Varaa majoitus

Retkiluistelupäiväkirja

Retkiluisteluradan kunto ja auki olevat osuudet vaihtelevat olosuhteiden mukaan, jopa saman päivän aikana. Kausi kestää yöpakkasista riippuen jopa huhtikuun alkuun saakka. Luisteluliput ostettavissa ravintolasta & vuokraamosta.

Pe 8.4. Klo 7 Ylläpito ohi!

Retkiluistelureittien ylläpito ohi tältä talvelta - kiitokset kaudesta! Lopputalvi pyöräillään ja tovin vielä lumikenkäilläänkin. Myös kävely- ja pyöräilyurien ja jäälatujen ylläpito on nyt loppunut kelien muuttuessa lämpimäksi.

Ke 7.4. oli viimeinen auraus, reitti säilynee jokusen päivän hyvänä mm. talvipyöräilyyn. Jääreittejä ei enää kuitenkaan tarkisteta, joten omalla vastuulla naskaleineen jatkossa jäille.

Luistelukausi oli pitkä ja vaiherikas, kaikki kivet käännettiin reitinteossa jälleen kerran, oli kelit mitkä hyvänsä. Ensi talvelle olemme päättäneet jo lisätä kevyttä huoltokalustoa, jotta pitkistä reiteistä saadaan pidettyä entistä paremmin kiinni, kun haastavat ylläpito-kelit alkavat.  Ensi talvena lisätään myös merkittävästi jäällä olevia kävely- ja pyöräilyreittejä.

Hyvää kevään odotusta!

Ke 6.4. klo 10.45   rata potkuroitavassa kunnossa n. 5 km matkalta

Eilinen tuiskulumi tiukassa, avattu potkuroitavat reitit Kaarnalahteen ja Valkialampeen. Yhteensä n. 5 km. Kelit muuttumassa lämpimäksi to/pe, joten höyläyksiin ja muihin radanparannuksiin ei enää ryhdytä.
Näillä reiteillä pystyy nyt myös ajamaan muutaman päivän sähköpyörällä tai fatbikella! Ura ei ole liian liukas.

Jäälatujen ja kävely-pyöräilyurien ylläpito on nyt loppunut talven osalta.

TI 5.4. klo 10.40   EI YLLÄPITOA TÄNÄÄN, KE-AAMUNA JATKUU. KAUDEN LOPPUSUORA

Kova tuuli ja lumisade, ei ylläpitoa tänään. Huomenna jatkuu huolto vielä aamulla. Sääennuste näyttää yöpakkasia parille seuraavalle päivälle, joten luistelut jatkuu ainakin vielä muutaman päivän!

Huikean pitkä kausi jatko-ajalla, tässä vaiheessa kevättä pari päivää kerrallaan mennään, yöpakkasten tahtiin.

Pe 1.4. muokattu klo 13.15  LUISTELUREITTEJÄ 7 KM, JÄÄLADUT ja pyöräily-urat AJETTU VIIKONLOPUKSI

AVAA REITTIKARTTA TÄSTÄ
Hyvät luisteluolosuhteet, reitit höylätty taas tänä aamuna. 7 km baanoja: Lähtö Tuunaansaaren eteläkärjestä, reitit Kruunupuistoon, Valkialammelle ja Kaarnalahteen. Yöpakkasten ollessa reippaita on luvassa hyvät olosuhteet läpi viikonlopun. Välinevuokraukset ravintolastamme käsin 10-16 välisenä aikana.
Pysy auratuilla ja selkeästi erottuvilla luistelureiteillä, kevät etenee jäillä.

JÄÄLADUT: Latu-urakoitsija ajoi tänä aamuna jääladut niemenkärjestä Haataansaareen ja Kruunupuistoon. Olosuhde näyttää hyvältä viikonlopun ajan. Hiihtelysuosituksena jääladut ja Tutkimusmetsän lenkki. Latuseuranta tästä.

KÄVELY-JA PYÖRÄILY URAT: Korjauksena aiempaan, kävely- ja pyöräily urat ajetaan tänään Tuunaansaaren eteläkärjestä Haataansaaren nuotiopaikalle ja Kruunupuistoon. Olosuhde jäällä on mahtava.

TO 31.3. KLO 9.05  olosuhteet hyvät, viikonlopullekin!

Verkkosivuongelmien myötä päivityksiä ei ole ollut muutamaan päivään.

Hyvät luisteluolosuhteet. Päivittäin höylätty reittejä. 7 km baanoja: Lähtö Tuunaansaaren eteläkärjestä, reitit Kruunupuistoon, Valkialammelle ja Kaarnalahteen. Yöpakkasten ollessa reippaita on luvassa hyvät olosuhteet läpi viikonlopun! Välinevuokraukset ravintolastamme 10-16 välisenä aikana.

Pysy auratuilla ja selkeästi erottuvilla luistelureiteillä, kevät etenee jäillä. Muiden jääreittien (jääladut/kävely- ja pyöräilyurat) ylläpito on keskeytyksissä.

Ma 28.3. klo 9.15  auraus tänään puoliltapäivin

Lunta sataa kovasti, odotetaan suurin lumimyräkkä ohi ja aurataan tänään reitit kertaalleen n. 12 maissa.
// klo 13.40 Reitit aurattu, radat ihan ok kunnossa! Huomenna höylätään.

su 27.3. klo 9.10 luistelemaan pääsee!

Luistelemaan pääsee! Auraus ja höyläys käynnissä, jää on ihan ok .Lumisateet tulleet märälle reitille ja jäätyivät joten vaatii useampaa aurausta ja höyläystä. Lähtö niemenkärjestä, Kruunupuistoon, Valkialampi ja Kaarnalahti yht. 7 km.

to 24.3. klo 10   reittihuoltoa jatketaan! SUNNUNTAITA KOHTI

Säät kylmenevät taas: Jatkamme reittihuoltoa ja höyläystä lähipäivinä! Pe-la näyttää huonoa olosuhdetta, mutta sunnuntaille erinomainen keliennuste, jolloin huoltoa pyritään jatkamaan. Tähdätään luisteluissa siihen (lähtö niemenkärjestä, Kruunupuistoon, Valkialampi ja Kaarnalahti yht. 7 km). Ilmoitetaan su-aamuna miltä näyttää.

JÄÄLADUT/PYÖRÄILY- KÄVELY URAT: Näiden huoltoa tarkastellaan viikonlopun aikana. Hiihtolatu-seuranta

la 19.3. klo 8.25 tänä aamuna luistellaan vielä!  JÄÄREITTIEN HUOLTO KESKEYTYY

LUISTELU: RATAKARTTA TÄSTÄ Jää tsekattu ja on vielä liukas sekä hyvä, aamulla luistelut! Pehmennee iltapäivällä. Lähtö niemenkärjestä. Luistelureittien huolto keskeytetään tänään toistaiseksi lämpimän kelin ja ennusteen myötä.

JÄÄLADUT/PYÖRÄILY- KÄVELY URAT: Tänään oletettavasti vielä hieno olosuhde aamun ja aamupäivän. Olosuhteet muuttunevat pehmeiksi päivän edetessä. Urat Haataansaareen nuotiopaikalle ja Kruunupuistoon (lähtö Tuunaansaaren eteläkärjestä). Myös näiden urien huolto on nyt keskeytetty. Haataansaaren nuotiopaikalle täytetty eilen puut.

Pe 18.3. klo 9.45   tänään luistelua vielä, huomisaamu ehkä

Reitit aamulla höylätty, tänään aamupäivällä vielä luistelu mahdollista (Valkialampi paras reiteistä).
Yöpakkaset menee olemattomaksi ensi yöstä lähtien - lauantai-aamun luistelut ovat mielestämme vielä mahdollisia, mutta tarkistetaan tilanne aikaisin aamulla!

Epäilemme että lauantai-iltapäivästä lähtien on aika keskittyä muihin talvi-aktiviteetteihin ja sähköpyöriä/fatbikejahan vuokrataan. :) Vuokraamo auki lauantaina 9-16, sunnuntaina vuokraukset ravintolasta 10-15.

ti 15.3. muokattu klo 14  JÄÄAKTIVITEETTEJA aamuisin

Hienot olosuhteet jäällä liikkumiseen!

