmänkin. Kaiken todennäköisyyden mukaan lauantaina luistellaan taas pitkillä baanoilla. 

Vallitsevat säätilanteet on kuitenkin hyvin mutkikkaat ja arvion teko hyvin hankalaa juuri nyt: Lunta tullut aamulla useamman sentin, joka hidastaa uudelleenavaamista. Reiteillä paljon vesi-osuuksia, joista osa jäätymässä ja lumi satoi tämän päälle. Vain pieneltä osalta voitu aurata.

 • Pyöräily/kävely jäällä: Toisin kuin aiemmin jo ilmoitettiin, niin kävely- ja pyöräilyväylät on tänään tampattu (Tuunaansaaren eteläkärjestä Kruunupuistoon ja Haataansaaren nuotiopaikalle.)
 • Hiihto: Seuraa Harjureitit.net sivustolta tätä

TI 16.3. klo 11  LUISTELURata suljettu

Nyt on pehmeää ja vettä, odotellaan pakkasta luistelureittien uudelleenavaamiseen.

Kevät ja jäätilanne etenee, joten luistelureittien vieressä kulkevia pyöräily- ja kävelyuria ei tällä erää enää ylläpidetä. Jäällä suositellaan liikkuvan hiihtäen jääladuilla ja luistelureiteillä, kun ne on ilmoitettu olevan auki.

 • Luistelureitin tilanne tässä päiväkirjassa (huom. ei yleisiä jäätiedotteita, vain rataa koskeva info)
 • Hiihtolatujen tilanne Harjureitit.net sivustolla

Ma 15.3. AAMUISIN EHKÄ LUISTELTAVISSA LÄHIPÄIVÄT, LOPPUVIIKOSTA PAKASTAA

Klo 12.40: Nyt alkaa olla jo melko pehmeä jää luisteluun, potkurilla pääsee tai rauhassa luistellen. Valkialammella oli vielä hyvä luistella. Jos lähi-öinä menee yöpakkasen puolelle useamman asteen, on reitit luultavimmin aamulla luisteltavissa lähipäivinä, tätä ei pysty ennalta sanomaan. 
Loppuviikosta näyttää napakkaa pakkasta päivin ja öin. Välinevuokraukset ravintolasta käsin 9-17 välisenä aikana.

Klo 10.35: Lämmin keli jatkunut, vettä nostanut jo monin paikoin. Jää vielä nyt luisteltavaa, joskin on pehmenemään päin jää ja pehmennee iltapäivää kohden. Luisteltavaa baanaa vajaa 6 km.

 • Nyt pääsee luistelemaan omasta rannasta lähtien Kaarnalahden lenkille sekä Valkialammen lenkille.
 • Kruunupuiston ja Haataansaareen suunnalle nostanut reippaammin vettä jo.

Su klo 9.30 tänään hyvä luistella

Radat aurattu, tänään hienossa kunnossa 12 km reittejä.

 • Harjun Portti  - Kruunupuisto (n. 5 km edestakaisin)
 • Kaarnalahden lenkki n. 2 km
 • Valkialammen lenkki n. 1,5 km
 • Haataansaaren nuotiopaikalle edestakaisin n. 4 km

Lämpimän kelin myötä alkanut nostamaan vettä jäälle, toistaiseksi vain pariin kohtaan. Nämä kohdat Kruunupuiston lähellä ja Haataansaaren lähellä, pääsee luistellen/tasatyönnöllä läpi. Reiteillä pari lyhyttä huonoa kohtaa, toinen Kaarnalahden lenkille mennessä ja toinen lähellä Haataansaaren nuotiopaikkaa.

muokattu la 13.3  klo 15

Ratatilanne on ed. päivityksen mukainen, 12 km ratoja hienossa kunnossa! Reittihuolto aamuisin ennen klo 10. Vuokraamo auki la-su 10-17, ravintolasta take-awayna kahvilatuotteita ja ruokaa la-su klo 11-17.

Kelit meni plussan puolelle, arviomme mukaan sunnuntaina on hyvät luisteluolosuhteet, etenkin aamupäivästä - tarkennetaan päiväkirjaan asiasta erikseen, jos tilanne muuttuu. Ensi viikolle näyttää yöpakkasia, joten luistelukauden jatkuminen näyttää hyvältä.

muokattu ke 10.3. klo 13.30   12 km auki

12 km auki. Radat hyvässä, paikoin erinomaisessa kunnossa. Railoja on syntynyt viime öiden kovilla pakkasilla, etenkin niemenkärjen ja Kruunupuiston välille. Suojaisilla lenkeillä ei railoja juurikaan.

 • Harjun Portti  - Kruunupuisto (n. 5 km edestakaisin)
 • Kaarnalahden lenkki n. 2 km
 • Valkialammen lenkki n. 1,5 km
 • Haataansaaren nuotiopaikalle edestakaisin n. 4 km

Pari lyhyttä huonoa kohtaa, toinen Kaarnalahden lenkille mennessä ja toinen lähellä Haataansaaren nuotiopaikkaa. 

Ma 8.3. muokattu KLO 13.10  n. 10 km auki

Luonto tarjoaa yllätyksiään: Olikin tuiskuttanut illalla/yöllä reitit monesta kohti umpeen ja reiteillä lingottu ja aurattu koko aamu. Reittejä auki n. 10 km - kaikki muut reitit auki pl. Haataansaari, johon pääsee puoliväliin reittiä, sitten on tukossa.
Auton aura meni rikki, joten tuo Haataansaaren loppupätkä aukeaa vain linkoamalla, joka tehdään huomenna tiistaina.

su 7.3. muok. klo 11.00 kaikki reitit auki!

