Varaa majoitus

Retkiluistelupäiväkirja

Retkiluistelu on sääolosuhteille erittäin altis laji, joten radan kunto ja aukiolevat osuudet vaihtelevat, jopa saman päivän aikana. Luistelukausi alkaa yleensä vuodenvaihteessa ja kestää yöpakkasista riippuen jopa maaliskuun loppuun saakka.

LA 21.3. klo 9.42 kausi meidän osaltamme ohi

Kausi ohi ylläpidon osalta: Luisteltu niemenkärjestä Valkilammen lenkille, Valkialammella on vielä joitain luisteltavia pätkiä, potkurillahan pääsee vielä hyvin etenemään. Mutta muutoin jään pinta on kauttaalttaan röpelöistä ja reitin kohdalla useissa kohdin ilmakuplia, eli luistellen pääsee etenemään reitillä vain varoen.

Joten emme peri enää ratamaksuja ja reittiä ei käydä enää tarkistelemassa, muistahan nyt käynnissä olevilla luonnonjääkeleillä aina naskalit ja luistelukaveri mukaan jäille. Lämmin kiitos kaudesta kaikille ja ensi talvena jatketaan, toivottavasti normaalimman talven parissa! Harjun Portti pysyy toistaiseksi auki joka päivä, majoitus- ja ravintolapalvelut pelaavat (myös ruoan kotiinkuljetusta).

Kausikorttilaiset: Palautathan ratanauhasi meille kun seuraavan kerran ohi ajelet!

Ti 17.3. klo 9.50   Reitti kiinni, viikonloppuna mahd. luistelut

Rata mennyt röpelöiseen kuntoon, Valkialammelle nostanut vettä joka ei ole jäätynyt ja nyt on lämmintä luvassa. Katsotaan uudestaan ennen viikonloppua, juuri nyt näyttää napakoita yöpakkasia viikonlopulle.

su 15.3. Luistelijat huomio: vaahersalon sillan alla iso railo, jota ei pysty ohittamaan JÄÄLLÄ

Reitti auki ainoastaan Tuunaansaaren niemenkärjestä Kaarnalahteen ja Valkialammelle. Tuunaansaaren ja Kruunupuiston välinen reitti ei ole käytössä. Aiemmin tekemämme silta on jouduttu poistamaan railon kasvamisen myötä.

Tarkennusta: Kaarnalahdessa jään pinta alkaa olla hyhmäinen, rasahtelee luistimen alla. Valkialammen toinen puoli hyvässä kunnossa mutta toisella puolella alkaa (samoin kuin Kaarnalahdessa) jään pinta olla epätasainen. Kruunupuistoon päin, sillan alle ei saa luistella; laittamamme esteenä olleet merkit ovat tuulen mukana lentäneet pois.

LA 14.3. KLO 9.25 TÄNÄÄN LUISTELLAAN

Reitit niemenkärjestä Kaarnalahteen ja Valkialammelle hyvässä kunnossa. Kaunis, aurinkoinen mutta tuulinen luistelusää.

PE 13.3 ODOTELLAAN ensi YÖn PAKKASTA

Jos yöpakkaset toteutuu ennusteen mukaisesti, huomenna luistellaan niemenkärjestä Kaarnalahteen ja Valkialammelle. Lisätietoja heti huomen aamulla kun tilanne on käyty varmistamassa. Jos luistelu toteutuu, välineet ja ratamaksut ravintolasta käsin.

Ti 10.3. klo 13 REITIT KIINNI

Reitit suljettu, vettä on jäällä runsaasti ja lämmintä lupaa tälle päivälle ja lähipäiville.

Ma 9.3. klo 9 tänään luistellaan

Tänään luistelupäivä, reitti tarkistellaan 10 maissa vielä mutta ed. yönä oli pakkasta . Hyvältä näytti.

Su 8.3. klo 9.20

Erittäin hyväsä kunnossa reitit! Poislukien Siplahden lenkin Vaahersalon puoleinen väylä, joka kuitenkin luisteltavissa. Vaahersalon sillan jälkeinen railo on nyt ehdottomasti ylitettävä tekemäämme puuisiltaa pitkin, kuten suosituksemme on jo pitkään ollutkin.

Keli kohdillaan tänään, tervetuloa!