LUISTELU: Yöt ovat vielä riittävän kylmiä lähipäivinä, jotta jää on luistelukuntoinen aamuisin. Reitit kohtalaisessa kunnossa. Lämpimän kelin myötä iltapäivällä ei kannata jäälle luistimilla suunnata, sillä pinta pehmenee. Jään pinta alkaa elämään näillä päivälämpötiloilla: Reitit höylätään aamuisin, mutta korkeat lämpötilat tekevät pintaan epätasaisuuksia päivän aikana - kevät etenee. Huolto joka aamu ja seurataan tilannetta.

JÄÄLADUT/KÄVELY- JA PYÖRÄILY URAT: Sama suositus: Kannattaa lähteä aamulla näille väylille, iltapäivällä pehmenee. Pysy merkityillä väylillä, vanhoihin jälkiin ei ole luottamista. Jäällä olevat urat näyttäisi pysyvän näillä ennusteilla hyvänä ainakin lähipäivät.

Su 13.3. Klo 9

Luistelut tänään aamupäivällä! Yöpakkasta oli. Eilen rata pehmeni iltapäivällä, tänään olettavasti sama tilanne.

Pe 11.3. klo 9.45 HYVÄT OLOSUHTEET, AAMULLA LUISTELUILLE

Reitit aika hyvässä kunnossa! Alempana tiedot. Lämpötilat muuttuu lauantaista alkaen lämpimäksi, yöpakkasia onneksi on. Tarkoittanee retkiluistelun osalta, että luistelut kannattaa suunnitella heti aamuksi, sillä jään pinta voi pehmentyä iltapäivällä. Reitit tsekataan aamuisin 9 maissa. Vuokraamo auki la-su 9-16.

RETKILUISTELU 7 KM, LÄHTÖ TUUNAANSAAREN ETELÄKÄRJESTÄ:
AVAA RATAKARTTA TÄSTÄ

 • Valkialampi (2km) oikein hyvässä kunnossa
 • Kaarnalahti (vajaa 2 km) hyvä
 • Tuunaansaaren eteläkärki-Kruunupuisto väli (3 km edestakaisin) on ihan hyvä, mutta tämä reitti on kapea (leventäminen ei onnistu).

KÄVELY/PYÖRÄILY-URA: Reitit Tuunaansaaren eteläkärjestä Kruunupuistoon (1,5 km suuntaansa) ja Haataansaaren nuotiopaikalle (2,5 km suuntaansa). Erittäin hyvä mennä.

HIIHTO/JÄÄLADUT: Latuseuranta tästä. Uutena jäälatuna Mustaniemen Lenkki (4 km) Kruunupuiston rannasta - tämä reitti ei näy vielä kartoissa, mutta huolto samanaikaisesti muiden jäälatujen kanssa.

Ma 7.3. klo 10.50 hyvät olosuhteet+loppuviikosta

Olosuhde säilyy aika varmasti samankaltaisena perjantaihin saakka eli hyvänä - reipas yöpakkanen takaa hyvät luistelolosuhteet iltapäivällekin. Katso pe 4.3. ratatiedot. Reitit huolletaan ilman erillisilmoitusta joka aamu klo 10 mennessä.

Perjantaista 11.3. eteenpäin ennustettu lämpimämpää sekä yöllä että päivällä - tarkoittanee ensi viikonlopulle, että kannattaa suunnata tuolloin heti aamulla luisteluille. Vuokraamo tällä viikolla ma-pe 10-16, la-su 9-16. Nyt kannattaa tulla nauttimaan luisteluista!

Pe 4.3. klo 13 olosuhteet vakiintuneet, 7 km aika hyvää reittiä

Luistelu-olosuhteet vakiintuneet aika hyväksi reitillä. Koska sääennuste on tasainen, seuraava luistelupäivitys päiväkirjaan tehdään vasta olosuhteiden muuttuessa. Reitit huolletaan ilman erillisilmoitusta joka aamu klo 10 mennessä. Reitin lähtöpaikka loppukauden ajan Tuunaansaaren eteläkärjessä, 900m vuokraamosta.

RETKILUISTELU: AVAA RATAKARTTA TÄSTÄ

 • Valkialampi (2km) oikein hyvässä kunnossa
 • Kaarnalahti (vajaa 2 km) hyvä /oikein hyvä
 • Tuunaansaaren eteläkärki-Kruunupuisto väli (3 km edestakaisin) on hyvä, mutta tämä  reitti on kapea, leventämisessä ei jäätyneiden penkkojen myötä onnistuttu.

Vuokraamo ma-pe 10-16, la-su 10-17. Kruunupuiston rannassa oleva Inkeritalon vohvelikahvila auki ke-su ajan tämän ja ensi viikon.

KÄVELY/PYÖRÄILY-URA: Hienossa kunnossa ja erinomainen pyöräillä. Reitit Tuunaansaaren eteläkärjestä Kruunupuistoon (1,5 km suuntaansa) ja Haataansaaren nuotiopaikalle (2,5 km suuntaansa).

HIIHTO/JÄÄLADUT: Myös hiihto-olosuhteet hyvät, uutena jäälatuna Mustaniemen Lenkki (4 km) Kruunupuiston rannasta - tämä reitti ei näy vielä kartoissa, mutta huolto samanaikaisesti muiden jäälatujen kanssa. Latuseuranta tästä.

2.3.: Jään pinta alkaa olla kauttaaltaan hyvää jo!

to 3.3. muokattu klo 10.50 ratojen yleiskunto nyt hyvä! 7 km

 • Valkialampi (2km) oikein hyvässä kunnossa
 • Kaarnalahti (vajaa 2 km) hyvä sekä Tuunaansaaren eteläkärki-Kruunupuisto väli (3 km edestakaisin) hyvä, mutta tämä jälkimmäinen reitti on kapea. Avaa ratakartta tästä.

Jokapäiväiset huoltotoimenpiteet purreet, rataa ollaan saatu hieman levennettyä ja pinta höylätty huonosta hyvään kuntoon, nyt kelpaa luistella! Muut pidempään kiinni olleet reittimme (Siplahti/Haataansaari) ei mitään mahdollisuuksia saada näitä luistelureitteinä enää auki.

Vuokraamo ma-pe 10-16, la-su 10-17. Kruunupuiston rannassa oleva Inkeritalon vohvelikahvila auki ke-su ajan tämän ja ensi viikon.

KÄVELY/PYÖRÄILY-URA: Hienossa kunnossa! Reitit Tuunaansaaren eteläkärjestä Kruunupuistoon (1,5 km suuntaansa) ja Haataansaaren nuotiopaikalle (2,5 km suuntaansa). Uutena jäälatuna Mustaniemen Lenkki (4 km) Kruunupuiston rannasta. Latuseuranta tästä.

Ti 1.3.  klo 9.30

Radat putsattu aamulla, varsin mukava olosuhde ja keli hieno. Eilisen ratatiedot., ratakartta tästä.

MA 28.2. klo 13.10  RATATILANNE PARANEE, 7 KM AUKI

Huoltotyö alkaa tuottaa tulosta: Reittikunto kohenee, yleiskunto kohtalainen/ihan hyvä!

 • Kaarnalahdessa (vajaa 2 km) ja Valkialammella (2 km), nämä höylätty ihan hyvään kuntoon.
 • Tuunaansaaren eteläkärki-Kruunupuisto väli nyt kohtalaisessa kunnossa, reitti on kapea.

Kaikki reittejä pyritty ja pyritään levittämään leveämmäksi. Useamman päivän projekti saada levitetty baana luistelukuntoon reunoilta. Tiistaina keli plussan puolella mutta yöpakkasta on, joten kannattaa suunnata luisteluille aamupäivän aikana (pinta voi pehmetä iltapäivän loppua kohti).

