Varaa majoitus

Aktiviteetit ja tekeminen Punkaharjulla

Yli 30 km osittain valaistuja hiihtolatuja, pitkät retkiluistelureitistöt ja lumikenkäpuisto: Punkaharjun talvi tarjoaa aktiivilomailijalle tekemistä ja kokemista.

Retkiluistelu - jopa 15 km luistelureittejä

Punkaharjun luistelureitistö on 15 km kokonaismitallaan yksi Suomen pisimmistä auratuista luisteluradoista ja reitti avataan heti sääolosuhteiden niin salliessa. Reitillä on tavanomaisesta neljä eri mittaista osuutta, jotka kiertelevät kauniissa harjumaisemassa.

Reitin varrelta löydät Haataansaaren nuotiopaikan sekä Kruunupuiston rannasta löytyvän, tunnelmallisen Inkeritalon vohvelikahvilan. Luistelureiteille pääset aivan mökkien lähettyviltä, Harjun Portin rannasta. Lue lisää Punkaharjun retkiluistelureiteistä klikkaamalla tästä.

Yli 40 km hiihtolatuverkostolle lomakylästä

Punkaharju tarjoaa hiihdon ystäville upeat puitteet hiihtolomaan. Pääset suoraan lomakylästä hyvinhoidetuille, osittain valaistuille hiihtoladulle, joita löytyy yhteensä yli 30 km, kaikki lenkit ovat yhteydessä toisiinsa. Lisälatuja löytyy Punkaharjun taajamasta. Valitse mieleinen reitti sopivista vaihtoehdoista, joko mäkinen Takaharjun lenkki läpi idyllisen harjualueen tai leveän baanan Metlan lenkki, jonka varrella löytyy Karjalankallion laavupaikka makkaranpaisteluun.

  1. Katso kaikki avoinna olevat Punkaharjun hiihtoladut ja seuraa reaaliajassa huoltotilannetta Harjureitit-sivustolta: www.harjureitit.net .  Päivitys 11.2.2020: Talvella 2020 lumitilanne on vaihtunut kauden aikana poikkeuksellisen paljon, kaikki reitit oli avoinna viime viikolla, mutta nyt sateiden jälkeen tilanne muuttunut- juuri nyt hiihtämään pääsee kuitenkin usealla reitillä ja lisälunta toivotaan. Päviitys 14.2.2020: Lumitilanne on kääntynyt entistä huonompaan suuntaan, hiihdettäviä latuja on valitettavasti vain Savonlinnassa nyrkkimäen kuntoradalla ja Tanhuvaaran ensilumenladulla.
  2. Savonlinnan hiihtoladut löydät koottuna tietona Visit Savonlinnan sivuilta

Uutta talvelle 2018: VALAISTU LUONTOPOLKU TAIDEVALOPISTEINEEN

Punkaharjulla valmistui lokakuussa 2017 valaistushanke, jonka myötä harjualueelle sijaitsevalle luontopolulle pääsee nyt myös iltahämärällä. Luontopolku on Hotelli Punkaharjun ja Kruunupuiston välillä oleva n. 2,2 km mittainen polku, joka kiemurtelee pitkin kauniita Valkialammen ja Kaarnalahden rantoja harjutien länsipuolella.

Myös hiihtolatu tehdään polun läheisyyteen, itse polun sopiessa lumikenkäilyyn tai kävelyyn (polkua ei aurata). Polun varrella on viisi taidevalopistettä, jotka korostavat harjualueen ainutlaatuisia maisemia. Valot & taidevalopisteet palavat pimeän aikaan, syttyen klo 6.30 ja sammuen klo 21.30.

Punkaharjun Lumikenkäpuisto

Noin 1 km päässä mökkikylästä alkavalle Punkaharjun luonnonsuojelu-alueelle avattiin alkutalvesta 2014 ainutlaatuinen lumikenkäpuisto, joka pitää kaikenkaikkiaan sisällään 8 merkattua lumikenkäilyreittiä. Reittivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja kaiken ikäisille, kaiken kokoisille ja aikaisempaa kokemusta lumikenkäilystä ei helpoimmilla reiteillä tarvita. Välineet saatavilla välinevuokraamostamme. Katso lisää Lumikenkäpuistosta tästä.

Tutustu talviseen Punkaharjuun Openmetsä-sivuston kautta ilmasta käsin.

Talvikalastus

Punkaharjulla, mökkien lähivesillä on hyvät paikat talvikalastukseen. Talvikalastusvälineet voit tuoda mukanasi tai vuokrata Välinevuokraamostamme. Meiltä saat käyttöösi veloituksetta Tuunaansaaren kalastuskartan viipymäsi ajaksi! Kalasaaliisi käsittelet helposti kalankäsittelytilassamme (tilan käyttö on majoitus-asiakkaallemme ilmaista)

Moottorikelkkareitit

Puruveden alueella (mm. Savonlinna, Punkaharju, Kerimäki) on Itä-Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n hallinnoimat pitkät kelkkaurat, katso lisätiedot reittimaksuista ja kartat heidän kotisivuilta.

Muut alueen yritykset & käyntikohteet

Katso loput Punkaharjun alueen käyntikohteet Visit Punkaharjun sivuilta:

Koko Savonlinnan Seudun tarjonnan näet Visit Savonlinnan sivuilta

toteutus Mainostoimisto AdBar