LA 7.3. KLO 8.30 (muokattu klo 10) REITTI AUKI: TAAS LUISTELLAAN! 10 km auki

Viime yön pakkanen riitti jäädyttämään radan pinnan! Pakkasta oli enemmän kuin ennustettu, hyvältä näyttää luistelut koko viikonlopun ajalle nyt! Tänä aamuna luisteltu Kruunupuistoon, Kaarnalahteen ja Valkialammelle. Reitti tasaisessa kunnossa.
Vuokraamo auki 10-16 la-su (välineet voi palauttaa ravintolan puolelle), ravintola auki la klo 20, su klo 18 saakka. Inkeritalon vohvelikahvila on kiinni tänään. Harjun Portin kahvila-ravintola on auki. Tervetuloa!

Railopaikka: Suosittelemme ylittämään Vaahersalon sillan jälkeisen railon tekemäämme siltaa pitkin.

Nippelitietoa: Radat ovat siis kauttaaltaan "appelsiini"pinnalla, eli joka muodostuu jään pintaan silloin kuin lumihyhmän annetaan jäätyä reiteille. Ei vaikuta varsinaisesti luisteluun, sillä radat ovat hyvin tasaiset. On hyvät olosuhteet.

pe 6.3. klo 10  reitti vielä tänään kiinni

Tänään reitti vielä kiinni - reiteillä muutaman sentin paksuinen vesi-lumihyhmä, joka jo jäätymään päin. Odotamme näiden jäätymistä sillä illasta pakastaa ja ensi yölle ennusteessa 3-5 astetta pakkasta - oletamme että jäätyy ensi yön aikana ja viikonloppuna luistellaan! Tarkistetaan ja tiedotetaan la-aamuna asian laita. Kannattaa suunnitella luisteluita la/su aamuille, sillä iltapäivästä reitit saattaa pehmetä.

To 5.3. klo 9.20 reitti kiinni tänään

Reitti kiinni tänään: Märkää lunta satoi ja tänään ennusteessa paljon vesisadetta - antaa sateen sulattaa reittien lumet ja aurataan huomenna reitit viikonlopuksi, pe-la yölle näyttää hyvää pakkasta ja oletamme reittien olevan avoinna jälleen la. Tämä on suunnitelma tämän hetken sääennusteen perusteella, toivotaan ennusteiden pitävän kutinsa ja muutetaan suunnitelmaa jos säät muuttuvat. :) Päivitetään tilannetta ja arviota pe-aamuna.

Ke 4.3. klo 9.55 rata jokseenkin luisteltavissa, potkuria suositellaan

Ei ollut ennusteen mukainen pakkanen Punkaharjulla: Rata on tasainen mutta radan pinta paikkapaikoin pehmyttä etenkin keskiosilta, eli priimakuntoisia pätkiä seuraa äkkipysähdys pehmeämpään kohtaan. Pari astetta pakkasta yöllä enemmän kun olisi ollut.. Valkialampi päivän suosituksena, varovaisuutta täälläkin noudattaen. Tänään on toisin sanoen suositeltavaa mennä potkurilla.

Ti 3.3. klo 8.55   rata luistelukunnossa vielä, ensi yönä pakkasta

Reitit tsekattu, märkää alkaa jo olemaan paikkapaikoin, mutta jää on vielä riittävän kova luisteluun ja sileät on baanat! Luistelukondiksessa ainakin aamupäivän aikana. Ensi yölle näyttää hyvää pakkasta!

Ma 2.3. klo 14  lunta satelee, jää hyvä

Reitit aurattu (mukaanlukien Haataansaari) jää on tosi hyvä luisteluun - reitin huonot kohdat tasoittui paremmaksi suvikelillä! Vaahersalon sillan kohdalla olevan railon yli voi mennä tekemäämme siltaa pitkin.

Mennään tällä viikolla päivä/aamu kerrallaan reitin suhteen, sillä yöpakkasia on ennusteessa vaihtelevasti. Nyrkkisääntönä voi pitää, että kun yö on useamman asteen pakkasen puolella, niin reittiä auki seuraavana päivänä.

Su 1.3. klo 8.30 edit klo 14.55

Aura lähti jäälle, reitit aurattu klo 10 mennessä. Tänään suositeltavaa luistella suojaisalla Valkialammen lenkillä! // Reitit aurattu ja hyvässä kunnossa baanat, ed. päivien kuvaukset pätevät. 10 km auki + Haataansaaren 5 km aurattu myös.
Reitit aurattu klo 15. Vaahersalon sillan jälkeinen railo suositeltava ylittää tekemäämme siltaa pitkin. Railon voi ohittaa myös maateitse koukkaamalla juuri ennen railoa rannassa kulkevalle Topeliuksen luontopolulle.

