Varaa majoitus

Talvivaellusreitit

Yli 20 km Talvivaellusreittejä jäällä! Voit edetä kävellen tai pyöräillen (tampattu ura) tai hiihtäen (perinteisen ja vapaan hiihtolatu). Lähde retkellä Sumpunlahden kodalle tai Haataansaaren nuotiopaikalle. Talvivaellusreiteille pääset Tuunaansaaren lomakylän eteläkärjestä, 900m päässä vuokraamosta. Talvivaellusreittien käyttö on ilmaista.

Talvivaellusreitit:

  • Niemenkärjestä Kruunupuistoon n. 1,5 km
    • jäälatu perinteinen & vapaa
  • Niemenkärjestä Haataansaaren nuotiopaikalle n. 5 km edestakaisin
    • jäälatu perinteinen & vapaa
  • Niemenkärjestä Sumpunlahden virkistysalueelle n. 15 km edestakaisin
    • jäälatu perinteinen  & vapaa

Avaa Talvireittien kartta
Jääolosuhteista riippuen voit myös pyöräillä luistelureitin reunaa pitkin. Pääset jääreiteiltä koukkaamaan myös hienolle Topeliuksen Polulle.

Sumpunlahti/Haataansaari nuotiopaikat: Sumpunlahti on hieno retkeilykohde, josta löytyy useita tulipaikkoja, grillikatos, kota ja kuivakäymälä. Perille pääsee myös tietä pitkin, jos jääolosuhteet eivät salli jäällä pyöräilyä. Paikanpäältä löytyy puita/puurunkoja ja saha.
Haataansaaren nuotiopaikka (pelkkä nuotiopaikka puineen) on lyhyemmän matkan päässä johon pääsee myös retkiluistellen, sopii esim. lapsiperheille hyvin.

Fatbikeilla ja sähkömaastopyörillä reiteille: Talvivaellusreiteille parhaiten sopii fatbike - sähköllä tai ilman. Saatavilla myös lasten fatbike! Stevensin sähkömaastopyörämme 2,8 tuuman leveillä nastarenkailla soveltuvat myös reiteille. Saatavilla on erilaisia runkokokoja kaikenkokoisille pyöräilijöille. Välinevuokraamon valikoimaan tästä

Reittien ylläpito ja merkintä: Talvivaellusreitit tampataan jäälatujen huollon yhteydessä. Kävely- ja pyöräilyolosuhteet riippuvat lämpötilasta ja lumen määrästä, retkiluistelupäiväkirjassa raportoidaan olosuhteista. Reitit merkitty sinisillä aurausviitoilla jäällä. Talvivaellusreittejä ylläpitää alueen matkailuyhtiöiden ja Savonlinnan kaupungin muodostama Harjureitit-pooli.

Tutustu myös Savonlinnan jääteistä koostuva pyöräilyreittiä (Savonlinnassa).

toteutus Mainostoimisto AdBar