12 km luistelureittejä auki! Mahtava auringonpaiste, kevättalven hienot luisteluolosuhteet! Tervetuloa!

SU 7.3. KLO 9.15 LUISTELTAVIA PÄTKIÄ AUKI 10 mennessä

Klo 10 mennessä useampi kilometri luistelubaanaa auki. Yöllä tuiskuttanut runsaati lunta reitille, huoltotyöt paraikaa käynnissä. Raportoidaan tarkemmin kun työt edistyvät.

LA 6.3. KLO 13.30 SUNNUNTAIN LUISTELUISTA

Vilkas luistelupäivä. Nyt alkaa lumisade ja tuuli. Sunnuntaina oletuksena 10 mennessä kaikki ao. reitit aurattu auki, kirjoitellaan päiväkirjaan erikseen jos tilanne merkittävästi toisenlainen aamulla. Tervetuloa!

PE 5.3. klo 8.55  12 km auki

Huippu jää viikonlopuksi! Rata hienossa kunnossa ja 12 km auki. Huolto jäällä, tilanne tänään seuraava:

 • Harjun Portti  - Kruunupuisto (n. 5 km edestakaisin)
 • Kaarnalahden lenkki n. 2 km
 • Valkialammen lenkki n. 1,5 km
 • Haataansaaren nuotiopaikalle edestakaisin n. 4 km

Vuokraamo viikonloppuna: Tänään pe vuokraamo 10-17. Lauantaina vuokraamo auki 9-15 (muutettu tämän hetken keliennusteen takia, aamulla hyvä keli.). Sunnuntaina vuokraamo auki 10-17. Välinepalautukset voi tehdä ravintolan puolelle. Ravintolamme palvelee pe ja la 20 saakka, su 18 saakka.

Inkeritalon vohvelikahvila Kruunupuiston rannassa ei ole avoinna heidän ilmoituksensa mukaan enää tänä talvena.

to 4.3. klo 11.15 Lähtö omasta rannasta, 8 km huippubaanaa!

Luistelemaan pääsee Harjun Portin rannasta. Päälle 8 km huippureittiä auki:

 • Harjun Portti  - Kruunupuisto (n. 5 km edestakaisin)
 • Kaarnalahden lenkki n. 2 km
 • Valkialammen lenkki n. 1,5 km
  • tätä ei pystytty tänään vielä mönkijällä auraamaan, muutamassa kohdin ohut lumikerros

Haataansaaren 4 km osuutta tutkaillaan vielä, avautuu viimeistään pe.
Pintajään ja varsinaisen jään välissä vielä vesikerrosta, joten mönkijällä ei tänään vielä pysty joka kohtaa auraamaan.

KE 3.3. klo 9.40  / muokattu klo 13.40 luistelureittiä auki n. 4 km!

Edit klo 13.40: Vielä on hyvä mennä, ei ole jään pinta pehmennyt luistelijoiden mukaan!

Luistelukausi jatkuu tänään muutamien kilometrien luisteluilla, huomenna odotamme pitkien reittien olevan auki.. Lähtö tänään Tuunaansaaren niemenkärjestä. Suosittelemme luisteluja aamupäivän aikana: Reiteillä oleva vesikerros on pitkälti jäätynyt, mutta pehmennee iltapäivää kohden lämpimänä päivänä. Reitit luisteltu läpi ja jää on melkein peilikirkasta. Paikoin ritisi jää alla. 
Nyt auki:

 • Tuunaansaaren niemenkärjestä Kruunupuiston rantaan (3 km edestakaisin)
 • Kaarnalahden suuntaan 1 km edestakaisin (kääntöpaikka merkitty piipoilla)

Luistele varovaisuutta noudattaen ja kypärä päähän! Jää on erittäin kova ja liukas. Nyt pääsee luistelemaan paikoissa, jossa oli vähiten vettä reiteillä ja nämä vesikerrokset lähes kokonaan jäätyneet. Ne reitit jossa vettä on tullut enempi, ovat vielä tänään kiinni. Avautuu kun pakkasjakso etenee, mm. lähtöpaikka siirtyy takaisin HP rantaan loppuviikosta.

MA 1.3. klo 9.20  LOPPUVIIKOLLE PAKKASTA ENNUSTEESSA

Nyt voidaan nauttia aurinkoisista ulkoilukeleistä hiihdon, lumikenkäilyn ja fatbike-pyöräilyn muodossa. Vuokravälineitä saatavilla joka päivä 10-17.

Luistelureittien uudelleen avautuminen vaatii lyhyen pakkasjakson (1-2 pv pakkasesta riippuen, jos ei sada lunta enempää ennen tätä), jota näkyy ennusteessa loppuviikolle. Toivotaan ennusteen pysyvän ja infotaan heti kun avautuu uudelleen.

Harjun Portin palvelut ja reitin ylläpito normaalisti myös viikoilla 10-12, katso tiedotteemme tästä. 

La klo 17.30 pakkasia odotellessa

Vettä reiteillä aika paljon, ensi yön pakkasennuste lyhyelle ajalle ei riitä näiden jäätymiseen. On odotettava pakkasia, ensi viikolle ennusteessa. Nyt hiihdetään ja lumikenkäillään!

Vuokraamoon tuli pe ja la uusia Peltosen pitokarva- ja voiteluvapaita Nanogrip-suksia perinteisen hiihtoon.

PE KLO 8.40 RATA SULJETTU

Vettä noussut reiteille jo reippaanlaisesti sään lämpenemisen vuoksi. Myös jään pinta on pehmennyt ennakoitua nopeammin, joten rata on jouduttu sulkemaan. Odotellaan pakkasia.