La 29.2. klo 9.40

Reitit hienossa kunnossa ja keli kohdillaan, n. 10 km avoinna eilisen mukaisesti. Vaahersalon sillan jälkeinen railo on umpijäässä, railon voi ylittää turvallisesti luistellen siltamme vierestä. Lisäksi Haataansaaren nuotiopaikalle on reitti aurattu (5 km edestakaisin), mutta tämä reitti on aika töyssyinen, suositeltavaa pysytellä muilla reiteillämme.

Inkeritalon vohvelikahvila auki reitin varrella joka päivä klo 11-16, välinevuokraamomme auki joka päivä klo 10-16 (voit palauttaa välineet ravintolan puolelle). Tervetuloa nauttimaan!

Pe 28.2. klo 9.30   reitit hienossa kunnossa auki n. 10 km

Reitit pääosin hienossa kunnossa! Lähtö niemenkärjestä, auki Kaarnalahti (2 km), Valkialampi (2 km), sekä niemenkärjestä Siplahden lenkille (n. 6 km). Vaahersalon sillan jälkeinen railo käyty äsken tarkistamassa, oli hyvin jäätynyt mutta suosittelemme silti päivän edetessä railon ylittämistä tekemäämme siltaa pitkin.

Railon voi ohittaa myös maateitse koukkaamalla juuri ennen railoa rannassa kulkevalle Topeliuksen luontopolulle. Näet voimassa olevan luistelukartan klikkaamalla tästä.

Tänään Soihtuluistelu-ilmaistapahtuma klo 18-22: Ulkotulin "valaistaan" niemenkärjestä Kruunupuistoon sekä Kaarnalahti & Valkialammen lenkit. Välinevuokraamo auki 10.00 - 21.30 ravintolamme avoinna 22.00 saakka. Niemenkärjessä Väiskin makkaramyynti ja talvista tunnelmointia. Ei ratamaksuja klo 17 alkaen. Ota otsalamppu mukaan jäälle, jongin verran pientä luistimenterän kokoista railoa näillä pakkasilla syntynyt. Tervetuloa!

To 27.2. klo 16 nyt 9 km auki, "luistelijan silta" rakennettu

Luistelureittejä 9 km auki, eli Siplahden lenkki avattu (4 km) eilisten lisäksi. Vaahersalon sillan jälkeen (ennen Kruunupuistoa) syntynyt suuri railo alkoikin puskemaan vettä jään päälle eilen iltapäivällä, on aikaisin aamulla umpijäässä. Railon kohdin jäätä ja vettä on kahdessa eri kerroksessa, joten teimme varotoimenpiteenä muuttuvia tilanteita varten ylityssillan. Railon ja sillan tilannetta seurataan tiiviisti ja mahdollisista muutoksista ilmoitellaan.

Ke 26.2. klo 11.30  auki n. 5 km, huomenna avataan 4 km lisää

Mahtava keli ja jää! Valkialammen reitti avattu (2 km), Kaarnalahti auki (2 km) ja niemenkärjestä Vaahersalon sillalle (n, kilometri). Reitit pääosin mahtavassa kunnossa, toki paikkapaikoin röpelöä. Huomenna avataan reitti Kruunupuiston rantaan ja Siplahteen (n. 4 km lisää).

Välinevuokraamo auki päivittäin 10-16, Kruunupuiston rannassa Inkeritalon vohvelikahvila avoinna joka päivä 11-16. Lämpimästi tervetuloa luisteluihin!

ti 25.2. KLO 11  pieni pätkä auki, huomenna lisää (yöllä kova pakkanen luvassa)

Reittejä tutkittu ja pyritty auraamaan eilisen lumisateen jäljiltä. Auki on reitti vain niemenkärjestä Vaahersalon sillalle - pidemmälle ei vielä päästä ison railon myötä. Oletuksemme on että tästä päästään yli ke/to.

Lukuisat suuret railot estää ajoneuvolla auraamisen/reittien tutkimisen tänään vielä, ensi yönä ennusteessa kymmenisen astetta pakkasta jonka jälkeen uskomme että saadaan Valkialampi / Kaarnalahti reitit auki. Sääennuste näyttää hyvältä, perjantain Soihtuluistelu toteutuu!

mA 24.2. klo 11  REITTI VIELÄ TÄNÄÄN KIINNI, TÄLLÄ VIIKOLLA LUISTELLAAN

Vihdoin hyvä sääennuste: Odotamme että huomenna saadaan taas reitit auki ja sääennuste näyttää hyvältä koko viikolle! Huomenna reitit avautuvat sitä mukaa kun niitä aamulla tutkitaan ja todetaan hyväksi ja turvalliseksi luistella. :)

pe 21.2. klo 11  reitti kiinni, ensi viikolla uusi yritys

Luonto teki taas tepposet: Reitillä olevat lukuisat vesiosuudet ja isot railot eivät ole pienellä pakkasella jäätyneet tarpeeksi, joten tänäänkään ei valitettavasti luistella. Selkeästi edelleen vedenpinta nousussa, jolloin pakkasta pitäisi olla tosi paljon näiden pätkien jäätämiseksi.

