Varaa majoitus

vuosittainen Punkaharjun Soihtuluistelu - pe 22.2.2019

Soihtuluistelu-ilta on perinteinen talvitapahtumamme Punkaharjulla, jossa osa retkiluistelureiteistämme (n. 5-6 km) valaistaan illan ajaksi ulkotulin ja jätkänkynttilöin, luoden maagisen talvisen tunnelman. Reiteille pääset Harjun Portin ja Kruunupuiston rannasta - luistelureitistön käyttö on ilmaista tapahtuman aikana. Katso lisätiedot ja tule nauttimaan talvisesta tunnelmasta! Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään 8 viikon perjantaina, eli pe 22.2.2019.

TIEDOTE:  Punkaharjun Soihtuluistelu toteutuu pe 22.2., tapahtuman lähtöpaikka Tuunaansaaren eteläkärjestä

Punkaharjun perinteinen Soihtuluistelu, luistelutapahtuma tuikkujen valossa, toteutuu tulevana perjantaina 22.2., muutamin ohjelmamuutoksin. ”Siirrämme tapahtuman lähtöpisteen Tuunaansaaren eteläkärkeen varalähtöpaikallamme, lähtösuoran virtapaikan ohi 900m päähän vuokraamosta” Markus Kaskinen Matkailukeskus Harjun Portista kertoo.

”Tapahtuma houkuttaa jäälle yleensä 300-400 luistelijaa, mutta näiden lisäksi myös paljon kävelijöitä ja hiihtäjiä jäälle tunnelmasta nauttimaan. Luistelureitillä pysyessä ei ole turvallisuusongelmaa virtapaikalla, mutta iltapimeässä on riski että kävelijät ja hiihtäjät eivät noudata tai huomaa reitti-ohjeistuksia, joten haluamme varmistaa tapahtuman turvallisuuden lähtöpaikan siirtämisellä”. Harjun Portin rannan kota-baari on näin ollen pe-illalla kiinni, makkara- ja mehumyyntiä järjestetään Tuunaansaareen eteläkärkeen. Tapahtumassa valaistaan koko auki oleva luistelureitti ulkotulilla ja jätkänkynttilöillä Kruunupuistoon, Valkialammelle ja Kaarnalahteen.

Harjun Portti suosittelee tapahtumaan saapumista vain luistelumielessä, sillä tänä talvena reittien vierellä ei kulje viime vuosilta tuttuja hiihtolatuja. Soihtuluistelu-tapahtuma on ilmainen ja alkaa pe klo 18.00.

Luistelureitit avautuu lämpimän jakson jälkeen jälleen torstaina 21.2. ja reitin kunnosta ja vallitsevasta lähtöpaikasta viestitään luistelupäiväkirjassa Harjun Portin kotisivuilla. https://www.harjunportti.fi/fi/aktiviteetit/retkiluistelupaivakirja/

tapahtuman tiedot

*HARJUN PORTILLA:

  • Ravintola auki klo 23 saakka, keittiö sulkeutuu 22.00
  • Välinevuokraamo avoinna klo 21 saakka
  • Musiikkia ja makkaranpaistoa Tuunaansaaren eteläkärjessä

*KRUUNUPUISTON RANNASSA:

  • Potkurivuokrausta klo 22 saakka, Inkeritalon saunatuvalla rannassa (vain käteinen)
  • Grillikatoksella makkaranpaistomahdollisuus
  • Inkeritalon vohvelikahvila avoinna klo 11-22 (käteinen ja maksukortit)

SAAPUMINEN: Saapuminen ei voisi olla helpompaa, sillä ravintolamme ja luistelureitin lähtöpaikka Harjun Portin rannassa, joka on vain 100m päässä Retretin junapysäkistä! Taajamajuna liikkuu Savonlinnan ja Parikkalan välillä, pysähtyen Retretin pysäkillämme.

VR:n taajamajunan aikataulut: (tarkista VR:n sivuilta)

  • Savonlinna - Retretti 18.37 - 18.58
  • Retretti - Savonlinna 20.13 - 20.37
  • Retretti - Savonlinna 22.18 - 22.42

Suosittelemme ottamaan myös omia otsalamppuja mukaan, saatavilla myös Harjun Portin vuokraamosta. Tervetuloa upeaan luisteluiltaan Punkaharjulle! Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2011 alkaen.

toteutus Mainostoimisto AdBar