To klo 9.30 // muokattu klo 13.20

Reitit huollettu (pl Haataansaari, joka hetken päästä). Hyvät olosuhteet vielä tänään, vaikka keli lämpimän puolelle menikin. (reitit ke reittitietojen mukaan)!
Muutamaan kohtaan alkanut nostamaan vettä reiteille jään päälle, ei haittaa tänään menoa.  // lisäys, veden tulo on lisääntynyt, lähtösuoralla vettä enempi (pääsee luistellen), muualla muutamassa kohdassa parin kymmenen metrin vesiosuudet. Pääseereunaa pitkin näissä.

Päivitetään päivittäin jäätilanteen kehittymistä, sillä pakkasta näyttää vasta sunnuntaille seuraavan kerran. Tervetuloa!

ke 24.2. klo 12.30

12 km reittejä aurattu.

 • Harjun Portin rannasta Kruunupuistoon n. 5 km edestakaisin (ok/hyvä)
 • Valkialammen lenkki 1,5 km (hyvä)
 • Kaarnalahden lenkki n. 2 km (hyvä)
 • Haataansaaren nuotiopaikalle väylä n. 4 km edestakaisin (puolet ok/hyvä kunnossa, puolet huonoa)

ke 24.2. klo 9.15 luistelemaan pääsee jo

Reittityöt käynnissä, luistelemaan pääsee jo. Tuiskutti eilen ennakoitua vähemmän. Tervetuloa!

Ma 22.2. muokattu klo 16.50    8+4 km auki

Lunta satanut viime päivinä hurjasti. Aamulla aurattu reitit 8 km edestä (Harjun Portti - Kruunupuisto, Valkialampi, Kaarnalahti). Nämä hyvässä kunnossa. 
Haataansaari toinen puoli aurattu myös auki, ei voida höylätä tänään muutamien märkien kohtien takia - voi mennä potkurilla ja varovaisuutta noudattaen myös luistellen. (tästä reitistä puolet ok kunnossa ja puolet huonoa).

Kyselyjä on tullut pidempään suljetuissa olleista reiteistä (Siplahti, Haataan paluulenkki), näitäkään baanoja ei olla unohdettu, vaan kaikki resurssit on laitettu nyt auki olevien reittien kunnostamiseen hyvään kuntoon (jossa pitkälti onnistuttiin runsaiden jäädytystöiden myötä) ja aukipitoon.

PE 19.2 REITIT AURATTU

12 km reittejä aurattu. Tänään reittiliput ja välineet ravintolasta.
Välinevuokraamo palvelee huomisesta alkaen joka päivä 10-17 hiihtolomaviikot 8 ja 9.

 • Harjun Portin rannasta Kruunupuistoon n. 5 km edestakaisin (ok/hyvä)
 • Valkialammen lenkki 1,5 km (hyvä)
 • Kaarnalahden lenkki n. 2 km (hyvä)
 • Haataansaaren nuotiopaikalle väylä n. 4 km edestakaisin (puolet ok kunnossa, puolet huonoa)

ti 16.2 klo 15.40   12 km reittejä joista 8 km hyväkuntoista

Reiteissä ed. päivien tilanne:

 • Harjun Portin rannasta Kruunupuistoon n. 5 km edestakaisin (ok/hyvä)
 • Valkialammen lenkki 1,5 km (hyvä)
 • Kaarnalahden lenkki n. 2 km (hyvä)
 • Haataansaaren nuotiopaikalle väylä n. 4 km edestakaisin (puolet ok kunnossa, puolet huonoa)
  • Yritetään jäädyttää keskiviikkona huonot paikat tästä kuntoon!

Arkisin välineet päärakennuksesta, vuokraamo auki la alkaen joka päivä klo 10-17.

Ma 15.2.

Sama reittitilanne kuin viikonloppuna, lähipäivien ohjelmassa Haataansaaren reitin kunnon parantaminen jäädytyksillä ja lisäreittien avaaminen - näistä tulee sitten erillisilmoitukset miten työt edistyy.

Muutoin luistellaan siis 8 km ok/hyvällä baanalla ja 4 km edestakaisella Haataansaaren reitillä (kts pe päivitys).

LA 13.2. KLO 19.06 SUNNUNTAINA MYÖS REITIT AUKI

Sunnuntaina samat reitit auki kuin perjantain päivityksessä.

Kruunupuisto-Valkialampi -välinen osuus jäädytetään sunnuntai-aamuna klo 8-9.30. Se luisteltavissa klo 11 alkaen. Reitit höylätään aamulla normaaliin tapaan. Tervetuloa luistelemaan!

Pe 12.2. klo 16.45 viikonloppuna 12 km reittejä auki

Viikon höyläys- ja jatkuvien jäädytystöiden jälkeen voidaan nyt ilmoittaa ratojen olevan yleisesti ottaen hyvässä kunnossa! Haataansaari reiteistä enää ainoa, jossa enemmän huonoja osuuksia. Ratatilanne viikonloppuna siis seuraava:

 • Harjun Portin rannasta Kruunupuistoon n. 5 km edestakaisin (ok/hyvä)
 • Valkialammen lenkki 1,5 km (hyvä)
 • Kaarnalahden lenkki n. 2 km (hyvä, jäädytetty kokonaan letkuilla pe)
 • Haataansaaren nuotiopaikalle väylä n. 4 km edestakaisin (puolet ok kunnossa, puolet huonoa)

Vuokraamo auki la-su 10-16, Reitin varrella oleva Inkeritalon vohvelikahvila auki la 17-20, su klo 12-18. Ravintolamme auki la 9-20, su 10-18, joka aamu leivotuin tuoreita leivonnaisia tarjolla. Tervetuloa!