Mennään taas päivä kerrallaan eteenpäin kohti 9.viikkoa, eli ensi viikolla uutta yritystä (lähipäivinä lämmintä).

To 20.2.  muokattu klo 10.30   reitti vielä kiinni, pe luistellaan

Lyhyt versio: Reitti vielä kiinni, tällä sääennusteella huomenna perjantaina reitti auki ja hienot olosuhteet.  Välineet perjantaina 9-16, Inkeritalon vohvelikahvila auki Kruunupuiston rannassa. Luistelureitin lähtö niemenkärjessä.

Pitkä versio: Pitkien lämpimien ja tuulisten jaksojen aikana reitille ja reitin viereen syntynyt sinne tänne isoja railoja (kuva alla) ja uve-avantoja, jotka ovat tänään vasta hyhmän peitossa. Näissä on oletettavasti perjantaina jo hyvä jääpeite ja pääsee luistellen yli. Lisäksi vasta jäätymässä olevia osuuksia on, tarkistellaan reitit pe-aamuna 8-9 väliin ja ilmoitetaan päiväkirjaan heti tiedot, että mitkä baanat auki!

la 15.2. klo 9.05  pakkanen ei riittänyt, luistelureitti suljettu

Kahdesta pakkasasteesta / muutaman tunnin pidemmästä pakkasesta se jäi kiinni. Tasainen vesipinta kauttaaltaan reiteillä lähes jäätynyt, mutta ei valitettavasti kestä luistelua. Luisteltu niemenkärjestä kilometrin verran ja käytännössä joka kohdassa ritisee pintajää rikki.

Mennään luisteluissa päivä kerrallaan ja katsotaan miten sääennusteet toivottavasti muuttuu - oletuksena luistelureitin jälleenavaaminen tarvitsee pari päivää hyvää pakkasta (tai yhtenä yönä kovan yöpakkasen), niin taas luistellaan. Toivottavasti ei tule pitkää lämmintä jaksoa nyt. Lunta on tosiaan liikkumiseen vesisateiden jäljiltä minimaalisesti, eilisessä päivityksessä muutama latu hiihtokunnossa todettu olevan.

Pe 14.2. klo 13.30 huomenaamuna uusi tarkastus, la ehkä luistelut

Jäätilannetta tutkittu kävellen, radat ovat tasaisella vesipeitteellä (paikoin paljonkin vettä), joka jäätymässä - nyt toivotaan hyvää yöpakkasta niin baana jäätyisi ja luisteltaisiin huomenna. Sääennusteessa luvattu pakkanen on siinä ja siinä, että riittääkö. Tarkistetaan tilanne la klo 8-10 välillä ja ilmoitetaan päiväkirjassa tilanne heti kun tiedetään!

Välineet viikonloppuna päärakennuksesta käsin klo 10-16 ajalla. Lumipeite on suurelta osin sulanut viime päivien aikana, joten hiihtoladuista auki taitaa SLN Seudulla olla tällä hetkellä Nyrkkimäen hiihtolatu ja Tanhuvaraan ensilumenlatu. Inkeritalon vohvelikahvila aukesi tänään hiihtolomille ollen avoinna joka päivä, löytyy Topeliuksen polun päästä & luistelureitin varrelta, Kruunupuiston rannasta.

Ke 12.2. tilannepäivitystä HIIHTOLOMIIN

Reitti vielä kiinni lämpimän jakson myötä. Viikonlopulle näyttää jo pakkaselle menevän, on mahdollista että viikonlopusta alkaen taas luistellaan: Lumet sulaneet jäältä valtaosin pois, eli oletettavasti vaatii vain lyhyen pakkasjakson, jonka jälkeen pitäisi olla luistelukelit taas. Seurataan tilannetta ja katsotaan missä muodossa sateet tulevat lähipäivinä.

8. viikolle näyttää tällä hetkellä hyvää yöpakkasta, joka yleensä tarkoittaa luistelureitin aukeamista! Inkeritalon vohvelikahvila aukeaa tulevan viikonlopun aikana (luistelureitin varrella Kruunupuiston rannassa), on avoinna joka päivä 8-10 viikot.

8.2. KLO 9.30 LUISTELUREITTI SULJETTU

Luistelureitti kiinni tänään. Hiihtoladut on ajettu; hiihtämään pääsee!