28.2. Höyläystä, aurausta ja reitin levennysyrityksiä jatketaan ja luistelutilanne alkaa olla ihan hyvä jo

Su 27.2. MUOKATTU KLO 11.40   TAAS LUISTELLAAN JA RATAKUNTO PAIKOIN HYVÄ!, N. 7 KM

 • Kaarnalahdessa (vajaa 2 km) ja Valkialammella (2 km), nämä höylätty ihan hyvään kuntoon!
 • Tuunaansaaren eteläkärki-Kruunupuisto välillä huonoa jäätä ja reitti kapea. Pääsee luistellen/tasatyönnöllä kuitenkin etenemään.

Reitin lähtöpaikka siirretty lopputalven ajaksi Tuunaansaaren eteläkärkeen. Työt etenee aamu- ja iltapäivän aikana, höylätään reittejä ja aurataan. Radan ylläpito ollut liki mahdoton paikka viime aikoina, mutta niin vain ollaan saatu pidettyä reiteistä kiinni.

La 26.2. klo 9 reitti tänään kiinni, huominen näyttää hyvältä!

 • Luistelureitti kiinni - aurattu eilen puoliltaöin ja monin paikoin vettä, jotka nyt jäätymässä - annetaan jäätyä huomiseksi kuntoon. Sunnuntai näyttää hyvältä
 • Hiihto-olosuhteet hienot, näet latuseurannan täältä. Myös jääladut huollettu, vettä paikoin. Lisä-jäälatuna Kruunupuiston rannasta Mustaniemeen. Tämä Mustaniemen lenkki on 4 km mittainen. Näet reitin tästä.
 • Seuraava kävely/pyörä urien huolto sunnuntaina. Edellisen kerran huollettu eilisaamuna, tänään ei huoltoa kalusto-ongelmien vuoksi.

Pe 25.2. KLO 18.25 POTKURILLA/KÄVELLEN, EI LUISTELUA tänään enää.
lauantaina reitti todennäköisesti kiinni, sunnuntai näyttää hyvältä

klo 18.25: Nyt reitti selkeästi pehmentynyt, luistelu voi olla vaikeaa. Suosittelemme potkuria/kävelyä/fillarointia.
Reitti todennäköisesti lauantaina kiinni, sillä reiteillä oleva vesi/sohjokerros alkaa yöllä pienellä pakkasella jäätymään (mutta tuskin jäätyy kokonaan), joka tekee luistelun mahdottomaksi. Tsekataan tilanne vielä huomenna aamulla.
Sunnuntaina voi olla erittäin hyväkin luistelu-olosuhde radan suhteen (la-su yönä reipas pakkanen)! Rata on kapea, mutta tasainen tällä hetkellä.

klo 14.50: Luistelijapalaute saatu hetki sitten, Valkialammella joissain kohti pinta oli pehmentynyt ja vähän kuivempaa kuin muualla, pääosin pystyi luistelemaan. Eli suositus on luistelemaan saapuville suunnata Valkialammelle, muilla reiteillä (Kaarnalahti/niemenkärjestä Kruunupuistoon) suosittelemme potkuria/pyörää/kävelyä.

klo 10.50: luistelemaan pääsee ja Valkialampi ihan hyvässä kunnossa, jään pinta ei vielä pehmeä luisteluun
Hankalasti ennakoitava jäätilanne: Reitit onnistuttu pitämään avoinna, nostanut pikkaisen vettä reiteille. Voi nostaa vettä lisää päivän aikana. Valkialammella yllättävän hyväksi saatu jäätilanne luisteluun, toistaiseksi vähiten vettä ja tasaisin baana. Muualla pääsee hitaasti/tasatyönnöllä menemään, sillä reitti kapea ja nostanut enemmän vettä.
Keli nollassa, joten jään pinta VOI pehmentyä luistimen terän alla päivän ja illan aikana. Tällä hetkellä jään pinta on kova luisteluun. Seurataan parin tunnein välein tilannetta.

POTKURILLA pääsee illalla varmuudella reiteillä.

KÄVELY/PYÖRÄILY-URA: Toistaiseksi luistelureitin vieressä kulkevalla uralla (Tuunaansaaren eteläkärki-Kruunupuisto) kuitenkin juuri nyt parempi kävellä kuin luistelureitillä iltaa kohden. Illalla voi oman harkinnan mukaan kävellä/pyöräillä joko tällä reitin vieressä olevalla tampatulla uralla tai luistelureitillä Tuunaansaaren eteläkärjen ja Kruunupuiston välillä. Huomaathan että Valkialammelle vain luistellen/potkurilla.

25.2.: Reitillä klo 10 noussut vettä jongin verran, mutta läpi pääsee kyllä (kuva Kruunupuiston edustalta). Kapea reitti.

25.2.: Valkialammella kuivinta klo 10 ja reittikin saatu pidettyä hieman leveämpänä kuin muut kapeat baanat. Vain luistellen tänään Valkialammelle.

25.2.: Pyöräily ja kävely-uraa tampattu luistelureitin vieressä (Tuunaansaaren eteläkärki-Kruunupuisto), arviomme mukaan tässä parempi ja kuivempi kävellä illalla kuin reitillä.

To 24.2. muokattu klo 10.10 ääriolosuhteet jatkuvat

klo 16.10: Aurattu sittenkin vielä kertaallen, ummessa iso osa reitistä. Vaivoin saatu mönkijän levyinen reitti tehtyä muualla paitsi Valkialammella, jossa jää saatu melko hyvään luistelukuntoon jo. Muualla vaikeampaa. Päivitetään aamulla tilanne.
klo 11.30: Auraus suoritettu ja kertaalleen höylätty, mutta uutta aurausta ei tehdä. Tuuli on niin hurja, että menee umpeen heti.
klo 10.10: Myrskytuuli, työntää nopeasti umpeen eilen avattuja reittejä. Reittejä aurataan ja pyritään höyläämään.
Vallitseva sää ei anna hirveästi mahdollisuutta parantaa ratakuntoa merkittävästi.

 • Tuunaansaaren niemenkärki-Valkialammen risteys on hyvin huono, kävellen tästä Valkialammelle (300m).
 • Käytännössä Valkialampi on ainut luistelukuntoinen baana tällä hetkellä
 • Harjun Portti - Kruunupuisto ja Kaarnalahti aurattu kertaalleen, mutta haastava on.

ke 23.2. LÄHTÖ NIEMENKÄRJESTÄ, RETKEILYÄ

LUISTELU
Klo 14.00:
Jäällä retkeilyä luistellen, ei pikaluistelua: Äärimmäiset huolto-olosuhteet, koko päivän työskentelyn myötä muutama höyläyskerta saatu tehtyä ja kaluston kanssa haasteita pehmeän jään myötä. Yleiskuva tarkentunut: Valkialammen reitti kohtalaisessa kunnossa, muut baanat toistaiseksi huonoja. Tuunaansaaren eteläkärjestä Valkialammen risteykseen tasatyönnöllä pääsee. Höyläys jatkuu loppupäivän. Auki reitti Kruunupuiston  rantaan, Valkialampi sekä Kaarnalahti, yht. n. 7 km. Inkeritalon vohvelikahvila aukesi tänään, auki ke-su!
Klo 11.15.:
Kaikkia reittejä ei päästä höyläämään pehmeän jään vuoksi. Valkialammen reitti ihan ok kunnossa, sitä höyläämme tänään päivän aikaan.
Klo 10.00: Luistelun lähtöpaikka siirretty Tuunaansaaren eteläkärkeen. Reitit auki Kruunupuistoon sekä Valkilammen ja Kaarnalahden lenkit, yhteensä n. 7 km. 
Reittejä päästään nyt höyläämään, joten odotettavissa jäänkunnon parannus päivän aikana. Paikoin pehmeitä kohtia eilisen tuiskulumen myötä. Reitit vielä huonossa kunnossa ennen kuin reitit höylätty.  Tiedotamme päivänmittaan lisää reitin tilanteesta.

KÄVELY-PYÖRÄ URAT: Tampattu aamulla useaan otteeseen, runsaat lumisateet takana. Fatbikella kohtalainen/aika hyvä pyöräillä. Kapearenkaisella haastavampaa. Urat menevät Kruunupuiston rantaan ja Haataansaaren nuotiopaikalle.