To 11.2. klo 20.30    perjantaina n. 8 km luistelubaanaa + haataansaari potkurilla

Tänään jäädytetty Kruunupuiston väylä luistelukuntoon (pe aamupv vielä jäädytys) ja samoin Haataansaaren reitti saatu höylättyä. Joka päivä radankunto paranee ja nyt alkaa olla hyviäkin osuuksia kohtalaisen paljon. La-Su avoinna 12 km reittejä. Perjantaina radat ja radan kunnot siis:

 • Harjun Portin rannasta Kruunupuistoon n. 5 km edestakaisin (ok/hyvä)
 • Valkialammen lenkki 1,5 km (hyvä)
 • Kaarnalahden lenkki n. 2 km (alkupätkä huonoa, ja lenkki kohtalainen, yritetään osa jäädyttää pe)
 • Haataansaareen väylä n. 4 km edestakaisin (potkurilla pe, tavoitteena luistelukunnossa la)

Vuokraamo auki la-su 10-16, Reitin varrella oleva Inkeritalon vohvelikahvila aukeaa perjantaina. Ravintolamme auki la 9-20, su 10-18!

KE 10.2. klo 10.50

Runsaiden jäädytystöiden myötä nyt on luistelubaanoissa seuraava tilanne:

 • Harjun Portin rannasta Valkialammen risteykseen (1,5km suuntaansa, ok)
 • Valkialammen lenkki (1,5 km), tämä jäädytetty eilen kokonaan, hyvä)
 • Kaarnalahden lenkki töyssyisempää, voi kiertää luistellenkin, suositeltavaa kuitenkin potkurilla.
 • Kruunupuistoon menevä väylä pyritään jäädyttämään tänään luisteltavaan kondikseen.

Jäädytystöitä on muiden reittitöiden lisäksi tehty viime päivinä 50 työtunnin edestä – muistutamme, että jäädytyksien jälkeenkään reitit eivät ole huipputasaisia (harvoinhan ne luonnonjäillä muutoinkaan on, viime ke-to myräkän jäljiltä reitit menivät huonoon kuntoon).

Päiväkirjan reittikuvaukset ovat yleisarvioita per reitti ja pyydämme huomioimaan, että eroavaisuuksia eri reittiemme kunnoissa on nyt paljon. Parannustöitä tehdään joka päivä, joten tilanne muuttuu päivittäin - tsekkaa päivittäin tilannetiedot päiväkirjasta!

ti 9.2. klo 9 n. 5+5 km auki

Luisteltavaa ja potkuroitavaa rataa riittää, hyväkuntoiset osuudet lisääntyneet jäädytysten myötä:

 • Harjun Portin ranta - Valkialammen risteys (n. 1,5km suuntaansa, hyvä)
 • Valkialammen lenkin toinen puolisko (n. 1 km suuntaansa, erittäin hyvä)
  • Valkialammen lenkin toinen puoli jäädytetään tänään
 • Kaarnalahden lenkki töyssyisempää (luistellen/potkurilla), jäädytys alkaa tänään
 • Valkialammen risteyksestä Kruunupuistoon, pääsee potkurilla

Ma 8.2. klo 12.15    3 km + 7 km auki

Nyt on molemmat höylät käytössä taas, reittejä höylätty. Parasta luistella jäädytetyllä baanalla, eli Harjun Portin rannasta Lammasharjun (Valkialammen) risteykseen. Kaarnalahden lenkki ja väylä Kruunupuistoon aurattu, näissä nyt parempi liikkua potkurilla - luistellen töyssyisempää etenkin Kruunupuiston suunta. Lähipäivien aikana nämä jäädytetään.

Nyt alkaa Valkialammen jäädytys ja jatkuu myös tiistain puolella, jäädytystöitä väistellen voi luistella.

Su 7.2. klo 12.20

Vilkas luistelupäivä, reittejä aamulla höylätty ja aurattu. Maanantaina iltapäivästä jatkuu jäädytystyöt ja lisäreittien parissa työskentely, ensimmäisenä ryhdytään Valkialammen lenkin jäädytystöihin (hidasta työtä). Alkuviikon aikana raportoidaan töiden edistymisestä. 

LA 6.2. KLO 16.10  n. 4,5 km auki sunnuntaina

Sunnuntaina auki n. 4,5 km! Lähtöpaikalta Harjun Portin rannasta Lammasharjulle 1,5 km suuntaansa (valkialammen risteykseen)  jäädytetty tänään koko pv ja tämä huomenna hyvässä kunnossa. Valkialammen lenkki 1,5 km on paikoin hyvässä, paikoin kohtalaisessa kunnossa. Tätä höylätty ja putsattu tänään. 
Vuokraamo auki su 10-16!

la 6.2. klo 10

Eilen reittitöissä hajosi ja jäi jumiin höyläys/ ja jäädytyskalustoa, töitä jatketaan tänään ja pyritään saamaan sunnuntaille nelisen kilometriä hyvää baanaa.
Tänään voi tulla luistelemaan jäädytystöitä väistellen, suosittelemme sunnuntaille luisteluita.

pe 5.2  klo 13.50   VIIKONLOPPUNA HIIHDETÄÄN JA LUMIKENKÄILLÄÄN, LUISTELUREITIN KUNNOSTUS JATKUU

Luonto-olosuhteet otti yliotteen: Reittejä ei saada työstä huolimatta auki vielä. Tänään pyritään saamaan luistelukuntoon väylä Harjun Portin rannasta Lammasharjulle (Valkialammen risteykseen), 1,5km suuntaansa. 

