Varaa majoitus

Punkaharjun retkiluistelureitit

Punkaharjun jopa 17 km mittainen retkiluistelureitti on päivittäin ylläpidetty reitistö, joka on yksi Suomen pisimmistä. Retkiluistele ja nauti kansallismaisemasta! suosittelemme erityisesti Valkialammen lenkkiä keskellä harjua. Retkiluistelureiteille on ratamaksu.

Kaudella 2023-2024 reiteillä on pisimmillään neljä osuutta:

 • n. 5 km Haataansaareen (edestakaisin niemenkärjestä)
 • n. 8 km Harjun Portista Siplahteen ja takaisin (Kruunupuiston kautta)
 • n. 1,8 km Kaarnalahden lenkki
 • n. 2 km Valkialammen lenkki

Reitistö koostuu neljästä osuudesta ja pääset reiteille aivan mökkien lähettyviltä. Lähtöpaikka on Matkailukeskus Harjun Portin rannasta tai poikkeavien jääolosuhteiden vallitessa Tuunaansaaren niemenkärjestä, 900m vuokraamosta. Välinevuokraamostamme löydät välineet jäällä liikkumiseen. Reitit avataan heti talven tullen säiden niin salliessa.

SEURANTA & KARTTA

Seuraathan reittitilannetta päiväkirjastamme.

Reittikartan näet tästä, tarkista aina päiväkirjasta avoinna olevat osuudet ja lähtöpaikka (Harjun Portin ranta tai niemenkärki). Reitillä voi olla myös olosuhteista riippuen lisälenkkejä (haataansaaren & siplahden paluulenkki).

NUOTIOPAIKAT & KAHVILAT

 • Haataansaaressa on nuotiopaikka luistelureitin varrella.
 • Lettukota. Lettuja, kahvia ja virvokkeita (vahvempiakin). Tunnelmallinen kota Harjun Portin rannassa lähtöpaikan kupeessa. Avoinna valikoituina päivinä talvella 2024 luistelukauden aikana.
  • La 10.2. klo 12-17
  • Ti-Ke 20.-21.2. klo 12-16
  • Pe 23.2. Soihtuluistelussa klo 17-21
  • Ti-Ke 27-28.2. klo 12-16
 • Inkeritalon vohvelikahvila luistelureitin varrelta, n. 2,5 km päässä lähtöpaikasta. Vohvelikahvila palvelee Kruunupuiston rannassa hiihtolomaviikoilla, tarkista aukioloajat Kruunupuiston kotisivuilta.

lippuhinnat 2023-2024

 • Päivälippu 8 € / hlö
 • 3 pv:n lippu 20 € / hlö
 • Kausikortti 65 € / hlö

10-14-vuotiaat ratamaksu puoleen hintaan, alle 10-vuotiaat radalle ilmaiseksi. Luistelulippujen hintaan kuuluu pukuhuoneiden, suihkujen, vessojen ja taukotilan käyttö. Tilat löytyvät lähtöpaikalta rantarakennuksesta.
Osta kausikortti verkkokaupastamme.

Tuunaansalmen virtapaikka

Reittimme lähtösuora Harjun Portin rannasta menee Tuunaansalmea pitkin, jossa on virtauksia. Virtapaikan johdosta lähtösuoralla saa liikkua vain luistelijat - hiihto ja kävely reitin vieressä lähtösuoralla on ehdottomasti kielletty. Pääset merkitylle hiihtoladulle vuokraamon vierestä ja ladut vievät Tuunaansaaren niemenkärkeen virtapaikan ohi, josta myös kävelijät ja pyöräilijät pääsevät jäälle.

Luistelureittiä ylläpidetään päivittäin ajoneuvoilla ja luistelijat voivat luottaa viestintäämme päiväkirjassa virtapaikan ylityksestä - jos luistelureitti on ilmoitettu olevan auki rannastamme, voi virtapaikan ylittää luistelureittiä pitkin huoletta. Toissijainen lähtöpaikkamme Tuunaansaaren eteläkärjessä on ohi virtapaikan.

Miksi reitillä on ratamaksu? 

Matkailukeskus Harjun Portti ylläpitää täysin omakustanteisesti jopa 17 km mittaisia retkiluisteluratoja ja sen taukopaikkoja, kelillä kuin kelillä. Radat pyritään aukaisemaan heti kun jäät kantavat ja pidetään niin kauan auki, kun jääolosuhteet myöten antavat. Lipputuloilla pyritään kattamaan reitin huoltokulut joten maksamalla ratamaksun varmistat sen, että upea retkiluistelurata aukaistaan myös tulevina vuosina! 

Reitin kunto ja kauden kesto

Reitin kuntoa voit seurata sivuiltamme retkiluistelun päiväkirjastamme. Luisteluradat aukevat talvesta riippuen joulukuun lopussa - tammikuun alussa, osuus kerrallaan. Luistelukausi kestää yöpakkasista riippuen jopa huhtikuun alkuunkin saakka.

toteutus Mainostoimisto AdBar