23.2.: Reitti on nyt auran/höylän levyinen pääosin, sillä viime aikojen kelien myötä reunalla ajaessa upottaa - eli reitin levennys ei juuri nyt onnistu mönkijällä. Auton auralla onnistuisi levitys, mutta autoa ei voida viedä tällä hetkellä jäälle.

23.2.: Pyöräily- ja kävelyreittejä tampattu ja näissä varsin mukava olosuhde. Pyöräily tällä baanalla vaatii nyt leveärenkaisen pyörän, eli fatbiken. Kapearenkaisella upottaa tällä hetkellä.

TI 22.2  klo 14.10  reitti kiinni

Nyt ei käy tuuri reitinteossa tänä talvena - jälleen tullut ja tulee ja hurjasti lunta, nostaa vettä jäälle. Ei luisteluja tänäänkään. Reitit saatu kuitenkin onnistuneesti aurattua/rymyttyä auki - joten keskiviikon luisteluita kohden on ratkaisevaa, että loppuuko tuuli ja sade milloin sekä nostaako lisää vettä jäälle. Huomisen luistelut on mahdollisia.

Melko selvää on, että jos saadaan ke/to luistelut käyntiin, on reitteinä Harjun Portin rannasta Kruunupuistoon, Valkialampi ja Kaarnalahti. Nämä ovat reitit josta on saatu pideltyä kiinni viime viikkojen myrskyissä/suvikeleissä.

22.2. märkää joka puolella ja pehmeää radan reunoilla. Kun nämä jäätyisi, päästäisiin höyläämään luistelukuntoon.

Ma 21 2. muokattu Klo 12.52   pienestä kiinni, ei luistella tänään

Todella pienestä on kiinni: Jään pinta ei ihan kestä mönkijää ja sen auraa. Pinta kestää kuitenkin moottorikelkan ja puuauran, mutta tällä ei saada luistelukelpoista uraa (saadaan lunta puuauralla poistettua, jotta jäätyisi mönkijälle ja höylälle).  Jälleen tulossa lisälunta ensi yönä joka saattaa viivästyttää reittien uudelleenavaamista. Huomenna viisaampia taas.

HIIHTO, UUSI JÄÄLATU: Mahtava olosuhde jäällä hiihtämiseen ja pyöräilyyn, jääladutkin taas auki! Yhdessä latu-urakoitsijan kanssa olemme tehneet lisäjääladun Kruunupuiston rannasta Mustaniemeen. Tämä Mustaniemen lenkki on 4 km mittainen. Näet reitin tästä.

LOPPUVIIKON LUISTELU-ENNUSTE: Kimuranttia on ennustaa tai arvailla ensi yön ison lumisade-ennusteen takia, mutta odotamme saavamme reittejä auki toivottavasti keskiviikoksi. Huominenkin mahdollinen, mutta se nähdään ensi yön lumisateen jälkeen. Kaikki toimenpiteet tehdään jotta baanoja saadaan auki ja kuntoon.

FATBIKE ALLE JA JÄÄLLE: Tampatut urat ovat jäätyneet ja hieno on pyöräillä, nyt fatbikella tai sähkömaastopyörällä Haataansaaren nuotiopaikalle (2,5km) tai Kruunupuistoon (1,5 km)! Kävely- ja pyöräilyurat lähtevät Tuunaansaaren eteläkärjestä. Reittikartta tästä.

21.2.:  Puu-auralla jäällä

20.2.: Jäällä fatbikella. Suuntaansa 2,5 km Haataansaareen ja 1,5 km Kruunupuistoon lomakylän eteläkärjestä.

Su 20.2. klo 8.10 rata ei kestä vielä mönkijää, PYÖRÄILYPÄIVÄ!

Rata ei kestä vielä mönkijää. Kävelyä kesti paikoissa joissa ei paljon lunta, lumisemmissa paikoissa pinta rikkoutui. On odotettava pakkasen puremista - ennusteessa on viitisen astetta pakkasta huomisaamuun asti, voi riittää maanantaina aurausten ja luisteluiden käynnistymiseen!

Fatbike alle vuokraamosta ja jäälle: Tampatut urat ovat jäätyneet ja hieno on pyöräillä, nyt fatbikella tai sähkömaastopyörällä Haataansaaren nuotiopaikalle (2,5km) tai Kruunupuistoon (1,5 km)! Kävely- ja pyöräilyurat lähtevät Tuunaansaaren eteläkärjestä. Reittikartta tästä.

20.2.: Kirkkaammat alueet juuri kesti kävellä reitillä, lumisemmissa kohdissa ei vielä. Seuraavan 24h pakkanen riittää toivottavasti mönkijän kantamiseen.


Pe 18.2. klo 14.20 uusin arvio

 • LUISTELU: Luistelut saataneen käyntiin su-ti välillä, näistä sunnuntai on optimistinen arvio. Vuorokauden aikana tullut taas reippaasti lunta, joka nostattanut reiteillä olevaa vesi/sohjokerrosta suuremmaksi. Tarvitaan siis pidempi ja/tai suurempi pakkasjakso näiden jäätymiseen (aurata ei voi). Vesi/sohjokerros näkyvillä niillä reiteillä, jota saimme viime viikolla aurattua. Muilla baanoillamme runsaampi lumikerros vesi/sohjokerroksen päällä.
  Päivitetään luistelutilanne su 20.2. klo 09 mennessä.
 • KÄVELY- JA PYÖRÄURA JÄÄLLÄ, LAUANTAINA: Ajettu tänään kelkalla Tuunaansaaren eteläkärjestä Kruunupuistoon ja Haataansaaren nuotiopaikalle. Ei vielä mentävissä tai tampparilla vedettävissä, sillä vetistä menoa oli. Avautuu kun nämä jäässä ja tampattu, odotuksiemme mukaan huomenna jo.
  Päivitetään tämä la 19.2. aamupäivällä.
 • HIIHTO: Muistathan latuseurannan täältä.

Ke 16.2. klo 12 tilanne muuttumaton

Vetinen viikko ilman yöpakkasia, arviomme edelleen samanlainen. Su/ma tienoilla ehkä päästään uudelleen luisteluille. Lauantai voi tulla liian aikaisin, riippuen miten paljon vettä jäällä/reiteillä onkaan. Ja lopultahan yöpakkanen ratkaisee kaiken.

Ma 14.2. klo 9 reitit kiinni

Reitit loskan peitossa eilisen lumisateen ja lämpimän kelin myötä. Plussajakso voi tehdä jopa hyvääkin, jos sitä seuraa reipas pakkasjakso ja samanaikaisesti ei tulisi lisää lunta. Toivotaan että ennusteessa oleva pe/la alkava pakkanen toteutuu.

Tarkkaa arviota uudelleen avautumisesta ei voi vielä tehdä, sillä jääolosuhde kerkeää muuttumaan paljon seuraavan neljän lämpimän päivän aikana. Näillä sääennusteilla luistelut voivat uudelleenalkaa arviomme mukaan su tai ma. Päivitetään arviota 1-2pv välein.

Su 13.2. klo 10

Hieman parempi jää tänään, pehmeät kohdat jäätyneet! Reitti aurattu, rata kohtalainen. Sama 8 km osuus kun eilen, rataa ei voida vielä höylätä. Harjun Portin rannasta Vaahersalon sillalle, Valkialampi ja Kaarnalahti auki.

LA 12.2. Klo 08.59  Luistelemaan pääsee, varovaisuutta noudattaen

Klo 13: Huomenna reitit aurataan aamulla klo 9 maissa ja katsotaan onko jäätyminen edennyt, tilanne on juuri nyt jäällä aamunkaltainen, eli ei kovin hyvä. Sunnuntaina ei myöhempää aurausta ennustetun lumimyräkän johdosta. Välinevuokraukset sunnuntaina ravintolasta käsin 10-16.

Klo 09.00:
Auki Harjun Portin rannasta Vaahersalon sillalle (Kruunupuiston lähellä), Valkialampi sekä Kaarnalahti eli n. 8 km.