Pe 7.2. klo 13.30  LUISTELUREITTI SULJETTU

Luistelureitti jouduttu laittamaan kiinni. Kovasta pakkasesta huolimatta vettä nousee runsaasti jäälle useasta paikasta, odotuksissa on että jatkaa veden nostamista kun pakkanen lauhtuu. Hyvin poikkeuksellinen tilanne.

Seurataan tilannetta että milloin herkiää vettä nostamasta ja päästäisiin taas luistelemaan. Juuri nyt haastava tehdä arviota. Viikonloppuna välinevuokraus ravintolasta käsin. Hiihtolatuverkosto on nyt valtaosin auki! Latutilanne ja kartta täällä: http://harjureitit.net/

TO 6.2. KLO 11    4 km auki, huomenna jatkuu

Reitit saatu avattua niemenkärjestä Kruunupuistoon sekä Valkialammen lenkki, joista toinen puolisko hyvä. Kruunupuistoon reitti aika hyvä. Tänään ei voida muita reittejä avata:

Eilen nostanut ja nostaa edelleen suuria vesiosuuksia muille reiteille, jotka nyt osin jäätyneet/jäätymässä, aivan poikkeuksellinen tilanne näillä pakkasilla. Täytyy odottaa että nämä jäätyvät, jotta päästään auraamaan ja reittejä avaamaan.

Oletamme että perjantaina saadaan Kaarnalahti ja Haataansaari + lähtösuoramme auki, mutta radan kunto selviää kun auraus alkaa ja kerrotaan töiden edistyessä - viimepäivien lumisateet vedennousun kera ei ole toivottu yhdistelmä. :)

ke 5.2. klo 10.50  suunnitelmat muuttuu

-8 astetta yöllä ja päivällä ja silti nostaa vettä reiteille sieltä täältä - on jokseenkin ennenkuulumaton tilanne jäällä. Vedenpinta nousee nähtävästi rajusti, sillä muu ei vedennousua reippaalla pakkasella selitä. Tekee ratahuollon haastavaksi.

Seurataan tilannetta päivittäin ja työstetään radalla se mikä työstettävissä on, tänään jäädytellään lähtösuoraa parempaan kondikseen, ennakkotiedoista poiketen reitin lähtöpaikka vielä niemenkärjessä. Auki reittiä Kruunupuistoon, Kaarnalahteen, Haataansaareen.

TI 4.2. muokattu klo 12.20

Tuiskun, tuulen ja lämpötilojen sahauksen myötä tilanne jäällä muuttunut. Niemenkärjestä Kruunupuistoon hyvä/loistava, muilla reiteillä on myös huonojakin osuuksia. 2 mönkijää on käytännössä koko ajan jäällä auraamassa ollut viime päivät ja työ jatkuu!

Lähtö vielä niemenkärjestä, keskiviikkona lähtöpaikka siirtyy omaan rantaamme.

Ma 3.2. klo 12.20  11 km auki, haastavat olosuhteet

Eilen saatu aurattua kaikki muut reitit pl. Sipahden lenkki, eli avoinna on 11 km reittejä: Haataansaari, Kaarnalahti, Valkialampi ja Kruunupuistoon. Haastavat olosuhteet, vettä puskee jäälle useaan kohtaan ja kovassa tuulessa lunta tuiskuttaa, huolto tänään vaikeaa. Toivotaan että huomiseksi vesiosuudet jäätyy.

Lähtö vielä niemenkärjestä, odotuksissa on että lähtöpaikka saadaan siirrettyä omaan rantaamme lähipäivinä.

su 2.2 klo 10 muokattu klo 13

Yöllisen lumisateen ja tuiskun jäljiltä avattu tässä vaiheessa kaikki muut paitsi Valkialampi joka on työn alla sekä Siplahti, joka kiinni. Välineet & ratamaksut tänään ravintolasta!

la 1.2 klo 10.30

Reitit auki ja hyvässä kunnossa, paikoin loistavassa kunnossa! Poikkeuksena n.10m matkalla Kaarnalahdessa vettä jäällä, joka pitää kiertää penkan kautta. Eilset sohjo osuudet jäätyneet. Lähtö edelleen niemenkärjestä!
Tervetuloa luistelemaan!
Välinevuokraamo avoinna tänään lauantaina 10-16 ja huomenna sunnuntaina klo 10-15

Pe 31.1. muokattu klo 15.00   auki n. 11 km

Nyt auki n. 11 km (lähtö niemenkärjestä), avoinna Valkialammen, Kaarnalahden ja Haataansaaren lenkit. Reitit hyvässä, paikoin loistavassa kunnossa, mutta löytyy myös röpelökohtiakin. Yleisarvosana hyvä. :)
Muutamia lyhyitä sohjo-osuuksia siellä täällä, jäätynee huomiseksi. Siplahden lenkki on kiinni.

