Varaa majoitus

Punkaharjun retkiluistelureitit

Retkiluistele ja nauti kansallismaisemasta: Punkaharjun n. 15 km mittainen retkiluistelureitti on päivittäin ylläpidetty reitistö, joka on yksi Suomen pisimmistä. Reitit avataan heti talven tullen säiden niin salliessa. Reitti koostuu tavanomaisesti neljästä eri mittaisesta osuudesta ja luistelureiteille pääset aivan mökkien lähettyviltä, lähtöpaikka on Matkailukeskus Harjun Portin rannasta tai poikkeavien jääolosuhteiden vallitessa Tuunaansaaren eteläkärjestä.

Kaudella 2018-2019 reiteillä on pisimmillään neljä osuutta:

  • n. 7 km lenkki Haataansaareen
  • n. 8 km lenkki Siplahteen (Kruunupuiston rannan kautta)
  • 1,7 km lenkki Kaarnalahteen
  • 2,2 km lenkki Valkialammelle

Seuraathan reittitilannetta päiväkirjastamme. Haataansaaressa on nuotiopaikka, jonka ylläpito Harjun Portin toimesta. Kruunupuiston rannassa on talvikaudella avoin yleisölle avoin grillikatos. Inkeritalon vohvelikahvila löytyy reitin varrelta, n. 2,5 km päässä lähtöpaikasta!

2017-2018 kartta:

Vohvelikahvila REITIN VARRELLA

Luistelureitin varrella, Kruunupuiston rannassa luistelijoita palvelee tunnelmallinen Inkeritalon vohvelikahvila. Matkaa kahvilaan lähtöpisteeltä on 2,5 km ja kahvila palvelee laajoin takuu-aukioloin:

  • La 26.1.2019 alkaen avoinna joka viikonloppu la-su klo 11-16
  • La 16.2.2019 - Su 10.3.2018 (hiihtolomat): Avoinna joka päivä klo 11-16
  • Ma 11.3.2019 - Pe 15.3.2018: Avoinna joka päivä klo 11-16

Inkeritalon tunnelmallinen vohvelikahvila palvelee reitin varrella koko talven

lippuhinnat 2018-2019

  • Päivälippu 8 € / hlö
  • 3 pv:n lippu 20 € / hlö
  • Kausikortti 50 € / hlö

10-14-vuotiaat ratamaksu puoleen hintaan, alle 10-vuotiaat radalle ilmaiseksi. Luistelulippujen hintaan kuuluu pukuhuoneiden, suihkujen, vessojen ja taukotilan käyttö. Tilat löytyvät lähtöpaikalta rantarakennuksesta! Meillä voit maksaa myös smartum-liikuntaseteleillä.

Miksi reitillä on ratamaksu? 

Matkailukeskus Harjun Portti ylläpitää täysin omakustanteisesti jopa 15 km mittaisia retkiluisteluratoja ja sen taukopaikkoja, kelillä kuin kelillä. Radat pyritään aukaisemaan heti kun jäät kantavat ja pidetään niin kauan auki, kun jääolosuhteet myöten antavat. Lipputuloilla pyritään kattamaan reitin huoltokulut joten maksamalla ratamaksun varmistat sen, että upea retkiluistelurata aukaistaan myös tulevina vuosina! 

Reitin kunto ja kauden kesto

Reitin kuntoa voit seurata sivuiltamme retkiluistelun päiväkirjastamme. Luisteluradat aukevat talvesta riippuen joulukuun lopussa - tammikuun alussa, osuus kerrallaan. Luistelukausi kestää yöpakkasista riippuen n. maaliskuun loppuun saakka.

toteutus Mainostoimisto AdBar