Valkialampi yritetään saada luistelukuntoon huomenna, jotta siellä voi luistella sunnuntaina. Sunnuntaille tavoitellaan siis n. 4 km luisteltavaa baanaa. Työt etenee hitaasti. Lauantaina välineet päärakennuksesta (vuokraamo ei auki), sunnuntaina vuokraamo auki 10-16, jos reitti saadaan kuntoon.

Nyt hiihdetään ja lumikenkäillään! Punkaharjun 40km hiihtolatuverkosto erinomaisessa kunnossa, latu-urakoitsija työstää jäälatuja ja jäällä olevia tampattuja kävely- ja pyöräuria kuntoon pe ja la. Savonlinnan seudulla satoja kilometrejä hiihdettävää baanaa. Lumikenkäilyyn suosittelemme vastarannan puulajipuistoa. 

to 4.2. klo 16.00   rata tänään kiinni, avautuu pe tai viimeistään la

Luonto teki tepposet: Eilinen lumisade ja etenkin kova tuuli tekivät kovasti haittaa radalle - eilen hyvin tasainen radan pinta on nyt tuulen työntämien paksujen sohjopaakkujen peitossa ja nämä jäässä. Tästä tulikin urakka.

Höyläys- ja jäädytystöitä tullaan tekemään paljon pe ja la, tänään jäädytettiin Harjun Portin rannasta Tuunaansaaren eteläkärkeen ja tämä voi olla pe hyväkin luistella. Niemenkärjestä jatkuu huomenna työt, höylätään isolla höylällä ja jäädytetään, pienellä tuurilla voi avautua puolenpäivän jälkeen luistelureitit omasta rannasta Kaarnalahden lenkille ainakin.

Päivitetään pe-aamuna 10 jälkeen tilanne. Jokatapauksessa viikonloppuna luistellaan ja huomenna ilmoitetaan mitkä reitit avoinna - tavoitteena on, että lauantaina olisi 8-12 km hyvää luistelubaanaa auki. Vuokraamo auki la-su 10-16!

LA 6.2 JÄÄDYTYS JATKUU

Eilen reittitöissä hajosi ja jäi jumiin höyläys/ ja jäädytyskalustoa, töitä jatketaan tänään ja pyritään saamaan sunnuntaille nelisen kilometriä hyvää baanaa.

Tänään voi tulla luistelemaan jäädytystöitä väistellen, suosittelemme sunnuntaille luisteluita.
 

KE 3.2. muokattu klo 12.30  RATA Aukeaa torstaina

Tänä aamuna kerran päästy auraamaan osaa reiteistä, jonka pintajää juuri kesti - yhtä ajoa enempää ei voinut ajaa. Huomenna päästään tarkemmin huoltamaan rataa, jos ei hurjasti lunta sada.
Tänään pääsee luistelemaan Harjun Portin omasta rannasta lähtien Kaarnalahden lenkille. Pintajää ei erityisen vahva, joten varovaisuutta tulee noudattaa luistellessa. (pintajään ja paksun jääkerroksen välissä on lähes täysin jäässä oleva vesikerros). 

Ma 1.2. klo 9  muutama päivä vielä

Reitit vielä kiinni, lunta tuli viikonloppuna melkoisen paljon (kts. pe päivitys), mikä hidastaa runsaiden vesiosuuksien jäätymistä entisestään. Pakkasennuste on onneksi hyvä, tutkaillaan alkuviikon aikana jäätilannetta päivittäin. Uskomme, että näillä ennusteilla luistellaan viimeistään tulevana viikonloppuna.

pe 29.1. KLO 12.00  LUISTELUREITIT KIINNI USEAMMAN PÄIVÄN, NYT HIIHDETÄÄN JA LUMIKENKÄILLÄÄN

Viikko lämmintä putkeen ja runsaat, edelleen jatkuvat lumisateet tehneet tehtävänsä: Vettä on jäällä nyt todella paljon. Radat on saatu aurattua sohjolumesta puhtaaksi viikon aikana (tähän saakka), mutta radalle on noussut viime päivinä moneen paikkaan runsaasti vettä – mitkä eivät jäädy ennusteen mukaisilla pakkasilla lähipäivinä. Satava lumi hidastaa myös jäätymistä ja kun vesikohdat alkavat jäätymään, niitä ei voida enää aurata. Joten nyt on odotettava vain jäätymistä. Tällä ennusteella mennee n. ensi viikon puoliväliin ainakin.

Hiihtoon on nyt unelmaolosuhteet! Ladut huollettu perjantaina (seuraa Harjureitit.net seurannasta) ja lunta riittää lumikenkäilyyn. Jääladut ja jäälle tampatut kävely- ja pyöräreitit ovat kiinni tulevan viikonlopun yli. Vuokrausvälineet ravintolasta 10-16 välisenä aikana. Ravintola auki la 9-20, su 10-18.

KE 27.1 MUOKATTU KLO 21   REITTI KIINNI AINAKIN PARI PÄIVÄÄ

Jäällä on nyt vettä paikoittain hyvinkin paljon ja jää pehmeää. Tässä vaiheessa tehdään päivittäin kovasti huoltotöitä, jotta rata on kunnossa kun pakkaset saapuvat. Uskomme, että osa reiteistä saadaan auki kohtuu pienenkin pakkasjakson jälkeen - viikonlopun luistelut ovat siis mahdollisia. Seuraava päivitys perjantaina.