Luisteltava varovaisuutta noudattaen, olosuhde luisteluun ei valitettavasti ole hyvä:
Mönkijällä reitit aurattu, mutta yön pakkanen ei riittänyt kaikkien kohtien jäätymiseen.  Tasaisilla baanoilla siellä täällä pehmeitä/märkiä kohtia! Nämä kohdat erottuvat reitillä liikkuessa. Reitit pyöräytetään vielä uudestaan 11 jälkeen.
Avaa reittikartta tästä.

Pe 11.2. klo 14 huomisen luistelut näyttävät todennäköisiltä!

Vesi-alueet alkavat olla jäässä ja kestävät kävelyä - kohdat joissa lunta päällä reiteillä, eivät vielä kestä. Koska laajoja alueita vedellä ilman lumipeitettä ja ensi yölle hyvä pakkanen ennusteessa, alkaa lauantain retkiluistelut näyttämään todennäköiseltä!

Reittien jäätyneen vesipinnan täytyy kestää mönkijä, joten huomenna aamulla nähdään vasta lopullinen tilanne ja päivitetään 09.00 mennessä päiväkirjaan, että mitkä reitit saataisiin auki. Mutta juuri nyt n. 70% todennäköisyys että lauantaina luistellaan. Vuokraamo la-su 10-16!

11.2.: kirkkaat alueet joissa lunta ei ole, alkavat olla jäässä ja kestävät kävelyä. Jos ohutkin lumipeite, ei pinta ollut vielä perjantaina jäätynyt kävelyäkään kestäväksi. Jäätymässä on siis n. 5-10 cm paksuinen vesikerros reiteillä.

To 10.2. klo 15 tilanne muuttumaton, pe-la yön pakkanen ehkä riittää

Leuto keli pitää reitit kiinni vielä, eli reiteillä kauttaaltaan oleva vesi ei ole jäätynyt ja huoltoa ei voida tehdä. Pe-La yön pakkanen voi hyvinkin riittää että lauantaina luistellaan. Tarkistetaan huomenna tilanne ja arvio uudestaan.

Ti 8.2. klo 10.20 reitit kiinni, vettä nostanut lisää

Reitit jälleen kerran kauttaaltaan veden ja sohjon peitossa, jota ei pystytä auraamaan. Lumikuorma lisääntyi jäällä taas viime öisten sateiden myötä - hurja lumimäärä nostaa vettä jäälle joka puolella. On odotettava näiden jäätymistä taas.

ma 7.2 klo 10.30 reitit kiinni tänään

Reitit valitettavasti kiinni tänään, jäälle nostanut vettä reilusti. Odotellaan pakkasia, jotta vesialueet jäätyy. Ilmoitellaan tilannetta huomenna aamupäivän aikana onko pakkaset riittänyt vai ei.

su 6.2 klo 11.30 edit. klo 14.00 reitti huollettu, avoinna n. 9km

Avattuna samat kuin eilen: Kaarnalahti, Valkialampi ja Vaahersalon sillan alle asti. Paikoitellen nostanut vettä jäälle, luisteltavassa kunnossa, mutta jään kunto voisi olla parempikin. Seuraillaan tilannetta nostaako enemmänkin vettä jäälle vai riittääkö pakkaset jäädyttämään tämän hetkiset vedet.

la 5.2 klo 11.30 REITTEJÄ AUKI 

Reittihuolto saanut avattu Kaarnalahden, Valkialammen ja Vaahersalon sillan alle reitit. Reitit hyvässä kunnossa olosuhteisiin nähden. Ihan Kruunupuistoon asti ei pääse, tuuli ja lumisateet vetänyt loppusuoran umpeen.

Lähtökohtaisesti reitit huolletaan joka aamu n. klo 10 mennessä, poislukien lumimyräkät. Avaa reittikartta

PE 4.2 klo 20 reitit auki ja varsin hyvässä kunnossa

Tänään keskitytty ratahuollossa höyläämään eilen auki saatuja baanoja - radan kunto saatu varsin hyväksi!
Auki Kruunupuiston, Kaarnalahden ja Valkialammen reitit, eli n. 9 km.
Reitistö huolletaan tuttuun tapaan myös viikonlopun aikaan aamuisin ja tutkaillaan myös millä toimenpiteillä Haataansaari avautuisi.  

To 3.2. klo 11 perjantaina jatkuu luistelukausi

Mönkijällä päästy taas reiteille. Rata aukeaa perjantaina: Tänään ei vielä luistella, sillä radalta löytyy vielä paljon märkiä kohtia, jotka aurataan nyt auki ja höylätään - huomenna luistelukunnossa.
Perjantaina aukeaa ainakin Harjun Portti - Kruunupuisto, Kaarnalahti ja Valkialammen reitit. Tarkennellaan iltapäivällä/pe-aamuna.

Vuokraamo viikonloppuna 10-16. Ravintolassa normaali aukioloajat pe 8.30-20, la 9-20, su 10-18. Lämpimästi tervetuloa!

Ti 1.2. klo 14.30 viikonlopun luistelut mahdollisia!

Jäällä tutkailtu tilannetta, myös eilen auratuille väylille nousi kauttaaltaan vesi. Hyvä uutinen on, että viime päivinä sataneet lumet on sulaneet monin paikoin reittien pintaan (tutkituilla alueilla) ja reiteillä olevat vedet ja sohjolumet ovat jäätymässä.

Arvioimme, että torstaina päästään näillä sääennusteilla auraamaan reittejä ja uudelleenavaamaan osaa baanoista viikonlopuksi. Arvio tarkentuu kun päästään mönkijällä auraamaan.

ma 31.1. klo 15.30   reitit kiinni USEAMMAN PÄIVÄN

Reitit ovat valitettavasti kiinni ainakin 3-4 pv. Näyttää siltä, että on odotettava loppuviikon pakkasia: Reitit on kauttaaltaan vedellä ja sohjolla + lumikuorma jäällä on hurja. Tänään aurattu koko päivä ensimmäistä 1,5 km pätkää, mutta tulos ei ole mairitteleva jäljen osalta. Reitillä on (paksun jääkerroksen päällä) useita eri jäätymisen vaiheessa olevia jääkerroksia, joista osaa lohkeaa koneiden alla - ja samanaikaisesti jäätyminen etenee pakkaskelillä. Eli ajaudutaan ojasta alikkoon kun aurataan.

Parempi lopputulos näyttänee syntyvän kun odotamme reiteillä olevan sohjon jäätymistä siis. Onneksi loppuviikolle ennustettu kovia yöpakkasia, jotka toivottavasti riittävät!

Punkaharjulla lunta vajaa 70 cm, mutta lumimäärähän ei ole ennenkuulumaton luistelureitin ylläpitoon. Reitinteon kannalta ramppaava lämpötila, myrskytuulet ja runsaat lumisateet ovat tulleet hankalassa järjestyksessä.

LA 29.1. KLO 8.50 rata ei luistelukunnossa

Viime yön pakkanen ei valitettavasti riittänyt, vesi-osuudet eivät ole jäässä joita siellä täällä reittiä ja valuttelee lisää vettä. Ei suositeltavaa lähteä luisteluille vaikka paikoin tasaista jäätä löytyykin. Jäällä oleva lumenpaino on nähtävästi niin suuri, että vesien valumisen loppuminen vaatisi pidempää ja kovempaa pakkasta.

PE 10.30  rata suljettu tänään, HUOMENNA EHKÄ REITTEJÄ AUKI

Reitti kiinni tänään: Runsaiden lumisateiden myötä vettä noussut reiteille monin paikoin edelleen. Ensi yönä pakkasta voi olla riittävästi, että lauantaina luisteltaisiin välillä Harjun Portti - Kruunupuisto, Kaarnalahti ja Valkialampi. Muutamassa kohdin vettä enempi, näiden jäätymistilanne nähdään aamulla, uskoisimme la luisteluiden onnistuvan.

Eli päivitetään jäätilanne la aamulla. Sunnuntaina ennustettu myrskyä, ei ratahuoltoa sunnuntaina.