Välinevuokraamo auki lauantaina klo 10-16, sunnuntaina klo 10-15. Tervetuloa!

TO 30.1. klo 11.10   n. 10 km reittejä auki

Avoinna reitit Haataansaareen, Kruunupuistoon sekä Kaarnalahden ja Valkialammen lenkit. Lumen ja nollakelin myötä reiteillä muutamia lyhyitä sohjo-osuuksia, jotka pääsee helposti reunaa pitkin ohittamaan.

Jää valtaosin hyvä, tosin nyt on mennyt paikkapaikoin röpelöisemmäksi, reittejä höyläämään päästään todennäköisesti vasta huomenna. Sohjo-osuuksien takia höylää ei voi viedä tänään reitille.

Ke 29.1. klo 11.30   Nyt on lunta!

Viime päivinä ja eilen tullut yhteensä yli 20cm kauan kaivattua lunta. Reittejä lähdettiin äsken auraamaan, lunta on paljon ja kun mönkijällä aurataan (raskaampaa kalustoa ei voi viedä vielä jäälle), etenee työ erittäin hitaasti nollakelissä.

Haataansaareen suuntaan saatu muutama kilometri auki ja päivän aikana pyritään aukaisemaan lisää. Seuraavaksi yritetään saada Kruunupuiston suunta auki. // klo 13.10 Kruunupuistoon reitti nyt auki!
// Klo 15.00 Nyt on auki niemenkärjestä Kruunupuistoon ja Haataansaaren lenkit koko päivän auraamisen jälkeen. Painoa jäällä paljon, joten puskee vettä jäälle. Katsotaan mikä tilanne huomenna jäillä, nyt toiveissa lumisateeton yö!

La 25.1. klo 15 REITTIEN AURAUS SUNNUNTAINA

Reitit hienossa kunnossa (kts. eilinen päivitys) sunnuntaina saadaankiin runsaasti lunta lisää.

Reitit aurataan sunnuntaina 26.1. 9-10 välillä sekä klo 12-13 välillä, joten kannattaa tulla luisteluille aamusta/aamupäivästä.

Pe 24.1. klo 14.40    MAHTAVA OLOSUHDE, 15 km auki

Lunta vihdoin! Reitit aurattu ja nyt myös Valkialampi auki, unelmajää ja aurinko paistaa. Haataansaaren nuotiopaikalle asti ei pääse, mutta muutoin 15 km reittejä avoinna. Lähtö vielä niemenkärjestä, 900m vuokraamolta:

 • Kaarnalahden lenkki 2 km
 • Valkialampi 2 km
 • Haataansaaren lenkki 5 km (nuotiopaikalle asti ei pääsyä)
 • Niemenkärki - Siplahti n. 6 km (edestakaisin)

Vuokraamo auki la-su klo 10-15, välinepalautuksen voi tehdä ravintolan puolelle vuokraamon sulkeuduttua. Ravintola avoinna la klo 9.00 - 19.00, sunnuntaina auki poikkeuksellisesti jo klo 8.00 alkaen. Tervetuloa!

Ke 22.1. klo 12.45  taas luistellaan

Taas mennään huipputasaisella jäällä! Lähtö niemenkärjestä, Valkialammen reitti suljettu, muut reitit auki (13 km). Reitit merkitty tänään uudestaan, kun lämpimän jakson myötä osa reittimerkinnöistä meni suvijakson mukana.

Lähipäivien sääennuste kohtalaisen hyvä, yöpakkanen tai nollan tietämillä kun yöt niin pitäisi pysyä hyvänä, seurataan tilannetta.

MA 20.1. KLO 9.40 RATA VIELÄ SULJETTU

Viimeöinen pieni pakkanen ei vielä riittänyt jäädyttämään radan pintaa ja rannat osittain sulana. Odottelemme edelleen pakkasta; keskiviikkona sääennusteen mukaan pakkasta luvassa.

LA 18.1. KLO 10 RATA SULJETTU toistaiseksi

Reitit käyty aamulla luistelemassa, jään pinta on alkanut pehmenemään vaaleilla osuuksilla. Rata pidetään suljettuna toistaiseksi, odotellaan yöpakkasta ensi viikolla, että päästään taas luistelemaan.

