Varaa majoitus

Punkaharjun retkiluistelureitit

Punkaharjun n. 16 km mittainen retkiluistelureitti on päivittäin ylläpidetty reitistö, joka on yksi Suomen pisimmistä. Retkiluistele ja nauti kansallismaisemasta, suosittelemme erityisesti Valkialammen lenkkiä keskellä harjua.

Reitti koostuu tavanomaisesti neljästä osuudesta ja pääset reiteille aivan mökkien lähettyviltä.  Lähtöpaikka on Matkailukeskus Harjun Portin rannasta tai poikkeavien jääolosuhteiden vallitessa Tuunaansaaren eteläkärjestä, 900m vuokraamosta. Välinevuokraamostamme löydät välineet jäällä liikkumiseen. Reitit avataan heti talven tullen säiden niin salliessa.

Kaudella 2020-2021 reiteillä on pisimmillään neljä osuutta:

 • n. 5 km lenkki Haataansaareen
 • n. 7,5 km Harjun Portista Siplahteen ja takaisin (Kruunupuiston kautta)
 • n. 1,8 km lenkki Kaarnalahteen
 • n. 1,5 km lenkki Valkialammelle

Reitin tilanneseuranta ja palvelut

 • Seuraathan reittitilannetta päiväkirjastamme.
 • Reittikartan näet tästä, tarkista aina päiväkirjasta avoinna olevat osuudet
 • Haataansaaressa on nuotiopaikka, jonka ylläpito Harjun Portin toimesta.
 • Inkeritalon tunnelmallinen vohvelikahvila löytyy reitin varrelta, n. 2,5 km päässä lähtöpaikasta! Vohvelikahvila palvelee Kruunupuiston rannassa. Inkeritalo suljettu Kruunupuiston ilmoituksen perusteella koronarajoituksien myötä vko 9 alussa.  Tarkista aukioloajat Kruunupuiston kotisivuilta.

Tuunaansalmen virtapaikka: Reittimme lähtösuora menee Tuunaansalmea pitkin, jossa on virtauksia. Liikuthan täten Tuunaansalmessa jäällä vain luistellen reittiä pitkin, hiihtäjien ja kävelijöiden on syytä pysytellä omilla merkityillä reiteillä muualla, joille pääsee vuokraamomme lähettyviltä. Luistelureittiä ylläpidetään päivittäin ajoneuvoilla ja luistelijat voivat luottaa viestintäämme päiväkirjassa virtapaikan ylityksestä - jos luistelureitti on ilmoitettu olevan auki rannastamme, voi virtapaikan ylittää huoletta.

lippuhinnat 2020-2021

 • Päivälippu 8 € / hlö
 • 3 pv:n lippu 20 € / hlö
 • Kausikortti 60 € / hlö

10-14-vuotiaat ratamaksu puoleen hintaan, alle 10-vuotiaat radalle ilmaiseksi. Luistelulippujen hintaan kuuluu pukuhuoneiden, suihkujen, vessojen ja taukotilan käyttö. Tilat löytyvät lähtöpaikalta rantarakennuksesta! Meillä voit maksaa myös smartum-liikuntaseteleillä.

Miksi reitillä on ratamaksu? 

Matkailukeskus Harjun Portti ylläpitää täysin omakustanteisesti jopa 15 km mittaisia retkiluisteluratoja ja sen taukopaikkoja, kelillä kuin kelillä. Radat pyritään aukaisemaan heti kun jäät kantavat ja pidetään niin kauan auki, kun jääolosuhteet myöten antavat. Lipputuloilla pyritään kattamaan reitin huoltokulut joten maksamalla ratamaksun varmistat sen, että upea retkiluistelurata aukaistaan myös tulevina vuosina! 

Reitin kunto ja kauden kesto

Reitin kuntoa voit seurata sivuiltamme retkiluistelun päiväkirjastamme. Luisteluradat aukevat talvesta riippuen joulukuun lopussa - tammikuun alussa, osuus kerrallaan. Luistelukausi kestää yöpakkasista riippuen jopa huhtikuun alkuunkin saakka.

toteutus Mainostoimisto AdBar