MUUT LUISTELUREITTIMME: Muitakin reittejämme (Haataansaari/Siplahti) käyty tutkimassa, mutta tällä hetkellä näille ei voida tehdä toimenpiteitä. Näillä osuuksilla on laajempia ja paksumpia vesi-osuuksia jotka osittain jäässä, ei pystytä auraamaan pois.
PALVELUT: Vuokraamo la 10-16 auki, ravintola auki 18 saakka!
HIIHTO & LUMIKENKÄILY: Huikea määrä lunta takaa mahtavat hiihto- ja lumikenkäilykelit. Lunta maastossa 50cm ja lisää ennusteessa. Lomakylän ympäristössä 30 km latuverkosto auki, josta hienoimpana reittinä Tutkimusmetsän lenkki. Seuraa latutilannetta uudesta seurannasta täältä. Vuokraamosta lumikenkiä ja hiihtovälineitä.
TALVIPYÖRÄILY: Topeliuksen Polku ja puulajipuisto hienoja kohteita pyöräilyyn, vuokraamon fatbikeissa ja sähkömaastopyörissä nastarenkaat. Puulajipuiston keskellä menevät tiet aurataan Luonnonvarakeskuksen toimesta.
JÄÄLLÄ OLEVAT KÄVELY-/PYÖRÄILY-URAT: Suljettu toistaiseksi jäällä olevan vesimäärän johdosta.

to 27.1. KLO 10.50 jäätilanne huono

Aurattu omasta rannasta Kaarnalahti-Kruunupuisto ja Valkialampi. Lumisateet estävät tilanteen parantumisen: Yöllä satanut ja tuiskunnut lisälumi estää reittien jäätymistä (lue eilinen päivitys) ja lisää vesikohtia alkaa taas tulemaan reiteille. Reiteillä muutamia laajempia sohjo-osuuksia. Joitain paikkoja voidaan höylätä, mutta ei kauttaaltaan.
Reiteiltä löytyy joitain hyviä ja tasaisia kohtia, mutta juuri nyt olosuhde valitettavasti huono.
 

KE 26.1. klo 16.30 JÄÄTILANNE juuri nyt ei-hyvä, PARANNELLAAN viikonlopuksi kuntoon

KLO 16.30: Auki väylät Harjun Portin rannasta Kaarnalahteen ja Kruunupuistoon, sekä Valkialampi. Yht. 9 km. Yleistilanne ei kovin hyvä juuri nyt. Monin paikoin löytyy kyllä tasaista baanaa, mutta joka puolella myös epätasaista baanaa, ja nämä kohdat eivät ole kaikkialta myöskään jäässä.
Osaa väylistä höylätty (ne mitä pystytty tänään), huomenna jatkuu. Yritämme parantaa olosuhteita reippaasti to-pe aikana 9 km pätkällä ja tavoitteena saada myös muita reittejä availtua perjantaina.

KLO 10: Huolto taas jäällä, mutta tilanne ei ollutkaan reiteillä odotetunlainen: Vesi-alueet (suurin osa reiteistä) ovat riittävän jäässä mönkijälle, mutta ei vielä autolle. Monin paikoin reiteillä kuitenkin ollut ja on tuiskulunta, joiden alla osittain jäässä oleva pintajää. Eli aura haukkaa monin paikoin ja työt etenee hitaasti.

Harmillisesti reiteillä on myös kävelty ja hiihdetty suojakelin aikaan ja jäljet jäässä. Tieto tarkentuu kun jäällä koko pv työstetään, mutta ei hyvä luistelutilanne tänään. Voi parantua reippaastikin huomiselle.

ma 24.1. klo 10.30 keskiviikkona jatkuu

Näyttäisi, että keskiviikkona jatkuu ratahuolto ja luistelut. Vesi-alueet eivät ole vielä täysin jäässä, ritisee kävellessä eli vielä ei pystytä mönkijällä huoltamaan.
Ti-ke yölle näyttää hyvää yöpakkasta, joten ke-aamuna oletettavasti mönkijällä taas reittien kimppuun.

LA 22.1. klo 12.45  LUISTELUSSA ODOTETTAVA 4-5 PV

Laajat alueet eilen paksussa vesikerroksessa, jotka ovat nyt alkaneet jäätymään, joten mitään huoltotoimenpidettä ei voida suorittaa. Nykyisellä sääennusteella arvioimme, että ensi viikon ke tai to jatkuu luistelukauden ja huoltotöiden jatkumiselta, eli ei näyttäisi olevan pitkä katkos tulossa!

HIIHTO & LUMIKENKÄILY: Huikea määrä lunta takaa mahtavat hiihto- ja lumikenkäilykelit. Lomakylän ympäristössä 30 km latuverkosto auki, josta hienoimpana reittinä Tutkimusmetsän lenkki. Latu-urakoitsija huoltaa hiihtoladut lauantai-aamuna, seuraa latutilannetta uudesta seurannasta täältä. Vuokraamosta lumikenkiä ja hiihtovälineitä.

TALVIPYÖRÄILY: Topeliuksen Polku ja puulajipuisto hienoja kohteita pyöräilyyn, vuokraamon fatbikeissa ja sähkömaastopyörissä nastarenkaat. Puulajipuiston keskellä menevät tiet aurataan Luonnonvarakeskuksen toimesta.

JÄÄLLÄ OLEVAT KÄVELY-/PYÖRÄILY-URAT: Suljettu toistaiseksi jäällä olevan vesimäärän johdosta.

Pe 21.1. KLO 13 REITIT KIINNI PE-LA, SU RATKEAA MYÖHEMMIN

LUISTELU
Reitit suljettu ainakin muutaman päivän. Aamulla aurattu 3,5 tuntia ja saatu auki 700m väylää, joka täyttynyt saman tien lumella ja vedellä. Aurausta jatketaan, mutta vettä ja sohjoa on liian paljon lähipäivien luisteluun. Sunnuntaina voi mahdollisesti olla jotain baanaa luisteltavissa, selviää huomenna.
Luistelureitin teon kannalta tuli hankalin mahdollinen keli-cocktail - torstaina nousi sittenkin suvikelissä suuria määriä vettä reiteille, jonka päälle satoi ja sataa edelleen valtavasti lunta sekä tuiskuaa.

To 20.1. edit klo 17 viikonlopUN LUISTELUISTA

Edit klo 17.00:
Juuri jäältä tultu, vettä noussut päivän aikana laajoille alueille radalle. Perjantaina rata suljettu, lauantai epävarma myös. Ensi yön ja huomisen sateen määrä ja olomuotokin ratkaisee. Päivitetään perjantaina lisää!

Klo 10.00:
Painavaa lunta satelee tänään ja huomenna, suosittelemme lauantaille seuraavia luisteluita. Jäällä tehdään nyt erityisen paljon hommia to ja pe, jotta viikonloppuna jatkuisi hyvät olosuhteet! Eli aura jäällä päivisin valoisaan aikaan koko ajan ja hyvää luistelutilannetta jatketaan kaikin keinoin. :)

Seuraava päivitys ratatiedoista ja arviot viikonlopun tilanteista kirjoitetaan perjantaina puoliltapäivin, oletuksena vajaa 13 km baanoja viikonlopuksi. Vuokraamo auki la-su 10-16, kahvila-ravintolaan luisteluiden jälkeen laskiaispullalle tai syömään, ravintola auki 18 saakka joka päivä!

KE 19.1 klo 10.45 HAATAANSAARI MUUTOS

Reitit hyvässä ja liukkaassa kunnossa, vaikka suvikeliksi meni ja penkkojen alta näkyy märkää siellä täällä. Haataansaareen mentäessä 200 m ennen nuotipaikkaa vettä nostanut taas jäälle, joten pieni kävelyosuus on matkalla nuotiopaikalle + jää epätasainen täällä. Muutoin reitit hyvässä kunnossa.

Haataansaaren paluulenkki ja Siplahti saatu auki, mutta nämä eivät ole luistelukunnossa. Tämän hetken reittikartta tästä.

Ti 18.1. klo 16 haataansaareen pääsee

Päivitys eiliseen, nyt pääsee myös Haataansaaren nuotiopaikalle asti. Viimeiset 400m ennen nuotiopaikkaa on huonompaa jäätä, tasatyönnöllä perille.

Ma 17.1. klo 17.30

Reittihuolto tuttuun tapaan joka aamu - jäällä ollaan reittien kimpussa pitkin päivää. Radat on erinomaisessa kunnossa, joskin kovat tuulet tuottavat haasteita. Luisteltavaa n. 13 km verran.