Pe 17.1. klo 15 viikonlopun luistelut

Reitit kierretty läpi päivän aikana, jää (vielä) todella hyvä. Tarkkaa ennustetta ei pysty sanomaan lauantaista tai sunnuntaista, kun yöpakkasta ei ole - oletuksemme on että lauantaina ainakin luistellaan. Käydään la tsekkaamassa tilanne aamulla ja kerrotaan päivitys.

 • Kaarnalahden lenkki 2 km
 • Valkialampi suljettu
 • Haataansaaren lenkki 5 km (nuotiopaikalle asti ei pääsyä)
 • Niemenkärki - Siplahti n. 6 km (edestakaisin)

On todella ihmeellinen jäätilanne: Reitillä mitattu tänään 15 cm jäätä, mutta osa rannoista ohuella jääpeitteellä, esim. Haataansaaren nuotiopaikan kohdalla. Niemenkärjessä lähtöpaikalla on kävelyramppi jäälle. Pysy aurauskepeillä merkityllä reitillä! Välineet viikonloppuna ravintolasta klo 10-15.

TO 16.1. klo 12.30 mahtava luistella!

jäältä tultu tutkimasta, kummallisen hyvät olosuhteet: Vaikka lämpöä piisaa, on vettä jäällä hyvin vähän ja pinta kova luisteluun. Koska yöpakkasia ei ole niin mennään päivä kerrallaan.

Ma 13.1. hyvä jää

Ja taas on loistava mennä! Pinta kokonaan jäässä ja baana kunnossa.

Su 12.1. klo 9.40   märkää on

Eilisen unelmakelit vaihtuneet vesikeliksi. Testilenkki heitetty Kruunupuistoon, jää on kovaa ja hyvää luisteluun, mutta vettä on kauttaaltaan jäällä, paikoin paljonkin.

pe 10.1 klo 15    kaikki reitit auki, huippujää

Viime yön pakkasen jäljiltä jää on unelmakunnossa. Lähtö vielä Tuunaansaaren niemenkärjestä (900m vuokraamosta, selkeä ajo-opaste perille). Lumi suli pois, joten rata merkitty aurauskepeillä. Nyt myös Siplahden lenkki auki, joten 15 km baanoja:

 • Kaarnalahden lenkki 2 km
 • Valkialampi 2 km
 • Haataansaaren lenkki 5 km
 • Niemenkärki - Siplahti n. 6 km (edestakaisin)

Ota vauhti pois alittaessasi Vaahersalon siltaa (on juuri ennen Kruunupuistoa), sillalta tippunutta hiekkaa jäätynyt kiinni jäähän ja pysäyttää luistelijan äkkiä. Muutama varoituskyltti laitettu.

Vuokraamo avoinna lauantaina 11.1. klo 10-15, ravintola auki 9.00 alkaen. Sunnuntaina välinevuokraus ravintolasta käsin 10-15 välisenä aikana.

TO 9.1. KLO 9.30 REITTI KIINNI TÄNÄÄN

Viime yönä ei ollut tarpeeksi pakkasta. Tänään reitti kiinni: annetaan jään pinnalla olevan veden jäätyä tämän päivän ja yön ajan. Huomenna mahdollisesti luistellaan taas! Seuraa päiväkirjaa, tutkimme jään tilanteen viimeistään perjantaina aamulla.

Ke 8.1. klo 11.20 myräkkäpäivä

Kovin on vetistä jäällä - reitti ajettu läpi, jää on kovaa ja luistelukuntoista mutta nostaa vettä jäälle. Annetaan tänään tuulla ja sataa ja tsekkaillaan huomenna tilanne uudestaan. 

Ti 7.1. klo 13.20

Plussan puolelle mentiin, mutta jää edelleen erinomainen! Haataansaaren nuotiopaikalle nostanut hyvin ison railon, opasteet nostettu railon etupuolelle varoituskyltteineen (erottuu kyllä selvästi). Nyt merkittynä myös Haataansaareen paluulenkki!

Ma 6.1. klo 9.20 loppiaisen luistelut

Reitit aurattu, jää eilisenkaltainen, eli aivan loistava.Avoinna siis 12 km merkattua reittiä (Kaarnalahti, Haataansaari, Kruunupuisto ja Valkialampi), lammen lenkki on suojaisampi tuulelta. Lähtö niemenkärjestä 900m vuokraamosta, lähtöpaikalle on selkeä ajo-opastus. Vuokraamo auki 10-15, ravintola 10-18, tervetuloa!