Jääladut ja jäälle tampatut kävely- ja pyöräreitit ovat kiinni tulevan viikonlopun yli, näiden tilanteita päivitetään Harjureitit.net sivustolle. Latuverkostolla riittää hiihdeltävää viikonloppuna.

Ma klo 10.50 niemenkärjestä KRUUNUPUISTOON +  valkialampi auki

Niemenkärjestä Kruunupuistoon ja Valkialammen lenkki auki. Vielä ok luistella, jää pehmenee mitä pidemmälle etenee. Loppuviikolle näyttää pakkasta.

SU KLO 11.17 LUISTELUREITTI AUKI, LÄHTÖ NIEMENKÄRJESTÄ

Lähtöpaikka siirrretty niemenkärkeen. Märkä on keli mutta luistelemaan pääsee. Kaarnalahti, Valkialampi ja Kruununpuiston reitit hyvässä kunnossa. Siplahden, Vaahersalon puoleinen reitti kiinni. Haataansaareenpäin pääseen noin puoleen väliin asti. Reitillä on merkattu kohdat, joista ei pääse eteenpäin. Reittiä auki yhteensä n. 9 km.

La 23.1. klo 14.15  REITIT KUNNOSSA, PYSYKÄÄ MERKITYILLÄ REITEILLÄ

Reittejä huollettu koko aamu, perjantain omainen reittitilanne, päälle 14 km auki. Lähtösuoralla nostaa vettä paikoin jäälle, pääsee luistellen menemään. Sunnuntain reittitilanne selviää aamulla - yölle ei ole pakkasta luvassa, joten reitin luisteltavuuden näkee vasta aamulla.

Hiihtäjät/kävelijät/pyöräilijät: Jäätilanne luistelureittien ulkopuolella elää nyt voimakkaasti suvikelienkin myötä, merkittyjen ulkoilureittien ulkopuolella ei kannata liikkua. Harjun Portin rannasta vain luistellen, hiihtoladulle pääset vuokraamon takaa, pyöräily- ja kävelyurat lähtevät Tuunaansaaren eteläkärjestä. Hiihtoladut ja niiden seuranta Harjureitit.net sivustolta, tampatut kävely- ja pyöräilyurat menevät Tuunaansaaren eteläkärjestä Haataansaareen ja Kruunupuistoon, luistelureitin vieressä.

pe 22.1 klo 16  reitit avoinna!

Lunta tullut todella paljon, mutta nyt on päivän töiden jälkeen auki lähes kaikki baanat! Päälle 14 km avoinna, reittitilanne on seuraavanlainen:

 • Harjun Portti - Kruunupuisto n. 2,5km (erinomainen)
 • Kaarnalahden lenkki n. 2 km (erinomainen)
 • Valkialampi n. 1, 5km (hyvä)
 • Haataansaari n. 4,5 km edestakaisin (höyläyksen myötä jo kohtalaisessa kunnossa, ns. paluulenkki on kiinni)
 • Siplahti n. 4 km edestakaisin (hyvä) -  kääntöpaikan lähettyvillä paksulti vettä radalla parin sadan metrin kaistaleella, josta olemme estäneet läpipääsyn aurauskepeillä. Eli kartassa näkyviä molempia "kaistoja" pitkin voi siis luistella lähes Siplahteen asti.

Vuokraamo auki la-su 10-16. Reitit huolletaan viikonloppuna ennen klo 10 ja jos tilanne muuttuu tai tarkentuu, tehdään uusi päivitys päiväkirjaan.

To 21.1. klo 15.30 lumisadetta luvassa

Runsasta lumisadetta luvassa ensi yölle. Auraus alkaa perjantaina 9 maissa, pe-aamupäivällä päivitetään tilannetiedot reiteistä. 

Ke 20.1. klo 18

Tänään päästiin ensimmäistä kertaa isolla höylällä reittien kimppuun ja jäällä oltiin non stop. Haataansaaren (meno) lenkin kunto paranee joka kerralla. Paluubaanaa työstetään myös päivittäin parempaan suuntaan. Muutoin reitit hyvässä/erinomaisessa kunnossa, kuten ti kuvailtu! Vuokraamo auki la-su 10-16, arkisin välineet ravintolasta.

Ti 19.1. KLO 16.30  N. 15 KM AUKI, HAATAANSAAREEN PALUULENKKI AVATTU

Reitit aurataan aina tarpeen tullen aamuisin n. klo 10 mennessä, kuten nytkin. Baanoja työstetään joka päivä, tilanne reitittäin seuraavanlainen:

 • Harjun Portti - Kruunupuisto n. 2,5km (erinomainen)
 • Kaarnalahden lenkki n. 2 km (erinomainen)
 • Valkialampi n. 1,5 km (hyvä, lenkkiä lyhennetty Metsähallituksen tulevien hakkuiden johdosta)
 • Siplahden lenkki n. 3 km (kohtalainen/ok,)
 • Haataansaaren lenkki n. 5 km edestakaisin (eka kilometri huonoa, loppupätkä hyvää)
  • Paluulenkki saatu auki tänään klo 16, vaatii vielä paljon höyläystä, lumen alla odotti huono jää

La 16.1. klo 17

Siplahden ja Haataansaaren lenkkejä höylätty pitkin iltapäivää, kunto parani roimasti. Sunnuntaille baanat kunnossa, reitit aurataan 10 mennessä aamulla. Tervetuloa!

pe 15.1.  klo 17.50   15 km auki, osittain erinomaisessa kunnossa 

Reitit avoinna luisteluun! Vuokraamo auki la-su 10-15, ravintola auki la 9-20 ja su 10-18. Lähtöpaikka Harjun Portin rannasta. Reitit yleiskunnoltaan hyvät, suurinpiirteinen seuraavasti jakautuen:

 • Harjun Portti - Kruunupuisto n. 2,5km (erinomainen)
 • Kaarnalahden lenkki n. 2 km (erinomainen)
 • Valkialampi n. 2 km (hyvä)
 • Siplahden lenkki n. 3 km (kohtalainen/ok, höylätään la ip)
 • Haataansaaren lenkki n. 5 km edestakaisin (alkupätkä huono, höylätään la ip)

Lauantaina avautuu jäälatuja (n. 7 km) ja pyöräily- & kävelyreittejä luistelureittien yhteyteen, niemenkärjestä lähtien. Latuseuranta Harjureitit.net sivustolta, latuja auki nyt n. 16 km.

