Varaa majoitus

Punkaharjun retkiluistelureitit

Punkaharjun n. 16 km mittainen retkiluistelureitti on päivittäin ylläpidetty reitistö, joka on yksi Suomen pisimmistä. Retkiluistele ja nauti kansallismaisemasta, suosittelemme erityisesti Valkialammen lenkkiä keskellä harjua.

Reitti koostuu tavanomaisesti neljästä osuudesta ja pääset reiteille aivan mökkien lähettyviltä.  Lähtöpaikka on Matkailukeskus Harjun Portin rannasta tai poikkeavien jääolosuhteiden vallitessa Tuunaansaaren eteläkärjestä, 900m vuokraamosta. Välinevuokraamostamme löydät välineet jäällä liikkumiseen. Reitit avataan heti talven tullen säiden niin salliessa.

Kaudella 2022-2023 reiteillä on pisimmillään neljä osuutta:

 • n. 5,5 km Haataansaareen (edestakaisin)
 • n. 7,5 km Harjun Portista Siplahteen ja takaisin (Kruunupuiston kautta)
 • n. 1,8 km Kaarnalahden lenkki
 • n. 2 km Valkialammen lenkki

Reitin tilanneseuranta ja palvelut

 • Seuraathan reittitilannetta päiväkirjastamme.
 • Reittikartan näet tästä, tarkista aina päiväkirjasta avoinna olevat osuudet
 • Haataansaaressa on nuotiopaikka, jonka ylläpito Harjun Portin toimesta.
 • Inkeritalon tunnelmallinen vohvelikahvila löytyy reitin varrelta, n. 2,5 km päässä lähtöpaikasta. Vohvelikahvila palvelee Kruunupuiston rannassa lomasesonkeina sekä erikseen ilmoitettuna aikana, tarkista aukioloajat Kruunupuiston kotisivuilta tai tämän sivun alalaidasta.

lippuhinnat 2022-2023

 • Päivälippu 8 € / hlö
 • 3 pv:n lippu 20 € / hlö
 • Kausikortti 65 € / hlö

10-14-vuotiaat ratamaksu puoleen hintaan, alle 10-vuotiaat radalle ilmaiseksi. Luistelulippujen hintaan kuuluu pukuhuoneiden, suihkujen, vessojen ja taukotilan käyttö. Tilat löytyvät lähtöpaikalta rantarakennuksesta.

Tuunaansalmen virtapaikka

Reittimme lähtösuora Harjun Portin rannasta menee Tuunaansalmea pitkin, jossa on virtauksia. Virtapaikan johdosta lähtösuoralla saa liikkua vain luistelijat - hiihto ja kävely reitin vieressä lähtösuoralla on ehdottomasti kielletty. Pääset merkitylle hiihtoladulle vuokraamon vierestä.

Luistelureittiä ylläpidetään päivittäin ajoneuvoilla ja luistelijat voivat luottaa viestintäämme päiväkirjassa virtapaikan ylityksestä - jos luistelureitti on ilmoitettu olevan auki rannastamme, voi virtapaikan ylittää luistelureittiä pitkin huoletta. Toissijainen lähtöpaikkamme Tuunaansaaren eteläkärjessä on ohi virtapaikan.

Miksi reitillä on ratamaksu? 

Matkailukeskus Harjun Portti ylläpitää täysin omakustanteisesti jopa 15 km mittaisia retkiluisteluratoja ja sen taukopaikkoja, kelillä kuin kelillä. Radat pyritään aukaisemaan heti kun jäät kantavat ja pidetään niin kauan auki, kun jääolosuhteet myöten antavat. Lipputuloilla pyritään kattamaan reitin huoltokulut joten maksamalla ratamaksun varmistat sen, että upea retkiluistelurata aukaistaan myös tulevina vuosina! 

Reitin kunto ja kauden kesto

Reitin kuntoa voit seurata sivuiltamme retkiluistelun päiväkirjastamme. Luisteluradat aukevat talvesta riippuen joulukuun lopussa - tammikuun alussa, osuus kerrallaan. Luistelukausi kestää yöpakkasista riippuen jopa huhtikuun alkuunkin saakka.

toteutus Mainostoimisto AdBar