 • Harjun Portin ranta - Kruunupuisto n. 5 km (edestakaisin)
 • Kaarnalahti vajaa 2 km
 • Valkialammen lenkki n. 2 km
 • Haataansaaren suuntaan vajaa 4 km (edestakaisin)

Haataansaaren suunnalla vettä ja sohjoa noussut radalle n. 500m ennen nuotiopaikkaa, huomenna uusi yritys. Kovasti yritetään vielä avaamattomia reittejä saada auki (Siplahti, Haataan paluulenkki), näistä ensin mainitun suhteen ollaan lähempänä avaamista. Näissä riittää haastetta tuiskulumen ja veden kanssa.

Pe 14.1. klo 11 n. 13 km luisteltavaa, haataansaaressa muutos

Reitit aurattu ja radat hyvässä kunnossa vaikka lunta ja sohjoa radalle tuuli yrittää työntääkin. Eilisiin ratatietoihin kuitenkin muutos: Haataansaaren nuotiopaikalle asti ei toistaiseksi pääse. N. 400m ennen nuotiopaikkaa alkaa suuret vesi- ja sohjopätkät, joiden läpi ei pääse muuten kuin kävellen.

To 13.1. klo 21  13+ km ratoja

Reitit hyvässä kunnossa, suvikeli ja tuuli kiillottaa rataa ja radan pinta ohuesti vedellä. Viikonlopun tuulisissa keleissä kannattaa suunnata suojaisille Kaarnalahden ja Valkialammen reiteille.

 • Harjun Portin ranta - Kruunupuisto n. 5 km (edestakaisin)
 • Kaarnalahti vajaa 2 km
 • Valkialammen lenkki n. 2 km
 • Haataansaaren nuotiopaikalle n. 4,5 km (edestakaisin)

MUUT REITIT: Haataansaaren paluulenkkiä avattu luisteluun n. 1 km verran, ei pääse vielä läpi. Pyritään saamaan auki arviolta la/su. Siplahden reitti ei vielä auki, siellä on lenkin loppuosassa paljon vettä ja lunta tiellä.
PYÖRÄILY- JA KÄVELYREITTI: Tampattu Tuunaansaaren eteläkärjestä Kruunupuistoon ja Haataansaareen.
PALVELUT: Välinevuokraamo auki la-su klo 10-16, ravintola palvelee klo 18 saakka!

Ma 10.1. klo 9.30

13 km auki ja hyvässä kunnossa. Tällä viikolla pyritään avaamaan loput reittimme auki luisteluun (Haataansaareen paluulenkki ja Siplahti).
Arkipäivisin välinevuokraukset ravintolasta klo 10-16. Välinevuokraamo auki viikonloppuisin 10-16.

Su 9.1. klo 9.40

Radat huollettu ja hyvässä kunnossa - tervetuloa luisteluille!

pe 7.1. 13 km reitit viikonloppuna

Onpahan tullut lunta! Samat 13 km baanat auki ja radat ihan hyvässä kunnossa.

 • Harjun Portin ranta - Kruunupuisto n. 5 km (edestakaisin)
 • Kaarnalahti vajaa 2 km
 • Valkialammen lenkki n. 2 km
 • Haataansaaren nuotiopaikalle n. 4,5 km (edestakaisin)

Ratahuolto ilman erillisilmoitusta klo 10 mennessä viikonloppuna. Loput reittimme, eli Siplahden lenkki ja Haataansaaren reitin paluulenkki ei aukea vielä. Pyritään saamaan nämä auki luisteluihin ensi viikolla.

Vuokraamo la-su 10-15 (välineet voi palauttaa ravintolan puolelle) ja ravintola auki la-su 18 saakka!

to 6.1. muokattu klo 11.40

Kaikki reitit aurattu, 13 km baanoja!
 

Ke 5.1. klo 9.50  loppiaisen luistelut

Aura nyt jäällä, n. 13 km reiteillä luistellaan tänään ja loppiaisena. Radat ihan ok/hyvässä kunnossa - monin paikoin hyvinkin tasaista jäätä:

 • Harjun Portin ranta - Kruunupuisto n. 5 km (edestakaisin)
 • Kaarnalahti vajaa 2 km
 • Valkialammen lenkki n. 2 km
 • Haataansaaren nuotiopaikalle n. 4,5 km (edestakaisin)

Illalle ennustettu kovaa lumisadetta -  aura lähtee jäälle 08 maissa ja klo 10 tiedotetaan mitkä kaikki baanat auki siihen mennessä. Vuokraamo auki to klo 10-15, ravintola loppiaisena 10-18.

Ma 3.1. klo 13  n. 13 km auki ja loppureittejä valmistellaan

Viikonlopun ratatilanne ja n. 13 km, radat kauttaaltaan ihan ok kunnossa ja monin paikoin löytyy hyvää jäätä!

 • Harjun Portin ranta - Kruunupuisto n. 5 km (edestakaisin)
 • Kaarnalahti vajaa 2 km
 • Valkialammen lenkki n. 2 km
 • Haataansaaren nuotiopaikalle n. 4,5 km (edestakaisin)

Loput reittimme, eli Siplahden lenkki ja Haataansaaren reitin paluulenkki on aurattu taas lumesta puhtaaksi, mutta näiden saamisessa luistelukuntoon kestää.
Vuokraamo auki tällä viikolla joka päivä 10-15 ja ratahuolto pelaa normaalisti joka aamu ja aamupäivä.

La 1.1 klo 10.40

Koko reitistö aurattu aamusta. Ratoja auki n. 13 km

Vuokraamo auki joka päivä klo 10-15. Kahvila-ravintolan aukioloajat löydät täältä, muista 1.1. uuden vuoden buffet!

pe 31.12  muokattu klo 15  n. 13 km ratoja

Reitit aurattu ja höylätty lumisateiden jäljiltä. Rata on jo mukavan liukkaassa luistelukunnossa, toki joitain huonojakin osuuksia on. Ratoja viikonlopuksi n. 13 km:

 • Harjun Portin ranta - Kruunupuisto n. 5 km (edestakaisin)
 • Kaarnalahti vajaa 2 km
 • Valkialammen lenkki n. 2 km
 • Haataansaaren nuotiopaikalle n. 4,5 km (edestakaisin)
Vuokraamo auki joka päivä klo 10-15. Kahvila-ravintolan aukioloajat löydät täältä, muista 1.1. uuden vuoden buffet!

To 30.12. klo 17.30  PERJANTAI JA VIIKONLOPUSTA

Ensi yönä lumimyräkkä. Aura lähtee jäälle aamulla 08 maissa ja tiedotetaan klo 10 mitä reittejä avoinna. Koko reitistö on saatu tänään aurattua auki, mutta viimeisimpien reittien saaminen luistelukuntoon voi kestää. Oletettavasti viikonloppuna eilisen mukaiset n. 13 km reitit auki, mutta perjantaina täsmentyy!

Ke 29.12. klo 14.20  13 km auki

Rata alkaa olla jo melko liukkaassa kunnossa! Höyläys alkaa tuottamaan tulosta. Auki nyt:

 • Harjun Portin ranta - Kruunupuisto n. 5 km (edestakaisin)
 • Kaarnalahti vajaa 2 km
 • Valkialammen lenkki n. 2 km
 • Haataansaaren nuotiopaikalle n. 4,5 km (edestakaisin)

Ti 28.12.  klo 15.30   9 km auki, haataansaaren reitti auki huomenna

Nyt auki aiempien päivien mukaiset 9 km, paras jää löytyy Valkialammelta:

 • Harjun Portin ranta - Kruunupuisto (n. 5 km edestakaisin)
 • Kaarnalahti vajaa 2 km
 • Valkialammen lenkki n. 2 km

Muilla reiteillä jää kohtalaista, välillä oikein hyviäkin pätkiä. Ja päivittäin rataa höylätään.

Haataansaaren nuotiopaikalle olemme avanneet tänään n. 4,5 km (edestakainen) reitin, joka avataan huomenna luisteluun. Reittiä höylätty koko iltapäivä, jongin verran epätasaisia kohtia, mutta pääosin samaa jäänlaatua kuin muualla!