To 14.1. perjantaina aukeaa 15 km reitteJÄ

Aiempien reittien lisäksi perjantaina aukeaa Siplahden lenkki. Tänään torstaina ei mönkijähuoltoa jäällä, huollettu eilen klo 15, jolloin pääsi esteettä luistelemaan. Perjantaina iltapäivällä jatkuu jäätyöt.

Ke 13.1.  11 km auki, ylläpitoa vähemmän ke&to, JÄÄLADUT AUKEAVAT

Nyt myös Haataansaareen 5 km edestakainen reitti auki! Reittejä ei aurata nyt ke ja to erityisen kylmän kelin takia, jospa ohuet lumimäärät reiteillä estäisi hieman railojen syntyä. Kelkalla tehdyn kierroksen perusteella luistella pystyy kaikkialla (jää erinomaisessa kondiksessa valtaosin 6 km osuudella), ohut kerros lunta siellä täällä.

Vuokraamo auki tulevana viikonloppuna la-su 10-15!

Ti 12.1. hUOLTO KLO 12

Lunta alkoi hetki sitten hieman satamaan, reitit huolletaan tänään kerran: klo 12 maissa. // rata aurattu, reitin kunto on kohentunut viime päivinä merkittävästi! Rata tällä hetkellä hyvä, paikoin erinomainen. Huonoja kohtia vähänlaisesti.

Ma klo 14.50   6 km auki, haataansaareen 5 km väylä avattu

Viime päiväiset 6 km reittiä auki ja radan kunto paranee koko ajan höyläämisen myötä! Nyt puskettu myös väylä Haataansaaren nuotiopaikalle ( 5km edestakaisin), mutta tämän saaminen luistelukuntoon kestää vielä, odotettavasti loppuviikosta luistelukunnossa lähipäivien myrskyjen jälkeen.

Lähipäiville ennustettu kovaa tuulta ja lumisadetta, ilmoitellaan aamuisin radan huoltokäytännöt.

Su klo 11

Kaunis luistelupäivä, reittejä aurattu ja höylätty: Kaarnalahden ja Valkialammen lenkit hyvässä luistelukunnossa! Muilla baanoilla epätasaisempia osuuksia, nekin paranee joka höyläyksen jälkeen. Tervetuloa. :)

La klo 10.45

Eilisen mukaisesti baanat auki, reittejä höylätty koko aamu. Paras jää löytyy niemenkärjestä Kaarnalahteen, muilla reiteillä vaihtelevaa jäänlaatua. Tervetuloa harrastamaan!

PE 8.1. klo 16   LÄHTÖ OMASTA RANNASTA, AUKI 6 KM

Lähtöpaikka Harjun Portin rannasta! Auki on Valkialammen lenkki (n. 2 km), Kaarnalahden lenkki ( alta 2 km) ja reitti Kruunupuiston rantaan (n. 2,5km). Etenkin Kaarnalahden lenkki hyvässä kunnossa. Muutoinkin löytyy paljon hyviä pätkiä, jotkut osuudet kohtalaisessa kunnossa, kuten monesti vaihtelua on. Yleiskunto reitissä hyvä.

Vuokraamo auki la ja su 10-15. Tervetuloa nauttimaan ulkojäistä ja luistelusta turvallisella reitillämme! Avatut reitit on mittailtu töiden edistyessä erityisen tarkasti 50m kaistale kerrallaan ja kaikki avatut reitit aurattu mönkijöillä. Reittien ulkopuolella emme vielä suosittele paljolti liikkumaan. 

to 7.1 muokattu klo 16.30

Valkialammen länsipuoli luisteltavissa, itäpuoli (harjutien puoli) saa vielä jäätyä. Kääntymispaikat merkitty aurauskepeillä. Kaarnalahden lenkki saa myös jäätyä vielä huomiseen - odotamme näiden avautuvan huomenna!

Tällä hetkellä vajaa 2 km hyvää luistelu baanaa auki! Perjantaina avautuu osuudet Kruunupuistoon ja lähtöpaikka siirtyy mitä todennäköisimmin Harjun Portin rantaan. Kaiken mennessä suunnitellusti, perjantaista alkaen n. 6km reittejä auki. Päivitetään aamulla tilanne kun työt alkavat.

Vuokraamo auki la ja su klo 10-15, arkisin välineet ravintolasta!
 

Ke 6.1. KLO 9.05  EI VIELÄ JÄÄSSÄ, TO TAI VIIMEISTÄÄN PE AUKI

Yöllisen lumisateen myötä Kaarnalahden ja Valkialammen reitit eivät vielä ole auki, vesiosuudet harmillisesti vielä jäätymässä. Tuunaansaaren niemenkärjestä alkaen on n. 800m hyväkuntoista luistelubaanaa ja tätä höylätään paraikaa.