LA 4.1. klo 9.30

Tänään mahtavat olosuhteet jäällä, jää on peilikirkasta! Pakkanen riitti (jään päällä olleen) vesikerroksen jäätymiseen. Tosin suositeltavaa välttää aamupäivän ajan Valkialampea, jää on sielläkin priimaa mutta jää narskuu ainakin parin tunnin ajan vielä, pakastuu kuitenkin koko ajan. Muistutuksena jäällä liikkumiseen aiemmat päivtyksemme, että merkatulla reitillä (punaiset aurauskepit) jää on tutkitusti kantavaa ja huoletta voi luistella. :)

Lähtö niemenkärjestä, avoinna reitti Haataansaareen (5 km edestakaisin), Kruunupuistoon (3 km edestakaisin), Kaarnalahteen (2 km lenkki) sekä Valkialammen parin kilometrin lenkki, joka suositeltavaa vasta myöhemmin päivästä luisteluihin.

Tervetuloa luistelemaan! Vuokraamo auki la, su ja ma klo 10 alkaen.

Pe 3.1. klo 10

Tänään tuulista ennusteessa, jää on ainakin aamulla kova luisteluun vaikka vettä jäällä onkin. Huomiselle ja su hyvä ennuste. On tullut paljon kyselyjä jään paksuuksista: Merkatulla reitillämme jäätä on keskimäärin 12-15 cm, minimissään 10 cm, eli oikein hyvä määrä luisteluihin :) Lähtö on varalähtöpaikaltamme niemenkärjestä, jonne on selkeä ajo-opaste. Vuokraamo auki huomenna lauantaina 10-15!

TO 2.1. muokattu klo 12.15    7+5 km merkittynä rataa, LÄHTÖ NIEMENKÄRJESTÄ

Jäällä lisäreittien merkkailut ja opasteiden asentelutyöt käynnissä, nyt on merkitty myös Kaarnalahden 2 km lenkki ja eilen Kruunupuistoon 3 km (edestakaisin) sekä Valkialammen lenkki n 2 km. Päivän aikana myös Haataansaaren 5 km lenkki merkitään. Lähtö niemenkärjestä jossa myös parkkipaikka, ajo-opasteet on perille. Luistelurata on merkitty punaisilla aurauskepeillä.

Plussalla ollut yö, mutta jää on kovaa ja erittäin hyvä luistella aamun luistelijoiden mukaan. Perjantaille on myräkkäennuste (ja lämmin to-pe yö), sääennuste näyttää kuitenkin hyvältä lauantaille ja sunnuntaille!

Ke 1.1. klo 11.30 Kausi auki

Jää mitä mainioin. Niemenkärjestä merkitty turvallinen reitti Vallkialammelle (matto levitetty ylitykseen) ja Kruunupuistoon, on loistava mennä kauttaaltaan.  Lähipäivinä merkitään lisää luisteluväylää. Tästä se kausi alkoi, tervetuloa luistelemaan!

Ti 31.12. LUPAAVALTA NÄYTTÄÄ!

Eilen käytiin jäitä mittailemassa ja tilanne näyttää sittenkin varsin lupaavalta paksuuden ja jään laadun suhteen. Jos ensi yönä tuuri käy kelin suhteen (no more räntäsade), niin keskiviikkona saattaa olla huikeat luisteluolosuhteet ja aloitellaan radan merkitseminen. Katsotaan mitä ilta ja yö tuo tullessaan ja päivitetään ke-aamuna tilannetta - hyvää uutta vuotta!

SU 29.12. pakkasta pakkasta..

Kovin on leuto alkutalvi ollut. Viime päivien pakkasten myötä jääpeite on vahvistunut, mutta radantekoon ei ihan vielä ole asiaa. Pakkasta vaatii. 

Ma 18.11.2019 uuden kauden kynnyksellä

Pian luistellaan taas! Ensi viikolle ennustaa kylmenevää keliä, toivotaan tasaisen kylmää pakkasta niin päästään luonnonjäille luistelemaan ennen lumien tuloa. 

Tulevan kauden reittisuunnitelmat samat kuin viime kaudella: Vuokraamo aukeaa luistelukauden alettua ja vohvelikahvila lähempänä talvisesonkia.

aiemmat luistelupäiväkirjat

lUISTELUKAuden kestot

 • 2018-2019: Kausi 12.12.2018, ratojen ylläpito loppui 20.3.2019
 • 2017-2018: Kausi alkoi 12.1.2018, ratojen ylläpito loppui 3.4.2018
 • 2016-2017: Kausi alkoi 19.12, ratojen ylläpito loppui 22.3.
 • 2015-2016: Kausi alkoi 29.12., ratojen ylläpito loppui 29.3.
 • 2012-2013: Kausi alkoi 28.12., ratojen ylläpito loppui 9.4.
toteutus Mainostoimisto AdBar