Su 26.12. klo 10.50 tapaninpäivän luistelut 9km baanoilla

Reitit putsattu aamulla ja käydään vielä kertaalleen auraamassa ennen puoltapäivää. Sama reittitilanne kuin aiemmin, lisäreittien aukaisuun käydään tiistaina. Hyvää tapaninpäivää!

Pe 24.12. klo 10.20

Reitit aurattu, eiliset ratakuvaukset. Suosittelemme Valkialammen reittiä, siellä reiteistä ehkäpä tasalaatuisinta jäätä. Seuraava reittihuolto tapaninpäivänä 26.12. Hyvää joulua!

To 23.12. klo 13  kausi käynnissä, 9 KM REITTEJÄ

 • Harjun Portin ranta - Kruunupuisto (n. 5 km edestakaisin)
 • Kaarnalahti vajaa 2 km
 • Valkialammen lenkki n. 2 km

Radan kunto kohtalaisen ja ok:n välillä ensimmäisten luistelijoiden palautteen mukaan: Välillä pääsee etenemään hyvinkin vauhdikkaasti, välillä rauhallisempaa etenemistä röpelön myötä. Joka höyläyskerralla radan kunto paranee. :)

Jouluna radan ylläpito 24.12. ja tapaninpäivänä 26.12. (olemme suljettuna joulupäivän 25.12.) Välinevuokraamo aattona 24.12. klo 10-13 ja tapanina klo 10-15. Hyvää joulua!

KE 22.12. klo 12.45 KAUSI KÄYNNISTYY HUOMENNA N. 9 KM Reiteillä

Jäätyöt etenee vauhdilla ja torstaina saadaan luistelukausi käyntiin vajaa 9 km reiteillä! Jään pinta paikoin aika röpelöinen, mutta uusi höylämme tekee todella hyvää jälkeä - liukasta ja ok kuntoista jäätä monin paikoin ja joka höyläyskerralla paranee. Töitä jatketaan vielä iltapäivä.

tI 21.12. KLO 14 LUISTELUKAUSI KÄYNNISTYY TORSTAINA 23.12.!

Jääolosuhteet muuttuneet riittävän vahvoiksi, ensimmäiset auraukset mönkijällä on tehty ja luistelukausi avataan omasta rannasta lähtien torstaina 23.12.! Avattavat reitit ja niiden kunnot täsmentyy huomenna keskiviikkona 22.12. kun päästään testaamaan tälle kaudelle hankittua höylää.

Ke 15.12. klo 13 tilannetietoa/ ensi viikolla pakkasta

Vielä odotellaan sillä viime päivät ollut lumisateista ja lauhempaa - mikä on luistelureitin teon kannalta tämänkertaisessa tilanteessa ihan hyvä kun kovat pakkaset ennusteessa: Jäällä ollut lumi (jota paljon) on nyt tiivistynyt ja märkää eli pakkanen puree paremmin / jäät pääsevät vahvistumaan ensi viikon pakkasilla.

Joulun retkiluistelut ovat edelleen erittäin mahdollisia, mutta tarkempaa ennustetta ei pystytä esittämään. Kun kovemmat pakkaset alkavat niin pääsemme tekemään mittauksia jääpeitteen vahvistumisesta --> saamaan mönkijät jäälle.

Pe 10.12. klo 14.30

Ei vielä mönkijöillä asiaa jäälle. Rannoilta jäät vähän vahvistuneet, mutta 100m rannasta mitattu paikoin vain 5cm jäätä kylmästä kelistä huolimatta. Valtaosin jäätä enemmän, mutta suuret jäänpaksuuden vaihtelut estää mönkijöillä jäälle menon.

Seurataan tilanteen kehittymistä, tilanne voi muuttua muutamassakin päivässä!

Hiihto:
Seuraile hiihtolatujen latutilannetta harjureitit.net sivustolla ja muista Tanhuvaaran ensilumenlatu.

Lumikenkäily: Lunta jo siten että lumikengät "on must" jos mielii puulajipuistossa seikkailla.

Ke 8.12. klo 15

Pakkasta lähemmäs -20 astetta, mutta jäät vahvistuu hitaanlaisesti: Pakkaslumi eristää jäätymistä tehokkaasti ja jään paksuuden erot ovat suuria parinkymmenen metrin säteelläkin. Parantunut eilisestä.

Seuraava mittauskierros perjantaina - jos riittävästi jäät vahvistuu niin ehkä päästään viikonloppuna pienellä mönkijällä ensimmäisiä aurauksia tekemään.

Ti 7.12. klo 11 jäillä hidasta etenemistä

Jäillä tänään tutkittu jään vahvuuksia, mutta nopea oli tutkintakierros: Sohjoinen on tilanne. Kylmistä keleistä huolimatta Tuunaansalmen jäät ovat vahvistuneet todella hitaasti ja ohuen teräsjään päällä on osittain jäätyneitä vesikerroksia. Viime viikon lumimyräkkä tuli luistelureitin näkökulmasta pari päivää liian aikaisin. :)

Ke/to tutkitaan lisää, mutta mönkijöillä ei vielä pieneen toviin päästä jäälle

to 2.12. klo 13   hiihtämään pääsee jo, luistelureitin työt alkavat ensi viikolla

Retkiluistelu: Runsas lumisade satoi tiistaina juuri kun järvet jäätyivät. Eli ohuen jääpeitteen päällä on runsas määrä lunta, joka hidastaa jäätymistä merkittävästi. Onneksi pakkasennuste on kova, joten todella lupaavalta näyttää ensi viikkoa ajatellen.
7.12. alkaen alkaa jäätyöt reittien tutkailun merkeissä ja näillä sääennusteilla on täysin mahdollista, että retkiluistelut käynnistyvät ensi viikon lopulla.

Hiihto:
Runsas lumisade viime päivinä käynnisti hiihtokauden Punkaharjulla - Kauvonniemen ladulla pääsee hiihtämään jo! Muilla laduilla latu-urakoitsija ajaa latupohjia, eli näille vielä hieman lisää lunta kaipaillaan. Seuraile latutilannetta harjureitit.net sivustolla ja muista Tanhuvaaran ensilumenlatu.

Lumikenkäily: Lunta jo siten että lumikengät "on must" jos mielii puulajipuistossa seikkailla. Puulajipuiston merkinnät merkitään ensi viikolla.
 

ke 24.11.2021 talvi alkamassa

Talvi alkamassa ilahduttavan aikaisin! Toivotaan sääennusteiden pysyvän pakkasella, jotta hiihto- ja luistelukausi saataisiin joulukuussa käyntiin. Hiihtämäänhän pääsee jo nyt lähistöllä sijaitsevalla Tanhuvaaran ensilumenladulla, suksikalusto vuokrattavissa vuokraamostamme.

Ti 9.11.2021 uutta kautta odotellessa

Talvi lähestyy! Ensi talvena luistelureitin ylläpito aloitetaan tuttuun tapaan heti kun mahdollista. Kaikkien reittien ollessa auki baanoja 16 km. Voit tutustua alempaa aiempien vuosien vauhdikkaisiin käänteisiin reittihuollossa, viime talvien reittitietoihin ja tilastoihin.

aiemmat luistelupäiväkirjat

lUISTELUKAuden kestoja

 • 2020-2021: Kausi alkoi 8.1.2021, ratojen ylläpito loppui 25.3.2021
 • 2019-2020: Kausi alkoi 1.1.2020, ratojen ylläpito loppui 21.3.2020
 • 2018-2019: Kausi 12.12.2018, ratojen ylläpito loppui 20.3.2019
 • 2017-2018: Kausi alkoi 12.1.2018, ratojen ylläpito loppui 3.4.2018
 • 2016-2017: Kausi alkoi 19.12, ratojen ylläpito loppui 22.3.
 • 2015-2016: Kausi alkoi 29.12., ratojen ylläpito loppui 29.3.
 • 2012-2013: Kausi alkoi 28.12., ratojen ylläpito loppui 9.4.
toteutus Mainostoimisto AdBar