Lenkeillä on jäätymässä hyväkuntoisia baanoja, joten nyt vain odotettava hieman: Torstaista ei voi vielä varmaksi sanoa, perjantaina luisteltavissa kaikella todennäköisyydellä! Uusi tsekkaus to-aamuna.

ti 5.1. klo 12    luonnon jäädytystyö käynnissä, HUOMINEN EPÄVARMA

Eipäs avautunutkaan reitit tänään: Sekä Kaarnalahden että Valkialammen reitillä vettä nostanut jäälle runsaasti ja ei vielä jäässä. Vettä nostatettu lisää ja on epävarmaa jäätyykö nämä vielä huomiseksi, tilanteen tietää vasta ke-aamuna.

Niemenkärjestä lähtösuora luisteltavissa Lammaharjulle (500m), pinta paikka paikoin röpelöinen mutta siinä voi jo testata luistimia :)

Ma 4.1. klo 16   kausi käynnistyy huomenna

Reittityöt aloitettiin tänä aamuna. Paksun sohjokerroksen läpi puskettu Tuunaansaaren niemenkärjestä aloittaen Kaarnalahden lenkki (n. 2 km) ja Valkialammen lenkki (n. 2 km) - työt jatkuu aamulla ja nämä reitit aukeaa huomenna klo 10.

Paikkapaikoin oikein tasaistakin jäätä saatiin esiin, mutta pääosin jäätynyttä lumikerrosta reiteillä jään pinnalla. Jäätä höylätään, jahka pakkasten myötä höylä voidaan jäälle viedä. Tästä se lähtee! Työstetään tuttuun tapaan reitit niin hyväksi, kuin vallitsevat luonnon olosuhteet antaa myöten. Aamulla jatketaan. Tiistaina välinevuokraus ja liput ravintolasta, keskiviikkona loppiaisena vuokraamo auki 10-15!

Ma 28.12. klo 14  vieläkin mittaillaan

Hitaasti etenee talvi. Tänään tutkittu reittien paikkeilta jään paksuuksia, on taas kovin vaihtelevat olosuhteet. Priimajäästä osittain jäätyneeseen lumisohjoon parin kymmenen metrin välein. Päivä kerrallaan eteenpäin.

Sääennuste on tälle viikolle niin kimurantti, että muuta ennustetta ei voi antaa kuin että seuraa päiväkirjaa. Hiihdon suhteen tilanne näyttää lupaavalta, vapaalla hiihtotavalla pääsee menemään jo useassa paikassa, tiistaille luvattu reilua lumisadetta! Punkaharjun latutilanne tuttuun tapaan Harjureitit-sivustolta.

22.12. hyvää joulua

Säätilanne ei ole viikossa kehittynyt, edelleen pakkasia odottelemme jäälle menon suhteen. Harmillisesti lumipeite sulanut viime päivinä, mutta talviaktiviteetteja on kyllä tarjolla: Uudet fatbikemme nastarenkailla pyöräilyyn puulajipuistossa ja hiihtäjille Tanhuvaaran ensilumenlatu lyhyen ajomatkan päässä. Palvemme jouluna rajoitetuin aukioloajoin, joten otathan ennakkoon yhteyttä ja varaat välineesi ennakkoon. Hyvää joulua!

Ti 15.12. 

Mittailuja tehty lähes joka päivä jäillä, nelisenkymmentä mittausta yhteensä. Jäiden vahvuuksissa on suuria eroja, joten reittien merkkaamista & ylläpitoa ei voida vielä aloittaa. Luistelukauden aloitus ei periaatteessa tarvitse kuin muutamat päivät reipasta pakkasta, seurataan tilannetta.

To 10.12. klo 12.30 malttia vielä

Valkialammella jäänpaksuusia mittailtu, lupaavasta pakkasesta huolimatta vielä ei riittävästi jäätä asiakasluisteluihin / piipoilla merkityn luisteluväylän tekemiseen. Ei tehdä tarkempaa ennustetta, että milloin saadaan luistelut käyntiin, vaan mennään päivä kerrallaan eteenpäin. Pakkasennustehan on lupaava ja riittävästi jäätä voi muodostua nopeastikin.

Ma 7.12.2020 pakkasta luvassa

Säät kääntyneet pakkaselle ja järvet alkavat pian jäätymään. Harjun suojaisa Valkialampi jäätyy nopeasti ja luistelut voidaan saada käyntiin nopeallakin aikataululla. Kausikortit ostettavissa verkkokaupasta. Seuraa päiväkirjaamme!

Ti 10.11.2020 uuden kauden kynnyksellä

Pian luistellaan taas! Vuokraamoa vaihdetaan kesäkalustosta talvikalustoon ja pakkasia odotellaan. Milloin kausi sitten alkaa? Heti kun pakkaset sen mahdollistaa, katso sivun alaosasta viime vuosien kauden avauspäivät.

aiemmat luistelupäiväkirjat

lUISTELUKAuden kestot

 • 2019-2020: Kausi alkoi 1.1.2020, ratojen ylläpito loppui 21.3.2020
 • 2018-2019: Kausi 12.12.2018, ratojen ylläpito loppui 20.3.2019
 • 2017-2018: Kausi alkoi 12.1.2018, ratojen ylläpito loppui 3.4.2018
 • 2016-2017: Kausi alkoi 19.12, ratojen ylläpito loppui 22.3.
 • 2015-2016: Kausi alkoi 29.12., ratojen ylläpito loppui 29.3.
 • 2012-2013: Kausi alkoi 28.12., ratojen ylläpito loppui 9.4.
toteutus Mainostoimisto AdBar